top of page

Azizler - Netflix Yapımı Eleştirisi


Film, Aziz'in seyircilerin önünde sevgilisi Burcu'dan ayrı bir prova yaptığı bir sahne ile başlıyor. Aziz, vaktinin azlığından şikayet ediyor sürekli, kendine ait yeri yokmuş ve ilişkisini bu yüzden bitirmek istiyor. Burcu'nun ifadesini söylemekten çekinmese de sonunda başarılı olacak gibi duruyor ve bundan sonrasında tüm olaylar patlak vermeye başlıyor tek tek. Önce sevgilisi Burcu (İremSak) kendisine hediye ettiği kolyeyi kaybeden Aziz'e karşı bu sorumsuzluğun içine düşüyor ve ardından filmdeki tüm karakterler yalnız evrenlerinden kurtulmak için Aziz'i yukarı çekmeye başlıyorlar.

Büyük bir reklam ajansında kurgusal ve görsel bir efekt olan Aziz'e dostluk sormuş, patronu Öner Erkan işyerinin parasını tereddüt etmeden ödeyecekti, bir yandan da ödemekte tereddüt etmemiş, Göktuğ Yıldırım'ın konutunda, evini ve canavar çocuğunu işgal etti, yalan söyledi ve onu Alp'in konağına attı, dostluk satın almak için anahtarlarını mutlulukla teslim etti. Süreç boyunca Alp Aziz'e bizim gibi uzaktan bakmaya devam ederken, Haluk Bilginer'in oynadığı Erbil rolü yavaş yavaş kendine yalnızlık ve mücadeleye yardımcı oldu. Erbil, karısı Kamuran'ı (Binnur Kaya) on yıl önce kaybetti ve şu anda "zaman aşkı" sendromuyla temas halinde olan ve buzdolabında Kamuran'ın siyah-beyaz cenaze fotoğrafı var. Camullan gibi acımasız bir hastalıktan ve düştükten sonra intihar etmekten çok acı ve yalnızlık çekti.

Yolda evin anahtarını Aziz (Aziz) bir notla bıraktı ve sonunda Aziz, Alp'in sistematik örtbas ve tacizinden kurtulacağı eve taşındı ve yeni Erbil oldu. Film boyunca MacGuffin rolünü canlandıran sevgilisi Burcu'dan bir hediye olan kolyeyi de bu yeni yerde bulmuş ve karakterimiz Aziz ona dönüyor Başlangıç ​​noktası, düğümü çöz. Azizler arasında insanlar, iletişim teknolojisinin ve sosyal medyanın yaygın olarak kullanıldığı bir çağda, insanlar arasındaki doğrudan iletişimin daha zor hale geldiğini defalarca vurguladılar. Yönetmen kardeşler, bu iletişim sorununun yeni nesil üzerindeki etkisini anlatmak için filmdeki iki çocuğun trajik halini kullanmayı tercih ediyor.

Caner'in Duygusallığı, ilk yıllarında popüler kültürden etkilenmiş ve ev içi travma, Cansu'yu sorunlu ebeveynler için bir para kazanma makinesine dönüştürmüştür. Gerçeküstü sahnelerde sahne alırken, sahnedeki sıçramaların çoğu neyi temsil ettiğini sorgulamaya yol açar. Dahası, gerçekliği temsil eden imgelerin gücünün gerçekliği aştığı ve bazen gerçeklik ile temsilin iç içe geçtiği bir evren inşa edilir. İfade ve gerçeklik arasındaki bağlantıyı göz önünde bulunduran Azizler, gerçek hayatta sık sık her durumla karşılaşır, ancak bunun sadece filmin evrenine ait olduğunu düşünürüz, özellikle Bergüzar Korel Halit Ergenç ile gerçek hayatta evlendiğinde, evli bir kadını canlandırırken çift, tekrar düşünmenizi öneriyor.

Bu nispeten heyecan verici fikrin tek sorunu, bizden şeyleri çok çağdaş yeniden düşünmemizi istemesi, ancak mizah anlayışı çok eski. "Aziz" hala hedeflerine büyük ölçüde ulaşabilen bir film. Herhangi bir film izlerken hatırlamamız gereken yolu takip etmekte zorlanıyoruz. Belki bu nedenle onu sevimli bulamayız. Ama hayır nasıl olursa olsun, bize gerçeği çekinmeden söyleyin - çoğunlukla sıkıcı.

31 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page