top of page
Yazarın fotoğrafıYarım Kadraj

8 Mart'ta Kadınların Hikayelerine Yolculuk: 8 Mart'a Özel 8 Film

Bugün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Dünya genelinde kadınların hakları, eşitliği ve özgürlüğü için mücadele eden, önemli başarılar elde etmiş kadınlar var. Bu özel günde, biz de sizlere kadınların gücünü ve mücadelesini anlatan 8 film önerisi sunmak istiyoruz.


Suffragette (2015)

Bu film, 20. yüzyılın başlarında İngiltere'de kadınların oy hakkı mücadelesini anlatıyor. Başrolünde Carey Mulligan'ın yer aldığı film, kadınların mücadelelerinin yanı sıra, toplumda yer edinmek, iş hayatına atılmak ve ailelerini geçindirmek için verdikleri mücadeleleri de konu alıyor.


Hidden Figures (2016)

NASA'daki siyah kadın matematikçilerin gerçek hikayesini anlatan Hidden Figures, ABD'nin uzay yarışındaki başarısına yaptıkları katkıyı gösteriyor. Taraji P. Henson, Octavia Spencer ve Janelle Monae'nin üstün performanslarıyla izleyicileri etkileyen film, tarihte kadınların yer edinmesi ve başarılı olması için verilen mücadeleyi anlatıyor.


Little Women (2019)

Alcott'un romanından uyarlanan bu film, dört kız kardeşin hayatındaki güçlü kadınlık portrelerine odaklanıyor. Emma Watson, Saoirse Ronan ve Florence Pugh'un rol aldığı film, kadınların hayallerine ulaşmak için verdikleri mücadeleyi ve aile bağlarının gücünü anlatıyor.


The Color Purple (1985)

Steven Spielberg'in yönetmenliğini yaptığı bu film, Alice Walker'ın Pulitzer ödüllü romanından uyarlandı. Film, güçlü bir kadın olan Celie'nin hayatını anlatıyor ve kadınların ırkçılık, ayrımcılık ve cinsiyetçilikle mücadele etmek zorunda kaldığı zorlu koşulları ele alıyor. Oprah Winfrey, Whoopi Goldberg ve Danny Glover'in üstün performanslarıyla dikkat çeken film, kadınların gücünü ve dayanıklılığını anlatıyor.


Erin Brockovich (2000)

Julia Roberts'ın başrolünde yer aldığı bu film, gerçek bir hikayeye dayanıyor. Brockovich, bir su şirketinin yerel halka zarar veren faaliyetlerini ortaya çıkarırken, hukuki mücadelelerle de karşı karşıya kalıyor. Film, kadınların gücünü, inançlarını ve adalet arayışını ele alıyor.


Wild (2014)

Cheryl Strayed'in aynı adlı otobiyografik romanından uyarlanan bu film, Reese Witherspoon'un başrolünde yer aldığı bir macera-drama filmi. Witherspoon, boşanmış, depresif bir kadın olan Cheryl'i canlandırıyor ve Pacific Crest Trail'deki yalnız yürüyüşü sırasında kendi iç dünyasıyla yüzleşiyor. Film, kadınların zorluklarla başa çıkma gücünü, doğa ile olan bağlarını ve kendini keşfetme yolculuğunu anlatıyor.


Mulan (2020)

Disney'in yeniden çevrimi olan Mulan, Çin mitolojisindeki bir karakter olan Hua Mulan'ın hikayesini anlatıyor. Film, bir kadının savaşa katılıp ailesinin onuru için mücadele ettiği zorlu koşulları ele alıyor. Film, kadınların savaşta ve toplumda erkeklerle eşit olduklarını gösterirken, aynı zamanda Asya kültürüne saygı gösteriyor.


RBG (2018)

Ruth Bader Ginsburg'un hayatını anlatan bu belgesel, ABD Yüksek Mahkemesi'nde bir hakim olan Ginsburg'un kadın hakları için verdiği mücadeleyi ele alıyor. Film, Ginsburg'un hukuk alanında yaptığı devrim niteliğindeki çalışmaları ve kadınların eşit haklarını savunma konusundaki kararlılığı hakkında ilham verici bir hikaye sunuyor.


Bu film önerileri, kadınların gücü, mücadelesi ve başarılarına odaklanarak onların hayatlarına dair ilham verici hikayeler sunuyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarken, bu filmleri izleyerek kadınların toplumdaki önemli rollerini hatırlayabilir, bütün kadınlara saygı duyabilir ve onları destekleyebiliriz.

23 görüntüleme0 yorum

Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page