top of page

Şimdiye Kadar Yapılmış En İyi 10 Çizgi Film

Çocuklar kararsızdır ve çizgi film dünyası bu kuralın bir istisnası değildir. En iyi çizgi filmler şimşek hızıyla gelir ve gider; ve bir çocuğun hayatında bu, bir gün çok havalı olan bir şeyin ertesi gün gitmiş olabileceği anlamına gelir. Ancak bazı çizgi filmler zamana meydan okuyarak çağlarının ikonları haline gelir. Bazıları şu anda pek dayanamayabilir, ancak yine de şimdiye kadar yapılmış en iyiler arasında yer almaya devam ediyor. Şimdiye kadar yapılmış en iyi 10 çizgi filmin ortak bir noktası var: O kadar iyiler ki bugün çocuklar onları tekrar tekrar izliyor! Bunlar şimdiye kadar yapılmış en büyük çizgi dizilerden bazıları; kaliteleri zamanı aşar ve yetişkinlere bile hitap eder. İşte şimdiye kadar yapılmış en iyi on çizgi film listemiz...


1- Bugs Bunny

Bugs Bunny, tüm zamanların en ikonik çizgi film karakterlerinden biridir ve mirası, zamanın testinden geçmiştir. Sesi (büyük Mel Blanc tarafından sağlanmıştır) anında tanınır ve pop kültüründeki varlığı inkar edilemez. Bugs Bunny'nin çizgi filmleri pek çok nedenden dolayı zamansız başyapıtlardır; ancak katkıda bulunan faktörlerden biri olay örgüsünün basitliğidir. Hikayeler bir şekilde gerçeküstü olsa bile çocuklar neler olduğunu anlayabilir. Bugs Bunny, kişiliğiyle de seviliyor. O bir düzenbaz ama özünde her zaman iyi bir adam ve çocuklar onu desteklemeye bayılıyor. Herhangi bir Bugs Bunny çizgi filminde yanlış gidemezsiniz; mirasının her uzunluğunun zaman ayırmaya değer olduğu garanti edilir. Şimdiye kadar yapılmış en iyi karikatür tavşan olmasına şaşmamalı!


2- Scooby Doo, Neredesin?

Scooby Doo çetesi, dünyanın her yerindeki çocukların favorisidir ve nedenini anlamak kolaydır. Scooby ve çetesi, kötü adamlar tarafından her zaman hafife alınan, ancak sonunda her zaman üstünlüğü ele geçiren, en zayıf olanlardır. Scooby ve arkadaşları köpek olsalar da çocuklar onların insanları alt etmelerini ve gizemleri çözmelerini seyretmeye bayılır. Hem çocuklar hem de yetişkinler için pek çok Scooby Doo bölümü var ve bu çizgi filmi herkes için bir kazanan yapıyor. Scooby Doo ile ilgili şaşırtıcı olan şey, çok fazla yan ürüne sahip olmasıdır. Bu çizgi filmden sıkılmanız imkansız, çünkü aralarından seçim yapabileceğiniz pek çok farklı versiyon var! Tüm zamanların en iyi çizgi filmlerinden biri olduğu için herhangi bir Scooby Doo çizgi filmi zaman ayırmaya değer.


3- Çakmaktaşlar

Çakmaktaşlar, modern bir taş devri ailesine dayanan eski moda bir çizgi filmdir. Bu çizgi film, yetişkinlere yönelik temaları aptalca, şakşaklı bir komediyle zekice ele aldığı için şimdiye kadar yapılmış en iyi 10 çizgi film arasında yer alıyor. Çakmaktaşlar, bir taş devri kasabasında mutlu bir çiftin ve birçok arkadaşının hikayesidir. Çizgi film bize çocukların tekrar etmeyi sevdiği birçok slogan verdi ve saçma mizahı nedeniyle çocuklar için en iyi çizgi filmlerden biri. Çakmaktaşlar ayrıca yetişkinler için en iyi çizgi filmlerden biridir. Dizide sadece yetişkinlerin anlayacağı pek çok sahne ve fıkra var. Çakmaktaşlar hem çocuklar hem de yetişkinler için harika bir çizgi film!


4- Johnny Bravo

Johnny Bravo aslında yetişkinler için yapılmış bir çizgi film ama çocuklar onu o kadar çok seviyor ki çocuklar için en iyi çizgi filmlerden biri haline geldi! Johnny Bravo, bir randevu ayarlamaya çalışan son derece kibirli ve kaslı bir adamın hikayesidir. Johnny Bravo, saçma mizahı ve özgüven teması nedeniyle çocuklar için en iyi çizgi filmlerden biridir. Çocuklar Johnny ve onun mücadeleleri ile kolayca ilişki kurabilir ve bu çizgi film, ebeveynlerin çocuklarına daha özgüvenli olmayı öğretmeleri için iyi bir kaynak olabilir. Johnny Bravo, aptalca ve komik olduğu ve aynı zamanda iyi değerler öğrettiği için çocuklar için en iyi çizgi filmlerden biridir. Ayrıca daha sofistike mizahı nedeniyle yetişkinler için en iyi çizgi filmlerden biridir.


5- Ed'ler

Ed, Edd ve Eddy, her zaman para kazanmaya, kız bulmaya ya da kasabalarında yeni bir gün geçirmeye çalışan üç arkadaş hakkında komik bir çizgi film. Eds, mizahı ve aksiyonuyla çocuklar için harika bir çizgi film. Çocuklar, Ed'lerin hayatlarında neler olup bittiğini kolayca takip edebilir, bu da onu çocuklar için en iyi çizgi filmlerden biri yapar. Eds, mizah ve aksiyon nedeniyle çocuklar için en iyi çizgi filmlerden biridir. Çocuklar, Ed'lerin hayatlarında neler olup bittiğini kolayca takip edebilir, bu da onu çocuklar için en iyi çizgi filmlerden biri yapar. Eds ayrıca mizahı ve temaları nedeniyle yetişkinler için en iyi çizgi filmlerden biridir. Hem çocukların hem de yetişkinlerin eğlenebileceği bir gösteri!

6- Minik Toon Maceraları

Bu şov sadece iki sezon ve 39 bölüm sürdü, ancak on yıllardır çocuk çizgi filmleri üzerinde etkisi oldu. Tiny Toon Adventures, Warner Bros. tarafından yapılan ve Looney Tunes karakterlerinden hiçbirinin yer almadığı ilk gösteriydi. Bunun yerine, başka bir Warner Bros. çizgi filmi Animaniacs'tan karakterlerin daha genç versiyonlarının oynadığı bir şovdu. Gösteride Animaniacs karakterlerinin daha genç versiyonları olan Buster Bunny, Babs Bunny, Plucky Duck ve Hamton J. Pig karakterleri yer aldı. Animaniacs karakterlerine yeni ve ilginç bir hava katmak akıllıca bir fikirdi. Gösteri komikti, yaratıcıydı ve Animaniacs gibi pek çok popüler kültür referansı vardı. Karakterleri 90'ların ikonları haline geldi ve bugün hala seviliyor. Şovun sadece iki sezon sürmesi ve karakterlerin belirsizliğe dönüşmesi utanç verici.



7- Samuray Jack

Bu dizi listedeki hiçbir şeye benzemiyor ama o kadar iyiydi ki şimdiye kadar yapılmış en iyi çizgi filmler arasında bir yeri hak ediyor. Samurai Jack, feodal Japonya'da sihirle geleceğe taşınan ve Aku adlı kötü bir robotla savaşmak zorunda olan bir savaşçı hakkında bir gösteriydi. Gösteri, daha sonra muhteşem şov Archer'ı yapmaya devam eden Genndy Tartakovsky tarafından yaratıldı. Bu program o zamanlar televizyondaki her şeyden farklıydı. Karanlık ve dramatikti, neredeyse Batman'in Japonca versiyonu gibiydi. Yoğun ve duygusaldı, hatta bazen ürkütücüydü. Bu dizi çizgi film dünyasında büyük etki yarattı ve bugün hala bir klasik olarak kabul ediliyor.


8- Animanyaklar

Bu şov, Tiny Toon Adventures'ın bir yan ürünüydü, ancak o kadar iyiydi ki, bu listedeki kendi yerini hak ediyor. Şov gerçekten bir şaheserdi ve tarihe şimdiye kadarki en yaratıcı, zekice ve komik şovlardan biri olarak geçecek. Çılgın karakterler, tonlarca pop kültürü parodileri ve çok aptalca şarkılar vardı. Gösteri hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap etti ve bu kolay değil. Bu gösteriden hepsini adlandırmak için çok fazla ikonik an var. 90'larda büyüyen çocuklar tema şarkısını, oyuncu kadrosunun tuhaf maskaralıklarını ve pop kültürüne yapılan sayısız göndermeyi hatırlar. Herkesin eğlenebileceği gerçekten aptalca bir gösteriydi. Animaniacs, şimdiye kadar yapılmış en büyük çizgi filmlerden biri olarak sonsuza dek hatırlanacak.


9- Macera zamanı (Adventure Time)

Bu dizi o kadar popüler ve o kadar iyi yazılmış ki, 2010'dan beri yayında olmasına rağmen Cartoon Network'ün en çok izlenen dizilerinden biri haline geldi. sihirli Dünya. En iyi arkadaşı, şekil değiştiren Jake adlı bir köpektir ve her gün kötülükle savaşmak zorundadır. Gösteri çok karanlık, olgun ve dramatik ama aynı zamanda saçma, eğlenceli ve macera dolu. Calvin ve Hobbes'un pek çok komik, tuhaf ve korkutucu anıyla büyülü, daha yoğun bir versiyonu gibi. Bu dizi şimdiye kadar yapılmış en iyilerden biri ve gelmiş geçmiş en büyük çizgi filmler arasında bir yeri hak ediyor.


10- Müfettiş Gadget

Hiçbirimizin unutamadığı bir diğer çizgi film ise Müfettiş Gadget. Hepimizi ekran başına kitleyen ve o zamanlar için çok büyük teknolojiler görmemizin yanında dedektifimizin dikkatsiz ve sakar olması ayrı bir tat ve komedi katmıştır.


Bunlar şimdiye kadar yapılmış en büyük çizgi dizilerden bazıları. Zamansız bir çizgi film yaratmak zordur, ancak bazıları bunu diğerlerinden daha iyi yapmayı başarır. Bu 10 gösteri sonsuza kadar yaşayacak ve zamanın sınavına girecek. Ailenizle izlemek için eğlenceli ve aptalca bir şeyler arıyorsanız veya çocukluğunuzu yeniden ziyaret etmek istiyorsanız, bu şovlar sizi memnun edecektir. Komik, çekici ve her yaş grubu için mükemmeller.



222 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Σχόλια

Βαθμολογήθηκε με 0 από 5 αστέρια.
Δεν υπάρχουν ακόμη βαθμολογίες

Προσθέστε μια βαθμολογία
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page