top of page

Bir Solukta İzlenecek Mini Anime Önerileri

Bir Solukta İzlenecek Mini Anime

Hem anime izlemek hem de izleyeceğiniz animelerin bir oturuşta bitmesini mi

istiyorsunuz? Bu içerikte bir sezonluk ve macera dolu konulara sahip olan animeleri sizlere sunacağız.


1. Baccano

trende geçen gizemli olaylar Baccano

Tür: Macera

Yıl: 2007

Bölüm: 13+3

Imdb: 8.2

İsmi İtalyancada “karışıklık” anlamına gelen anime, mutlak sonda birbiriyle kesişen ama bağımsız giden birçok hikâyeden oluşmaktadır. Bir diğer deyişle bir olayı birçok perspektif ve karakterlerin yaşamlarından ele alarak işlemiştir diyebiliriz. Gel gelelim olaya… Ölümsüzlük iksirini arayan simyacılar iblis çağırarak ondan bu iksiri alırlar. Ölümsüzlük iksirini kullanan kişileri kader 200 yıl sonra tekrar bir araya getirir. Bu kişilerin kimi mafya, kimi hırsız, kimisi de kötülüklere karşı hayat kurtaran insanlardır. Animede kısıtlı bir başkarakter yoktur ve ortalama 25 karakterle diğer animelerden ayrılır. Aynı zamanda geçen tüm olaylar düz bir çizgide ilerlemek yerine karışık gider. Baccano hem macera ve gizem hem de komedi unsurlarını içerisinde barındırarak bir olayı birçok açıdan ele almanızı sağlayacaktır.


2. Erased (Boku dake ga Inai Machi)

geçmişini sorgulayan çocuk

Tür: Dram

Yıl: 2016

Bölüm: 12

Imdb: 8.5

Erased’ in başkarakteri Fujinuma Satoru geçimini pizza kuryeliğiyle sağlayan 29 yaşında bir gençtir. Asıl yapmak istediği meslek mangaka (çizgi roman yazarı)olsa da eserleri karşısında aldığı geçiştirici eleştiriler karşısında pes edecek duruma gelmiş ve bu hayalinden iyice uzaklaşmıştır, hayatında özgüven ve kendini ifade etme eksikliği yaşamaktadır. Fakat Satoru’ nun olağanüstü bir gücü vardır: Ölüm gibi kötü olayların 1 ve 5 dakika arasındaki bir zaman öncesine giderek müdahale edebilmek.  Bir gün bu özelliğini kamyonetin küçük bir çocuğa çarpmasını önlemek için kullanırken yaralanarak hastaneye kaldırılır ve annesi geçici süreliğine onunla ilgilenmeye gelir. Olaydan birkaç gün sonra annesi evdeyken eve kimliği belirsiz bir kişi gelerek annesini bıçaklar. Üstelik Satoru eve çıkarken merdivenle onunla karşılaşır. Annesini öyle gören başkarakter olayın şokuyla bıçağı eline alır ve tam o sırada komşusu onu öyle görerek suçlu zanneder. Satoru polislerden kaçarken yine “diriliş” ismini verdiği gücü devreye gider. Fakat bu sefer farklı olan bir durum söz konusudur. Satoru bu olayın tam 18 yıl öncesine döner. Annesiyle bağlantılı olan olayları içeren 1988 yılına gelen Satoru, hem gerçeği ararken diğer yandan da o yıl olan cinayetleri önlemeye çalışacaktır.


3. Terror in Resonance (Zankyou No Terror)

terör saldırısı

Tür: Gerilim

Yıl: 2014

Bölüm: 11

Imdb: 7.8

Çarpıcılığıyla ilk bölümden heyecanlı bir başlangıca sahip olan Terror in Resonance’ de, terör suçlusu 9 ve 11 kodlu iki gencin –doğru olmayan- zekice planlamaları karşısında gerçekleşen büyük bir patlamada Tokyo yerle bir olur. Bu terör saldırısından sonra ele geçen tek kanıt yayınlanan gizemli bir videodur ve polis bu kötü durum karşısında çaresizdir. Anime “Sfenks” örgütünü oluşturan bu iki gencin plütonyumu çalmasıyla başlar. Polis 9 ve 11’i tespit edebilecek mi ya da 9 ve 11 amaçlarına ulaşarak insanları “uyandırmayı” başarabilecek mi? Animenin başından sonuna kadar gerilim ve macera sizleri içerisine alacak, bu soruların cevaplarını bulmaya zorlayacaktır.


4. Parasyte (Kiseiju)

parazitle savaşan çocuk

Tür: Macera, Gerilim

Yıl: 2014

Bölüm: 24

Imdb: 8

Bir gece solucana benzeyen canlılar, nedeni bilinmeyen bir şekilde Tokyo’ da yeryüzüne inmeye başlar. Bu varlıklar insanların burunlarından veya kulaklarından girerek onların vücutlarını ele geçirirler. Parazite benzeyen bu varlıklardan birisi de başkarakter Schinichi İzumi’ nin evine düşer ve beynini ele geçirmeye çalışır. Fakat hem İzumi kulaklıkladır hem de tam bedene gireceği vakit uyanmıştır, bilinmeyen bu varlığı yılan zanneder ve arbede başlar,  bu arbedede parazit sadece sağ kolunu ele geçirebilir. Schinichi ilk başlarda bu duruma adapte olamasa da sonralarda hem başına gelecek olaylar hem de çevrede gördükleriyle insan bedenini ele geçirerek insan yiyen bu parazitleri yok etmeyi amaçlar. Bu yolda başına nelerin geleceği meçhuldür.

 

5. Cowboy Bebop

kafa avcıları

Tür: Bilimkurgu, Dram

Yıl: 1998

Bölüm: 26

Imdb: 8.9

Yapıldığı yıla göre hayranlık duygusu bırakan, konusuyla bilimkurgu karışımı Cowboy Bebop’ ta, olaylar 2071 yılında geçmektedir. Bu yıllarda insanlar atlama denilen aygıtlar aracılığıyla dünyalar arası yolculuk yapılabilmektedir. Ayda bulunan bu atlamalar patlamaya sebep olmuş ve parçalar dünyaya devamlı düşerek tehlike arz ettikleri için dünya yaşanılacak bir yer olmaktan çıkmıştır. Tam bu sıralarda gizemli geçmişe sahip Spike Spiegel ve eski dedektif Jet Black Bebop isimli uzay gemisinde hırsız ve katil benzeri kişileri avlayarak para kazanmaktadırlar. Sonrasında aralarına çok zeki bir köpek olan Ein ve “Kara Fatma” olarak lakap takılan Faye Valentine katılır. Elbette yaptıkları bu iş kolay geçmemekte ve hem bedensel hem de parasal zorluklara neden olmaktadır. Trajikomik olarak adlandıracağımız bu macera karakterlerle daha da eğlenceli ve bir o kadar maceralı ilerlemektedir.

59 görüntüleme2 yorum

2 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
Aug 23

Terror in Resonance, Parasyte izlediğim animeler. Cidden kaliteliler. Çok kişi de izlememiş, kesinlikle bakılmalı ya. Diğer önerilere de ben bakacağım

Like

Guest
Aug 17
Rated 5 out of 5 stars.

Cowboy Bebop efsane

Like
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page