top of page

İzlemeyenlerin Çok Şey Kaçıracağı 5 Tom Hanks Filmi

Güncelleme tarihi: 23 Ağu

5 Tom Hanks Filmi
En iyi oyuncular arasına girerek birçok ödül alan ve usta oyunculuğuyla şapka çıkartan Tom Hanks ile tanışmak isteyenler, bu içerik tam da size göre. Birbirinden güzel filmlerden oluşan liste sizlerle…

1. Da Vinci’nin Şifresi

Da Vinci’ nin Şifresi

Tür: Gizem, Gerilim

Süre: 149 dakika

Imdb: 6.6

Üç seriden oluşan serinin (Da Vinci’ nin Şifresi, Melekler ve Şeytanlar, Cehennem)  ilk basamağı olan  film, Dan Brown’ un yazmış olduğu romandan uyarlanarak beyaz perdeye taşınmıştır.  Bir gece Louvre müzesinin müdürü öldürülmüş bulunur. Ardından sadece gizemli simgeler ve bunlarla bağlantılı birtakım ipuçları bırakmıştır. Bunun üzerine Simgebilim profesörü olan Robert Langdon müzeye çağrılır. Fakat o da tehlikededir. Langdon, Kriptoloji uzmanı Sophie’nin yardımıyla Leonardo Da Vinci’ nin sırlarla dolu çalışmalarını çözer. Bu sırların çözümü onları çok önceden beridir var olan bir sırrı muhafaza eden topluluğa ışık tutmuştur. Tom Hanks (Langdon)’ in başından sonuna kadar gizemi ustalıkla bizlere yansıtması filmi daha da izlenilir ve gerilim dolu bir hale getirmiştir. Ve tüm bunları göze aldığımızda Da Vinci’ nin Şifresi’ nin daha yüksek bir puanı hak ettiğini söylemeden geçemeyeceğim. Gerek oyuncu kadrosuyla gerekse gizem ve gerilimin sonuna kadar yansıtılmasıyla semboller ve dinleri ele alan film Tom Hanks’in en iyi filmleri arasına girmiştir.


2. Azap Yolu (Road to Perdition)

Azap Yolu (Road to Perdition)

Tür: Dram, Gerilim

Süre: 125 dakika

Imdb: 7.7

Amerika’nın 30’lu yıllarındaki büyük buhran döneminde geçen Azap Yolu’nda, geçimini bir İrlanda çetesinde tetikçilik yaparak sağlayan Michael Sullivan bir işi için girdiği zorluklar sonucunda eşini ve oğlunu kaybeder. Bu hazin olaydan sonra Sullivan’ın tek amacı eşi ve oğlunun intikamını almaktır. Filmin ana konusu budur. Öte yandan diğer oğlunun da bu tehlikeli işe karışması Sullivan’ı zorlu bir sürece iter. Olayların ilerlediği bir vakitte cinayet fotoğrafçısı ve suikastçı olan Maguire olaya dâhil olur ve Sullivan ile arasında gerilim dolu bir kovalamaca başlar. Fakat başrolümüzün en istemediği şey oğluna zarar gelmesidir ve bunun için elinden geleni yapacaktır. Bu da karakterin girdiği bir ‘azap yolu’dur. Zira filmin ismi de kasabanın isminden ve Katolik inancınca cinayete sebep olan kişinin en büyük günahlardan birisini işlemesinden gelmektedir. Peki, karakterimiz bu azap yoluyla nasıl baş edecektir?


3.  Yeni Hayat (Cast Away)

Yeni Hayat (Cast Away)

Tür: Macera, Dram

Süre: 143 dakika

Imdb: 7.8

FedEx adlı tanınmış bir şirkette analist uzmanı olarak çalışan başrolümüz Chuck Noland, şirketini daha iyi bir yere taşımak adına düzenli bir şekilde farklı ülkelere seyahat etmektedir. Çok yoğun bir iş hayatı olan Chuck’un evlenmeye bile vakti yoktur. Yine yoğun bir günde Noel gecesi Malezya’ya gitmek durumunda kalır. Güney Pasifik çevresindeyken uçak arızalanır ve o anda olan olur: Bilinci yerine gelen Chuck gözlerini ıssız bir adada açar. Bu zamana kadar her şey elinin altında olan ve bu modern yaşama alışmış bir insan olarak ıssız adada ne kadar süre dayanabilecektir? İşte karakterin psikolojik ve fiziksel değişimini anlatan bu filmde tam olarak bu sorunun cevabını arayacaksınız.


4. Terminal (The Terminal)

Terminal ( The Terminal)

Tür: Dram, Komedi

Süre: 128 dakika

Imdb: 7.4

Film, Krakozya adında bir ülkede yaşamını sürdüren Viktor Navorski’nin bir süre terminalde hayat mücadelesi vermesini konu edinmektedir. Karakterimiz uçaktan indiği ve ülkeye giriş yapacağı o anda -talihsizlik olacak ki- görevliler pasaportunun geçersiz sayıldığını söylerler. Viktor Amerika’ya girme hakkını kaybetmiştir. Ülkesine döneceği sırada da haberlerden Krakozya’da sivil savaşın çıktığını ve bunun sonucunda ABD’ den ülkesine olan tüm uçuşların durdurulduğunu öğrenir. Pasaport ve kimliği geçersiz olan Viktor’un yapmak durumunda olduğu tek bir şey vardır. Bu da dilini hiç bilmediği bu terminalde bir süre yaşaması gerektiğidir. Komedi ve dramı aynı anda işlemeyi başaran Terminal’de Tom Hanks’in oyunculuğunu izlemeye doyamayacaksınız.


5. Er Ryan’ ı Kurtarmak (Saving Private Ryan)

Er Ryan’ ı Kurtarmak ( Saving Private Ryan)

Tür: Dram, Savaş

Süre: 170 dakika

Imdb: 8.6

İkinci Dünya Savaşı’nda üç çocuğunu ayrı cephelerde kaybeden bir anne geriye kalan oğlu James Ryan’ın kaderinin diğer çocukları gibi olmamasını ister. Dönüş vizesini alan Ryan, başkan tarafından sekiz kişilik bir ekipçe ne olursa olsun sağ getirilmesi emri verilmiştir. Oluşturulan bu ekibin başında ise karakterimiz John Miller (Tom Hanks) vardır. Film tek bir kişi için sekiz kişinin canını neden tehlikeye attığını sorgulatarak, başta John Miller olmak üzere bu ekibin tabiri caizse can pazarında verilen amansız mücadelesini gözler önüne sermiştir.

53 görüntüleme0 yorum

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page