top of page
Yazarın fotoğrafıYarım Kadraj

2023 yılında sinemalarda en çok izlenen filmler

Sinema severler için 2023 yılı, birbirinden heyecanlı ve ilgi çekici filmlerle dolu bir yıl oldu. Hem yerli hem de yabancı yapımlar, izleyicileri sinema salonlarına çekti ve gişe rekorları kırdı. Peki, 2023 yılında sinemalarda en çok izlenen filmler hangileriydi? İşte sizin için derlediğimiz liste:


Oppenheimer

Oppenheimer

Christopher Nolan’ın yönettiği film, Amerikalı bilim adamı Julius Robert Oppenheimer’ın (Cillian Murphy) hikayesini ve İkinci Dünya Savaşı sırasında atom bombasının geliştirilmesine katkısını anlatıyor. Film, hem Oppenheimer’ın kişisel hayatını hem de tarihi olayları gerçekçi ve etkileyici bir şekilde gözler önüne seriyor. Film, izleyicileri hem bilgilendiriyor hem de duygulandırıyor. Film, eleştirmenlerden ve izleyicilerden tam not alarak, 2023 yılının en çok izlenen filmlerinden biri oldu.


Hızlı ve Öfkeli 10 (Fast X)

Hızlı ve Öfkeli 10

Dom Toretto (Vin Diesel) ve ailesi, uyuşturucu baronu Hernan Reyes’in kinci oğlu Dante (Jason Momoa) tarafından hedef alınır. Dante, Toretto ailesini yok etmek için her yolu deneyen acımasız bir suç lideridir. Toretto ve ailesi, Dante’ye karşı hayatta kalmak ve adaleti sağlamak için eski dostları ve düşmanlarıyla işbirliği yapmak zorunda kalır. Film, aksiyon, macera, komedi ve dram unsurlarını harmanlayarak, izleyicilere nefes kesen bir seyir zevki sunuyor. Film, Hızlı ve Öfkeli serisinin son filmi olmasıyla da dikkat çekiyor.


Örümcek Adam: Örümcek Evrenine Geçiş

Örümcek Adam: Örümcek Evrenine Geçiş

Örümcek Adam (Tom Holland), Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) ile birlikte çoklu evrenin kapılarını açar ve farklı evrenlerden gelen Örümcek Adamlarla ve kötülerle karşılaşır. Film, hem Marvel Sinematik Evreni’nin hem de Örümcek Adam filmlerinin hayranlarını memnun edecek bir yapım. Filmde, Tom Holland’ın yanı sıra, Tobey Maguire, Andrew Garfield, Kirsten Dunst, Emma Stone, Alfred Molina, Willem Dafoe, Jamie Foxx ve Benedict Wong gibi isimler de rol alıyor. Film, hem görsel hem de işitsel olarak izleyiciyi büyüleyen bir yapım.


Galaksinin Koruyucuları 3

Galaksinin Koruyucuları 3

Hâlâ Gamora’yı (Zoe Saldana) kaybetmenin şokunu atlatamayan Peter Quill (Chris Pratt), evreni ve kendilerini savunmak için ekibini bir araya getirir. Bu görevde başarısız olması ise Koruyucular’ın sonu olabilir. Film, hem eğlenceli hem de duygusal bir macera vaat ediyor. Filmde, Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Bradley Cooper, Vin Diesel, Karen Gillan, Pom Klementieff, Elizabeth Debicki, Kurt Russell ve Sylvester Stallone gibi isimler rol alıyor. Film, Marvel Sinematik Evreni’nin en sevilen ekiplerinden birinin son macerası olmasıyla da öne çıkıyor.


Ölümlü Dünya 2

Salih (Ahmet Mümtaz Taylan) ve Çağatay (Alper Rende) arasındaki rekabet devam ederken, yeni bir düşman ortaya çıkar. Bu düşman, Ölümlü Dünya’nın sırlarını açığa çıkarmak istemektedir. Film, hem komedi hem de gerilim unsurlarını başarıyla harmanlayan bir yapım. Filmde, Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Rende, Sarp Apak, İrem Sak, Aylin Kontente, Cengiz Bozkurt, Erdal Tosun, Şinasi Yurtsever, Doğu Demirkol ve Ersin Korkut gibi isimler rol alıyor. Film, Ölümlü Dünya serisinin ikinci filmi olmasıyla da dikkat çekiyor.


Bu filmler, 2023 yılında sinemalarda en çok izlenen filmler listesinin sadece bir kısmı. Daha fazla film önerisi için, web sitemizde gezinebilirsiniz. Sinema ile ilgili haberler, incelemeler, fragmanlar ve daha fazlası için, bizi takip etmeye devam edin.

18 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page