top of page

4 Saatlik Yüksek IMDB Puanlı Zack Snyder's Justice League Filmi | Spoilersız İnceleme

Güncelleme tarihi: 11 Nis 2021

Uzun süredin hayranların beklediği o film çıktı. DC evrenini sinemada Marvel filmlerine göre geride kaldığı bir gerçek. İşte DC tam bu yüzden 2017 yılında bir film çıkarttı. Marvel filminin Yenilmezler serisine karşı DC'nin Adalet Birliği. Fakat bir sorun vardı. 2017 yılında çıkan film felaketti.

Belki o filmi izleyenler böyle düşünmeyebilir. Fakat filmin özellikle sonu konsunda bizle hemfikir olduğunuza eminiz. Özellikle ilk Adalet Birliği filminin sonunda diğer kahramanların etkisiz kaldığı ve filmin son saniyesinde Superman'in gelip olayı çok basit bir şekilde bitirmiş olması bizller için son damlaydı.


Bu filme nasıl gelindi?

Önce kısaca buna değineceğiz. Yenilmezler filmlerinde de yönetmenlik yapmış olan Joss Whedon, Zack Snyder'ın kızının vefat etmesi sonucu ayrıldığı ilk filmin yönetmenlik koltuğuna oturmuş ve çok yüksek bütçelere çıkan bir yapım ortaya çıkarmıştı. Buna rağmen Joss Whedon'ın genel olarak DC filmlerinde hakim olan o ciddiyet ve sertlik duygusunu yok ettiği ileri sürülmüş ve çoğu kişi memnun olmamıştı.


Yeni filmde 2017 yapımı filmin yeni bir versiyonu bizlerle. Az sayıda yeni sahne çekilen filmde asıl olay eski çekimlerin kurgulanmasında. Zack Snyder ilk filmde kesilen sahneler dahil bütün kurguyu baştan ele alıyor. Zaten Zack Snyder ismi bile bizlerin yeni film için heyecanlanmasına neden olmuştu.


Gerçek yönetmen, asıl film.

İlk filmi yavaştan bir kenara bırakmak gerekirse özellikle hayranların ciddi uğraşları sonucu çekilen yeni film gerçekten belli şeyleri başarmış. İlk filmle kıyaslandığında başlı başına bir başyapıt haline geliyor. Genel anlamda bakarsak. Ortalamanın üstünde bir film. İlk filmin tamamını Zack Snyder çekmiş olsaydı her şey çok farklı bir güzellikte ilerlermiş. Sadece 70 milyon bütçe sahibi olan yönetmenimiz buna rağmen çok iyi bir iş çıkarmış.


Kıyafetler, ortam ve karakterlerin CGI düzeltmeleri izlerken gerçekçi yapıyı görmemize olanak sağlıyor. Kötü karakterimizin yeni tasarımı ise baştan aşağı mükemmel olmuş. İlk filmdekini görünce nasıl o kadar kötü bir şey yapabildiklerini insan sorguluyor. Yönetmenin yine ilk filmde olmaması gereken baskın kırmızı ve renkli dünyayı daha karanlık yani olması gerektiği siyah tonuna döndürmüş olması istediğimiz ağırlığın filmde oluşmasına sebep oluyor.


Karakter gelişimi.

Tek başına bir başlık açmamız gereken bir konuda karakter gelişimi. Bu filmde gördüğümüz şey bu karakterlerin bir derinliği varmış Sadece kesmişler. Özellikle Flash ve Cyborg ilk filmde çok az gördüğümüz ve ne işe yaradığını anlamadığımız iki karakterken bu filmde onlara ayrılan yer ile karakterleri tanıma imkanına sahip olduk. Hatta ilk filmden sonra özellikle Cyborg karakteri ve varlığı çok sorgulanmıştı. Tamamen işlevsiz olan, gelişim aşamalarını görmediğimiz içi boş bur kahraman olan kendisi asıl olması gereken buymuş dediğimiz filmde kendisine o kadar sağlam yer edindiki izlerken bütün kötü düşüncelerimizi yıktı.


Flash karakterinin seviyeli ve az espri yapması herkesin istediği bir şeydi. İlk filmdeki gibi olur olmadık esprilerden uzaklaştırılmış olması Flash'ın gözümüzdeki saygınlığını arttırmaya yetti. Tabi filmi izleyenler bileceklerki sadece b değil Flash yer aldığı konum ile ne kadar önemli olduğunu bize gösterdi.

Aquaman karakteride aynı şekilde gereksiz şakalardan sıyrılmış ve daha olması gereken sert yapışa bürünmüş. Bize hep gösterilmek istenen vahşi ve umursamaz yanı solo filminden bile daha iyi yansıtılmış. Yeni eklenen şeyi az olan nadir karakterlerden birisi Aquaman. Özellikle 2017'de daha solo filminin çıkmadığı göz önüne alınırsa çok fazla sahnesinin olmaması sorgulanmayacaktır.


Bahsettiğimiz o yeni eklenen nadir sahnelerin olduğu bir diğer karakter Wonder Woman. Pek fazla değişikliğe uğramamış fakat ilk filmin aksine bu sefer kendisinden yarar gördüğümüz Wonder Woman karakteri özellikle bilgeliği ve yol göstericiliği ile bize olmuşluk hissini verdi. Hepimizin maalesef bildiği WW84 filminin hezimetinden sonra düzgün bir Wonder Woman görmek cidden bizleri memnun eden başka bir yön.


Yine üstünde durulması gereken bir karakterde Superman. İlk filmde gördüğümüz tek hamlede filmi bitirip filmin dalga konusu olmasına sebep olan şeyler bu filmde yok. Gerçekten bir ekip nasıl olur izleme şansı buluyoruz. Olabildiğince az konuşan ve siyah kostümü ile çok uyumlu olan bir Superman modeli var karşımızda.


Batman

Evet ilk filmin en büyük eksilerinden birisi Superman'in tek sahnede filmi bitirmesiyken diğeride hiçber işe yaramayan Batman modeliydi. Yıllarca bilinirki Batman karakterinin çizgi romanlar ve filmlerde bir ağırlığı ve üstünlüğü vardır. Olayları çözmesi plan yapması ve her şeye hazırlıklı olup olayların hep içinde olması. Yani ilk filmdeki gibi her şey bitsin ortaya çıkayım mantığı yok. İzleyince ve bittikten sonra o bozmaya çalıştıkları Batman karakteri dimdik ayakta ve sağlam olarak aklımızda yer edindi. Artık gönül rahatlığı ile söyleyebilirizki Batman budur. Batman ile olan geçmişinden dolayı Joker karakterinede yine burada değinmek daha uygun olur. Filmde Joker'in nasıl bir rol oynadığına değinmeyeceğiz fakat iyiki var dememiz yeterli olur.


Peki film genel anlamda nasıl?

İlk filmi düşünmeden bu filmi incelemek çok zor. Ama yinede değinmek gerekirse film 2017 yılında bu halde çıksaydı eminizki DC evreni çok daha emin adımlarla ilerliyor olur hatta bu filminde devamını görürdük. Çok üzücü bir durum olarak bu filmin evrene dahil edilmediği daha önce söylenmişti. Umarız bu hatadan derhal dönerler. Çünkü ilk film üzerine kurulacak bir evren kesinlikle sıkıntılı ve hep eksik kalıcak. Özellikle bu filmi izledikten sonra hayran kitlesi başta olmak üzere insanlar diğer şeyleri basit bulacaklar.


Film çok uzun ve anlatacak çok şey var fakat bundan sonrası spoilera girebilir. O yüzden film hakkındaki genel incelememiz burada bitiyor. İyi seyirler dileriz.


145 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page