top of page

Barbenheimer Başladı! Barbi Çok İzlendi, Oppenheimer Çok Beğenildi! Gişe Hasılatları ve Puanları

Barbie filmi ve Oppenheimer filmi, 21 Temmuz 2023'te aynı gün vizyona girdi. Barbie filmi, Oppenheimer filminden iki kat daha fazla izleyici çekti, ancak Oppenheimer filmi daha çok beğenildi. İşte Barbenheimer ile ilgili her şey.

Barbie filmi, Warner Bros. Pictures tarafından üretilen ve Greta Gerwig tarafından yönetilen hepimizin bildiği bir karakterin yeni filmi. Margot Robbie, Ryan Gosling, Will Ferrell, Simu Liu, Kate McKinnon, Alexandra Shipp, America Ferrera, Michael Cera, Ariana Grande, Ken Jeong ve Issa Rae gibi yıldızların kadrosunda yer aldığı film film, Barbie adlı bir oyuncak bebek hakkında. Filmde Barbie'nin gerçek dünyada bir insan olduğunu keşfetmesinden sonra yaşadıklarını izliyoruz.

Oppenheimer filmi ise Universal Pictures tarafından üretildi ve Christopher Nolan tarafından yönetildi. Cillian Murphy, Florence Pugh, Emily Blunt, Matt Damon, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Dane DeHaan, Jack Quaid, Matthew Modine, Alden Ehrenreich ve Kenneth Branagh gibi yıldızların yer aldığı diğer beklenen filmdi.. Film, atom bombasının geliştirilmesinden sorumlu olan Amerikalı fizikçi Julius Robert Oppenheimer'ın hayatını anlatıyor.

Oppenheimer

İki filmin aynı anda vizyona girecek olması ikisi arasındaki mücadeleyi de merakla beklememize sebep oldu. İlk gün verilerine göre Barbie filmi, Oppenheimer filminden iki kat daha fazla izleyici çekti. Barbie filmi, Amerika Birleşik Devletleri'nde 30 milyon dolar, diğer ülkelerde ise 30 milyon dolar olmak üzere toplam 60 milyon dolar hasılat elde etti. Oppenheimer filmi, Amerika Birleşik Devletleri'nde 15 milyon dolar, diğer ülkelerde ise 15 milyon dolar olmak üzere toplam 30 milyon dolar hasılat elde etti.


Hafta sonu verilerine göre Barbie 155 milyon dolar, Oppenheimer ise 80.5 milyar dolar gişe hasılatı elde etti.

Ancak Oppenheimer filmi, Barbie filminden daha çok beğenildi. Oppenheimer filmi, Rotten Tomatoes'da %94'lük bir puana sahipken, Barbie filmi %90'lık bir puana sahip oldu. Oppenheimer filmi, IMDB puanı ise 135 bin oyla 8.8 puana sahipken, Barbie filmi 81 bin oyla 7.6 puanda kaldı.

Oppenheimer filminin daha çok beğenilmesi, muhtemelen filmin daha ciddi ve daha karmaşık bir konu olmasından kaynaklanıyor. Oppenheimer filmi, atom bombasının geliştirilmesinin ve bu bombanın Japonya'ya atılmasının sonuçları hakkında. Barbie filmi ise daha hafif ve daha eğlenceli bir konuya sahip.

Barbie filmi, Oppenheimer filminden daha çok izleyici çekti, ancak Oppenheimer filmi daha çok beğenildi. Bu, filmlerin farklı izleyicilere hitap ettiğini gösteriyor. Barbie filmi, daha genç bir izleyici kitlesine hitap ederken, Oppenheimer filmi daha yetişkin bir izleyici kitlesine hitap ediyor.


Peki siz hangisi izlediniz? Filmler hakkında düşüncelerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.

16 görüntüleme0 yorum

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page