top of page

A24, Brady Corbet’nin ‘The Brutalist’ Filminin ABD Haklarını Satın Aldı

Son yılların en dikkat çeken yapımcı şirketlerinden A24, Brady Corbet imzalı The Brutalist filminin ABD haklarını satın alarak bir kez daha sinema dünyasında adından söz ettirdi. Film, Venedik Film Festivali'nde büyük ilgi gördü ve Corbet'e En İyi Yönetmen ödülünü kazandırdı. A24, bu anlaşmayı CAA Media Finance ile birlikte gerçekleştirdi ve filmin Kuzey Amerika prömiyerinin 10 Eylül’de Toronto Film Festivali'nde yapılacağını duyurdu.

The Brutalist

Adrien Brody Başrolde

The Brutalist, tarihsel bir destan olarak öne çıkıyor ve başrolde Oscar ödüllü oyuncu Adrien Brody yer alıyor. Brody, filmde II. Dünya Savaşı'nın yıkımından sağ çıkan ve ABD'ye göç eden Yahudi Macar bir mimar olan László Tóth karakterini canlandırıyor. Tóth, savaş sonrası yoksulluk içinde hayatta kalmaya çalışırken, gizemli ve zengin bir müşteri olan Harrison Lee Van Buren’den (Guy Pearce) aldığı büyük bir proje, hayatının seyrini tamamen değiştiriyor.


Filmde, Tóth’un eşi Erzsébet karakterini ise Felicity Jones canlandırıyor. Oyuncu kadrosunda ayrıca Joe Alwyn, Raffey Cassidy, Stacy Martin, Emma Laird, Isaach De Bankolé ve Alessandro Nivola yer alıyor.


70mm Film ve Venedik’in Favorisi

Corbet’nin filmi, yapım aşamasında birçok zorlukla karşılaşmış ve 7 yılı aşkın bir sürede tamamlanabilmiş. Filmin çekimleri 70mm film ile yapılmış ve retro bir format olan VistaVision kullanılarak bir orta yüzyıl atmosferi yaratılmış. Venedik Film Festivali'nde filmin gösterimi için İtalya’ya 300 kiloluk 26 makara film gönderilmiş. Ancak tüm bu çabalar karşılıksız kalmamış; The Brutalist, Venedik'te seyircilerden büyük övgüler alarak festivalin favorisi haline gelmiş.


Toronto ve New York Festivalleri

Film, Toronto Film Festivali’ndeki Kuzey Amerika prömiyerinin ardından, New York Film Festivali’nde de gösterilecek. The Brutalist, hem teknik detaylarıyla hem de etkileyici oyunculuk performanslarıyla ödül sezonunda adından sıkça söz ettirecek gibi görünüyor.


Bu epik drama, Brookstreet UK tarafından finanse edildi ve prodüksiyonu Trevor Matthews, Nick Gordon, Andrew Lauren ve D.J. Gugenheim gibi yapımcılar üstlendi.

3 görüntüleme0 yorum

Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page