top of page

14 Şubat Sevgililer Günü'nde İzlenebilecek 14 Film

Güncelleme tarihi: 12 Şub 2022

Hazır pandemi ve yasaklar varken insanların dışarı çıkamayacağı bu günlerde yalnızlar için dertlenmelik, çiftler için pandemiden uzak romantik zaman geçirmelik filmleri sizler için bir araya getirdik.

Bazı insanların para tuzağı bazılarınınsa gereksiz bulduğu fakat buna rağmen ülkemizde bile milyonlarca insanın kutladığı sevgililer gününde yapılabilicek en ggüzel şeylerden biride oturup romastik bir film izlemek.


The Notebook / Not Defteri (2004)

IMDB / 7.8

Başrollerinde Ryan Gosling ve Rachel McAdams'ın yer aldığı 2004 yapımı bu aşk filmi eski olmasına rağmen 7.8 IMDB puanıyla ilgi çekmeyi başarıyor. Bizi geçmiş atmosferine götüren film 1940'ların başlarında yaşayan ve birbirine çok aşık bir çiftimiz üzerinden ilerliyor. Duygusal yükü fazla olan bu film başında huzur evindeki Duke'un not edfterindeki aşk hiyayesine anlatması isminin nerden geldiğini anlamamıza yetiyor.


Before Sunrise / Gün Doğmadan (1995)

IMDB / 8.1

Bir üçlemenin ilk filmi olan ve romantizm konusunda belki de en meşhur serilerden olan Before Sunsire serisinin bu ilk filminde eski fakat hala güncelliğini koruyan bir aşk hikayesi konusunu izliyoruz. Peki bu kadar başarılı olmasını neye borçluyuz? Bizce samimiyet dygusu böyle filmlerde çok önemli ve özellikle bağımsız yapımlarda bnu çok iyi görüyoruz. Bu bağımsız filmimizde trende karşılaşan Celine ve Jesse ani bir kararla trenden iner ve Viyana sokaklarını kat etmeye başlarlar. Başrollerine Ethan Hawke ve Julie Delpy'nin paylaştığı Before Sunsire sinemaya damgasını vurmuştur.



P.S. I Love You / Not: Seni Seviyorum (2007)

IMDB / 7.0

Puanına göre değerlendirilmemesi gereken Not: Seni Seviyorum filmi Holly ve Gery'nin aşkının sonsuzluğunu bizlere yaşatmayı planlıyor. Kocasına deliler gibi aşık olan Holly bir gün kocasının hastalığından dolayı hayatının son bulacağını öğrenmesi ile yıkılır. Fakat Gery karısının kendisi öldükten sonra hayatı bırakmasını istemediği için ölmeden bir sürü mektup yazar (After Life dizisini izleyenler için tanıdık bir durum aslında). Yazarken bile duygulandığımız bu filmde Gery'nin karısı Holly için yazdığı bu mektuplar ile hayata tutunmayı öğrenmeye çalışmasını izlerken bir insanın ölürken bile geride bırakacağı kişiyi düşünmesini izlemek gerçekten selpakları hazırlamanız gerektiğinin işareti.


Eternal Sunshine of the Spotless Mind / Sil Baştan (2004)

IMDB / 8.3

İsim çevirisi ile aklımızı başımızdan alan bu filmde listemizin unutulmazlarından hatta baş köşelerinden birisi. İzlerken sürekli kafanızın karıştığı tek anladığınız şeyin aralarındaki aşk olduğu Sil Baştan Jim Carrey, Kate Winslet başrolleri ile ilgiyi çekerken devamında Elijah Wood, Kirsten Dunst, Tom Wilkinson ve Mark Ruffalo gibi isimlerle de çok zengin kadroya sahip. Ana hikayemiz Joel'in ayrıldığı sevgilisini hafızasından sildirmek istemesi ile şekilleniyor. Anıların kopuş anları, pişmanlıklar, hüzünler bile aranırken güzel anların gidişinide izlediğimiz Eternal Sunshine of the Spotless Mind türünün en önde gelen filmlerinden bir tanesi.


Me Before You / Senden Önce Ben (2016)

IMDB / 7.4

Soyal mecralarda sürekli videolarını görmemizde başrolünde Game of Thrones dizisinin Kheleesi'si Emilia Clarke'ın etkisi çok büyük. Fakat bu demek değilki film kötü. Aksine film yakın dönem romantik filmler arasında gayet başarılı bir yerde bulunuyor. Tekerlekli sandalyeye mahkum erkeğimizin (Sam Claflin) bakıçıya ihtiyacı vardır. Lou Clark ise sakin küçük bir kasabada yetişmiş birisidir ve ona bakıcılık yapacaktır. Özellikle Will ilk başta Lou'dan hiç haz etmez birbirlerinden çok farklı olan ikilimizin hikayenin ilerlemesi ile farklılıklara adapte olmayı bırakmaları ile güzel bir aşk hikayesi bizleri karşılar.


The Time Traveller’s Wife / Zaman Yolcusunun Karısı (2009)

IMDB / 7.1

Zaman yolculuğunu bu sefer farklı bir bakış açısıyla bizlere gösteren Zaman Yolcusunun Karısı filminde başrolümüz sebebini bilmediği bir şekilde zamanda sıçramalar yaşamaktadır. O durumlarda içinde bulunduğu absürt ortamlar ve ilgi çekici geçişler arasında da asıl akan zamanı karısının gözünden izleme şansı buluyoruz. Bir aşkın bilim kurgu ile harmanlanarak zorlaşmasını izlediğimiz Zaman Yolcusunun Karısı duygu yüklü ve sizleri kendisine hayran bırakacak bir yapım.



About Time / Zamanda Aşk (2013)

IMDB / 7.8

21 yaşına basan ana karakterimiz Tim, ailesindeki erkeklere özel bir şey olduğunu öğrenir. Ailenin tüm erkekleri zamanda yolculuk edebilmektedir. Tim bu özelliği kullanmaya başlar ve bazen tatlı bazen enteresan olaylar gelişmeye başlar. Tim bu özelliğini para veya ün için kullanmaz. Aşkı bulmak isteyen Tim bir kaç başarısız deneme sonrası fazlasıyla maceralı yollar ile aşkının peşinden gidecektir.


Once / Bir Zamanlar (2007)

IMDB / 7.8

Listemizde sıradan gözüken ama gerçekten sıradışı hissettiren bir film var. Her kitleye hitap etmeyecek fakat sevenlerin bırakamayacağı Once, En İyi Orjinal şarkı dalında Akademi ödülü almayı başarmış bir film. Size destansı bir aşk hikayesi anlatmak yerine daha ayakları yere basan, hayatın gerçekleri ile aşkı müzikal bir şekilde bizlere sunmaya çalışan bu bağımsız yapım gayet başarılı olmuş. Sokoklarda şarkı söyleyerek para kazanan ve albüm çıkartmak isteyen bir adam ile eşinden ayrılmış, annesi ile çocuğuna bakmak için sokaklarda çiçek satan ve piyano çalmasını bilen bir kadının yollarının kesişmesi üzere hikayemiz ilerliyor.


La La Land / Aşıklar Şehri (2016)

IMDB / 8.0

Modern sinemanın en iyi aşk filmlerinden birine geliyor sıra. 2016 yapımı La La Land kılpayı Oscar'ı kaçırması ve o törende yaşanan karışıklık ile hiç akıllardan çıkmıyor. Fakat biz filmi bunlarla değil o aşk hikayesi, müzikal ve çiftimizin birbirine uyumu ile hatırlayoruz. Sebastian ve Mia çiftinin hikayesine odaklanan Aşıklar Şehri iki sanat sevdalısının trafikte karşılaşması üzerine başlıyor. Ardından gelen 127 dakika boyuncaysa bizleri ekrana kilitliyor.


10 Things I Hate About You / Senden Nefret Etmemin 10 Sebebi (1999)

IMDB / 7.3

Heath Ledger'ın oynadığının bilinmesi ile daha çok izlenen ve IMDB puanı artan bu uzun isimli yapımımız gençlik filmi olarak listede kendine yer buldu. Özellikle Heath Ledger'ın I Love You Baby diye şarkıya girdiği sahnenin unutulmazlığı bile filmi önemli bir yere koymaya yetiyor. 99 yapımı Senden Nefret Etmemin 10 Sebebi filmi keyifli atmosferi olan güzel bir romantik komedi filmidir. İzlenmelidir. İzleyiniz.


Marriage Story (2019)

IMDB / 7.9

Listemize psikoloji bozacak aşk filmleri koymazsak olmazdı. Marriage Story, çiftimizin kötü giden evlilikleri üzerine yoğunlaşıyor. Boşanma yolunda ilerleyen çiftin ilişkilerin kötü yönlerine de değinmesi ve oyunculukların muhteşemliği Oscar ödüllerine göz kırpmalarına giden yolu açtı. En İyi Film, En İyi Erkek Oyuncu gibi dallarda aday olan Marriage Story En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüne ise ulaşmayı başardı. Yönetmen Charlie ve eşi oyunculuk yapan Nicole basit bir süreçle boşanmaya karar verselerde öyle kolay olmadığını fark ediyorlar.



Little Women / Küçük Kadınlar (2019)

IMDB / 7.8

Çok güçlü bir oyuncu kadrosuna sahip olan Küçük Kadınlar En İyi Flm ve En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ına da adaylıkları vardır. Başrollerini Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh, Eliza Scanlen ve Laura Dern'in paylaştığı filmde son yılların yükselen oyuncusu Timothée ChalametTte yer alıyor. Bu romantik/daram türündeki filmde, İç Savaş'ın ardından Amerika'da yaşamaya devam eden dört kardeşin mücadelesini izliyoruz. Meg, Jo, Beth ve Amy isimlerindeki dört küçük kadın artık büyümek zorundalardır ve bu geçişin o dönemde zorluklarını bizlere aktarmayı başaran yapım listemizde önemli bir yer edinmiştir.


The Great Gatsby / Muhteşem Gatsby (2013)

IMDB / 7.2

Puanını umursamayacağımız bir film daha. Hikayeyi bu sefer aşkı yaşayan iki kişi gözünden değil yazar olmak için New York'a gelen Nick Carraway gözünden izliyoruz. 1920'li yıllarda eğlence ve çılgın partilerin merkezi olan New York'ta milyoner Jay Gatsby yani muhteşem Gatsby ile yolları kesişen Nick, Gatsby'nin muhteşem aşkını gözlemlemeye ve aynı zamanda bir çöküşe şahit olmaktadır. Çekimleri, sahneleri, ambiyansı ile sizi direk içine çeken filmde Leonardo DiCaprio'nun oyunculuğu ile içinden çıkılamaz bir seviyede kalıyoruz.


Titanik (1997)

IMDB / 7.8

Listemizin baş tacı, romantik filmlerin unutulmazları arasında olan ve yine Leonardo DiCaprio'yu gördüğümüz (fakat bu seferçok genç) Titanik herkesin bildiği bir klasik olmuş durumda. Hala kulaklarımızda Rose'un Jack'e seslenişleri yankılanıyor. Konusuna değinmeyeceğimiz film için başka bir şey eklemek gerekmiyor sanırsak.


Sevgililer gününüz kutlu olsun, iyi seyirler dileriz.

167 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page