top of page
Yazarın fotoğrafıYarım Kadraj

2023 yılı bitmeden izlenmesi gereken diziler | 2023 yılının en iyi dizileri!

2023 yılı, dizi severler için oldukça zengin ve heyecanlı bir yıl oldu. Yeni başlayan ya da devam eden pek çok kaliteli ve popüler dizi, izleyicilerin beğenisini kazandı. Bu yazıda, 2023 yılı bitmeden izlemeniz gereken dizileri sizler için derledik. İşte karşınızda, IMDB puanlarına, web arama sonuçlarına ve kendi yorumlarımıza göre seçtiğimiz en iyi diziler:


1. One Piece (2023-) – IMDB Puanı 8.4

One Piece

Dünyanın en çok satan manga serisi olan One Piece, 2023 yılında live-action olarak diziye uyarlandı. Denizci bir dünyada geçen dizide, Korsan Kral ünvanını elde etmek ve efsanevi hazine One Piece'i bulmak isteyen genç korsan kaptan Monkey D. Luffy ve mürettebatının maceraları anlatılıyor. Fantastik, komik ve heyecanlı bir dizi olan One Piece, anime ve manga severlerin yanı sıra diğer izleyicileri de kendine hayran bırakıyor.


2. Ahsoka (2023) – IMDB Puanı 7.6

Ahsoka

Star Wars evreninden yeni bir yapım olan Ahsoka, aksiyon, macera ve dram türlerinde bir mini dizi. Galaktik İmparatorluğun çöküşünden sonra, eski Jedi Şövalyesi Ahsoka Tano, savunmasız bir galaksiye yönelik ortaya çıkan bir tehdidi araştırıyor. Rosario Dawson'ın başrolünde olduğu dizi, Star Wars hayranlarını memnun edecek bir yapım. Sekiz bölümlük dizi, 2023 yılında oldukça beğeni topladı.


3. The Wheel of Time (2021-) – IMDB Puanı 7.2

The Wheel of Time

Robert Jordan'ın çok satan fantastik romanlar serisinden uyarlanan The Wheel of Time, büyünün var olduğu, ancak sadece bazılarının ona erişebildiği fantastik bir dünyada geçiyor. Moiraine adında güçlü bir büyücü kadının yolu, beş genç erkek ve kadınla kesişir. Ve bu durum, tüm dünyanın kaderini etkileyen tehlikeli bir yolculuğun kıvılcımı olur. Rosamund Pike'ın başrolünde olduğu dizi, sekiz bölümlük ikinci sezonu ile 2023 yılında izleyici ile buluştu.


4. Top Boy (2011-2023) – IMDB Puanı 8.4

Top Boy

Suç, dram ve gerilim türlerindeki Top Boy dizisinde, Londralı iki uyuşturucu satıcısı Doğu Londra'daki bir toplu konutta kazançlı ticaretlerini sürdürüyor. Dizi, sokak hayatının gerçekçi ve sert bir portresini sunuyor. Top Boy dizisi, sezon finali olan beşinci sezonu ile son kez 2023 yılında izleyici karşısına çıktı.


5. Virgin River (2019-) – IMDB Puanı 7.4

Romantik dram türündeki Virgin River dizisinde, yeni bir başlangıç yapmak isteyen pratisyen hemşire Melinda Monroe, Los Angeles'tan Kuzey Kaliforniya'nın ücra bir kasabasına taşınır ve burada neyle ve kimle karşılaştığına şaşırır. Dizi, sıcak, samimi ve duygusal bir hikaye sunuyor. Virgin River dizisi, beşinci sezonu ile 2023 yılında ekranlardaki yerini aldı.


6. Love & Death (2023) - IMDB Puanı 7.5

Love & Death

David E. Kelley tarafından yaratılan ve HBO Max’te yayınlanan bir biyografik suç drama dizisi. Elizabeth Olsen, Jesse Plemons, Lily Rabe, Patrick Fugit, Krysten Ritter, Tom Pelphrey, Elizabeth Marvel ve Keir Gilchrist başrollerde. Dizi, Teksas’ta kiliseye giden iki çiftin hayatını anlatıyor. Ancak bir yasak aşk, bir baltalı cinayete yol açıyor.


7. The Crowded Room (2023) - IMDB Puanı 7.6

The Crowded Room

Akiva Goldsman tarafından yaratılan ve Daniel Keyes’in 1981 tarihli gerçek hikayeye dayanan bir psikolojik gerilim dizisi. Tom Holland, Amanda Seyfried, Sasha Lane, Will Chase, Lior Raz, Emmy Rossum, Christopher Abbott ve Jason Isaacs başrollerde. Dizi, 1979 yazında New York’ta şok edici bir suç işledikten sonra tutuklanan genç bir adamın hikayesini anlatıyor. Gizemli bir geçmişi olan meraklı bir sorgucu, gerçek suçluyu bulmadan önce onun sırrını çözmeye çalışıyor.


8. Shrinking (2023- ) - IMDB Puanı 8.0

Bill Lawrence, Jason Segel ve Brett Goldstein tarafından yaratılan ve Apple TV+'ta yayınlanan bir komedi-drama dizisi. Segel, karısının ölümünden sonra hastalarına gerçekten ne düşündüğünü söylemeye başlayan bir terapisti canlandırıyor. Harrison Ford, Jessica Williams, Christa Miller, Michael Urie, Luke Tennie ve Lukita Maxwell de başrollerde. Dizi, hem eleştirmenlerden hem de hayranlardan olumlu yorumlar aldı.


9. Loki (2021- ) - IMDB Puanı 8.2

Jon Favreau tarafından yaratılan ve Disney+'ta yayınlanan bir uzay western dizisi. Dizi, Star Wars evreninde geçiyor ve Pedro Pascal’ın canlandırdığı başlık karakterinin maceralarını takip ediyor. O, Güç’e duyarlı çocuk Grogu’yu Moff Gideon liderliğindeki İmparatorluk kalıntılarından korumak için kaçan yalnız bir ödül avcısıdır. İkinci sezonda Katee Sackhoff, Mandalorian Bo-Katan Kryze olarak başrolde yer alıyor.


10. The Mandalorian (2019- ) IMDB Puanı 8.7

The Mandalorian

Jon Favreau taafından yaratılan ve Disney+'ta yayınlanan bir uzay western dizisi. Dizi, Star Wars evreninde geçiyor ve Pedro Pascal’ın canlandırdığı başlık karakterinin maceralarını takip ediyor. O, Güç’e duyarlı çocuk Grogu’yu Moff Gideon liderliğindeki İmparatorluk kalıntılarından korumak için kaçan yalnız bir ödül avcısıdır. İkinci sezonda Katee Sackhoff, Mandalorian Bo-Katan Kryze olarak başrolde yer alıyor.


11. The Last of Us (2023- ) - IMDB Puanı 8.8

The Last of Us

Craig Mazin ve Neil Druckmann tarafından yaratılan ve HBO Max’te yayınlanan bir fantezi macera dizisi. Dizi, aynı adlı video oyununa dayanıyor ve Pedro Pascal ve Bella Ramsey’nin başrollerini paylaştığı Joel ve Ellie karakterlerinin öyküsünü anlatıyor. Medeniyeti büyük ölçüde yok eden bir felaket sonrasında ABD’de uzun bir yolculuğa çıkan ikili, insanlığın son umudu olabilecek bir sırrı taşıyorlar.


2023 yılı bitmeden izlemeniz gereken dizileri sizler için listeledik. Bu diziler, farklı türlerde ve kalitede yapımlar sunuyor. Siz de bu dizilerden ilginizi çekenleri izleyebilir, keyifli vakit geçirebilirsiniz. Daha fazla dizi önerisi için bizi takip etmeye devam edin.

48 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page