top of page
Yazarın fotoğrafıYarım Kadraj

2020'nin En İyi Dizileri

Güncelleme tarihi: 14 Tem

2020 yılı her ne kadar filmler için kötü sayılabilecek bir yıl olmuşsa da dizi sevdalılarını sevindirdiği kesin. Özellikle dijital platformların dizileri bu sene insanları fazlasıyla mutlu etti. IMDB puanlarına göre sondan başlayarak ilk on diziye yer verdik. Bir kaç bonus ile de 2020 yılına bir nebze veda etmiş olduk.

















10. The Last Kingdom 8.4

The Last Kingdom tarihi televizyon dizisi. Bernard Cornwell'in Savaş Lordu Yıllıkları kitap serisinden uyarlanmıştır. İlk bölümü 10 Ekim 2015 tarihinde yayınlanmasından beri belli bir hayran kitlesine sahip oldu. Dizide Alfred, kralığını iskandinavyalı istilacılara karşı savunurken, sakson olarak doğup vikingler tarafından yetiştirilen Uhtred, doğuştan gelen hakkını aramaktadır. Netflix platformu üzerinden izleyebileceğiniz The Last Kingdom'u, listemizdeki bir diğer dizi Vikings'i sevenlerinde beğenebileceğini düşünüyoruz.


9. Vikings 8.5

Ragnar Lothbrok yani Vikinglerin en önemli kralı. Dizi Ragnar dönemini seyirciyle buluşturmaktadır. İskandinavların Kralı olmayı nasıl başardığı, halkına nasıl liderlik ettiğini anlatan bu dizide Ragnar, denizi aşmak için bir gemi yaparak verimli arazilere ulaşmayı hedeflemektedir.


8. Cobra Kai 8.7

Herkesin bir şekilde duyduğu ya da yeni versiyonlarını izlediği Karate Kid filminin devamı niteliğinde olan dizide, 1984 yılında gerçekleşen Karate Turnuvası'nda yaşananların otuz yıl sonrası anlatılıyor. Zor zamanlardan geçen Karate Kid'in kötü çocuğu, geçmişteki günlerine geri dönebilmek için dövüş okulu Cobra Kai'yi yeniden açar ve yeni öğrencilerini eğitmeye başlar. İzleyiciler tarafından gayet sevilen dizimizde aksiyon teması hakim olsa da samimi ve komik sahneleriyle izleyicileri memnun etmeyi başarmış.


7. Bir Başkadır 8.7

Listemizde Netflix'in yeni Türk dizisi Bir Başkadır'da yer almayı başarıyor. Bir Türk dizisinin bu listeye girmiş olması bizleri çok mutlu etti. 8 bölümlük bir mini dram dizisi olan Bir Başkadır, hayatları ve hayalleri farklı olan bir grup insanın yollarının birbirleriyle kesişmesini ve yaşamlarının değişmesini konu alıyor. Dizide Öykü Karayel, Funda Eryiğit, Fatih Artman, Tülin Özen ve Defne Kayalar gibi oyuncular yer almaktadır.


6. The Crown 8.7 Dünyanın en güçlü kadınını yani Kraliçe II. Elizabeth'i ve onun saltanat dönemini anlatan bir biyografi hikâyesi The Crown. Tarihi dizileri ve kraliyet yaşamı hakkında merakınız, sevginiz varsa bulunmaz bir dizi. Kaliteli çekimler, sahneler, hikayeler.. Her ne kadar kraliyet ailesi tarafından istenmeyen içerikler olduğu ve diziye kurgudur ibaresi eklenilmesi istense de Netflix bu konuda geri adım atmıyor ve tamamen gerçek olmadığını seyircinin bildiğini dile getiriyor. Fakat seyircilerin çoğu diziyi tamamen gerçek olaylar izlediğini düşünerek yorumluyor. Bu kısmı Netflix ve kraliyet ailesinin sorunu olmaya devam etsin. Bizler ise tarihi biyografik bu hikayenin tadını çıkarmaya devam edelim. Her sezonuyla kraliçenin farklı dönemini bize anlatan dizi 15 Kasım'da 10 bölümlük dördüncü sezonuyla izleyiciyle buluştu.


5. The Boys 8.7

Listemizde ki Netflix hegemonyasına bir darbe de Prime Video'dan geliyor. Amazon'un yayın platformu olan Prime Video, ülkemize yönelik düşük fiyatlandırmasıyla da izleyicilerin dikkatini üzerine çekmişken kaliteli bir dizi ile de bunu pekiştiriyor. The Boys ilk bakışta basit bir kötü süper kahraman dizisi gibi dursa da emin olun çok daha derin. Yer yer her dizide olabileceği gibi saçma yerleri bulunan dizi IMDB puanından da anlaşılacağı üzerine gayet başarılı bir yapım. Ana hatlarıyla güçlerini suistimal eden süper kahramanlara karşı savaşan The Boys isimli bir ekibi konu almaktadır.


4. The Queen's Gambit 8.7

İşte yıla damgasını vuran ve yeni çıkan dizimiz. Çıktığı anda çok tutan, insanları deli gibi satranç oynatmaya başlatan fakat beklendiği gibi aynı hızla da bırakmaları sonucuna gidin olaylar silsilesinin başı olan The Queen's Gambit ile karşınızdayız. Gerçekten denildiği kadar güzel mi bu herkesin kendi kararı fakat IMDB puanıyla da bi baksanız fena olmaz dedirtmiyor değil. Dizimizde hedefi dünyanın en büyük satranç oyuncusu olmak olan Elizabeth Harmon isimli satranç dahisi bir öksüzün sekiz ila yirmi iki yaşları arasında alkol, ilaç bağımlığı ve duygusal güçlüklerle mücadele ettiği yaşam öyküsünü takip ediyor. Hikâye 1950'lerin ortasından 1960'lara doğru uzanıyor. Yine tarihi doku barındıran ve güzel başrol Anya Taylor‑Joy ile izleyiciyi kendisine çeken The Queen's Gambit 8.7 IMDB puanı ile listemizde beşinci sırada bulunuyor.


3. Westworld 8.7

İlk üçe girerken Netflix hegemonyasına bir darbe de HBO'dan geliyor. Konusuna bakacak olursak aslında oldukça karanlık. İnsanların robotlara her istediklerini yapabilecekleri bir dünya. Onları öldürebilir, eziyet edebilir veya istismar edebilirler. Kısaca içlerinde ki bütün kötülüğü kusabilirler. Robotların tamamen insanlara benzemesi de bunları yapmak isteyen fakat gerçek insanlara yapamayan özellikle zengin insanlar için burayı müthiş bir yer haline getiriyor. Fakat tamamen insanların emrinde olan robotların bir 'hata' sonucu bilinç kazanmaya başlaması işlerin seyrini çok farklı yerlere gidebileceğini işaret ediyor. Diğer yapımlardan kalitesi ile ayrılan bu dizi gerçekten bir HBO yapımı olduğunu belli ediyor. Müthiş ayrıntılar, profesyonelce dizayn edilmiş her nokta gerçekten diziyi çok farklı bir seviyeye getiriyor. Henüz izlemediyseniz en azından ilk sezonunu izleyerek bir şans vermenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.


2. Dark 8.8

Listemizin ikinci sırasına bakarken tekrar Netflix'e dönüş yapmış bulunmaktayız. Üçüncü sezonuyla 2020 yılında seyircinin karşısına çıkan dizi hayranları tarafından çok seviliyor. Yeni başlayacak olanlarınsa karışıklığı sebebiyle gözünü bir tık korkutuyor. Zaman yolculuğu üzerine olan konusunun 3 farklı zaman dilimine yayılmasıyla işlerin hem dizide hem de biz izleyicilerin kafasını karmakarışık bir hal alması kaçınılmaz. Ana konusu ise Winden isimli bir Alman kasabasında iki çocuğun kaybolması üzerine gelişen olayların bir anda geçmiş ve gelecek karmaşıklığı arasında kaldığınız radyoaktif sızıntılar ve zaman makinesi eşliğinde gelişmeleri konu ediniyor. Adı gibi yer yer karanlık havası olan dizinin atmosferi de gerçekten sizi gerçekten içine çekiyor.


1. The Mandalorian 8.7

Uzun süredir hayranlarını memnun edemeyen Star Wars filmlerinin ardından ilaç gibi gelen dizimiz ikinci sezonuyla yine sevenlerini memnun etmişe benziyor. Listedeki baskın Netflix furyasına da dur diyen filmlerden biri olan The Mandalorian birinci sırayı alarak Disney+ platformuyla da ben buradayım dediği dizi.. Konusuna değinmek gerekirse Yıldız Savaşları evreninde geçen dizi, Jedi'ın Dönüşü döneminden beş yıl sonra başlar ve Yeni Cumhuriyet'in ulaşamayacağı yerlerde bir Mandaloryalı ödül avcısını izler. Atmosferi ve karakterleriyle bizi anında içine çeken dizide tatlı küçük dostumuzda diziyi yukarılara taşıyan bir başka sebep. Star Wars sevenlerin izlediği kesin fakat hiç Star Wars izlemeyenlerin bile izlediğinde gayet beğenebileceği bir dizi.


Bonus 1: La Case De Papel 8.4

İlk sezonu ile 2017 yılında seyirci karşısına çıkan İspanya yapımı bir soygun ve suç türünde Netflix yapımı dizimiz aralıksız dört sezon vermeyi başardı beşinci sezonu da yolda. Bonslara girmesinin sebebi olan dördüncü sezonu 3 Nisan 2020'de yayınlandı ve sevenleri tarafından direk bitirildi. Konusunu az çok herkesin bildiğini düşündügümüz dizide, "Profesör" liderliğindeki ekibin İspanya Kraliyet Darphanesi'ni ve İspanya Merkez Bankası'nı soymasını konu edinir. Hayranları çok olan diziyi izlemek isteyebilirsiniz.


Bonus 2: The Witcher 8.2

Bonuslarımıza ilk sezonuyla giriş yapmayı başaran bir yapım olan, kitapları ve oyunlarıyla belli bir hayran kitlesine sahip Witcher her ne kadar bazı hayranların gereksiz eleştirisine maruz kalmış olsa da genel olarak güzel bir diziydi. Özelikle müzikleri ve atmosferiyle güzel bir ivme yakalayan dizide yan karakterler ve boş rolümüz Henry Cavill ile diziyi yukarlarda tutmayı başardı. Konusuna çok değinme gereği duymuyoruz çünkü karakterleri isimleriyle anlatınca pek bir şey ifade etmiyor. Kısacası fantastik öğeler içeren yapımlar seviyorsanız bu dizi sizi memnun edecektir.


Bonus 3: The Umbrella Academy 8.0

Temmuz ayının son günü 2. sezonu ile Netflix platformu üzerinden izleyiciyle buluşan The Umbrella Academy IMDB listeminize giremese bile bonus olabilecek güzel bir dizi. İlk sezonun kaldığı yerden devam eden dizide geçmişe giden kardeşler fragmanda anladığımız üzere farklı olayların içinde gösteriliyor bize. Spoiler olmadan değinmek gerekirse ilk sezonunun üstüne koyarak güzel bir tat bırakan dizimizde Netflix'in her yapımına soktuğu bazı ayrıntılar bir tık rahatsızlık vermiyor değil. Fakat genel anlamda karakterlerin işlenişi, hikaye örgüsü ve ilk sezonun verdiği hazzın sonunda dizi seyircisine güzel bir sezon sunuyor. IMDB puanını hak edebilecek popüler bir dizi olan The Umbrella Academy 2020 içinde bize gelen güzel şeylerden biriydi.


Bonus 4: Ozark 8.4

Yine bir Netflix yapımıyla devam ediyoruz. Üçüncü sezonuyla 2020'de sevenlerinin karşısına çıkan suç draması Ozark'ın konusuna çok kısa değinmek gerek. Chicago banliyösünde yaşayan sıradan bir ailenin babası Marty Byrde'ın Finans ve Danışmanlık Şirketi'nin Meksika'nın en büyük ikinci uyuşturucu kartelinin para aklama işine karışmasının ve işlerin sarpa sarmasının ardından, ailesini korumak adına eşi ve iki ergen çocuğuyla, Ozark Platosu olarak bilinen Güney Missouri'ye taşınmasının hikayesini anlatıyor. Bu kaçış tabiiki de yeni bir maceraya dönüşüyor.


74 görüntüleme0 yorum

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page