Birbirinden Kaliteli BluTV Dizileri
top of page

Birbirinden Kaliteli BluTV Dizileri

Yerli yapımları ile bilinen BluTV özellikle HBO dizilerini bünyesinde barındırması ile çok kaliteli yapımları kütüphanesinde bulunduruyor. Bu kaliteli yapımlar arasından 10 tane diziyi sizler için listeledik.


1. Chernobyl

IMDB: 9.4 Tür: Dram, Korku - Gerilim, Tarih

Chernobyl, 1986 yılında Ukrayna’da Çernobil nükleer santralindeki patlama ve sonrasında yaşananları epik bir anlatım ile gün yüzüne seriyor. İnsanlık tarihinin bilenen zaman da gördüğü en büyük nükleer felaketlerden biri olan trajik ama bir o kadar merak uyandıran kazanın ardından SSCB, olayın araştırılması için ülkenin önde gelen nükleer fizikçilerinden Valery Legasov’u görevlendirir. Sovyet Başkan Yardımcısı Boris Shcherbina ile birlikte kazayı incelemeye giden Valery, olayın nasıl meydana geldiğini öğrenmek ve felaketin boyutlarını kontrol altına almak için zorlu bir mücadele verir. Bu mücadele de oluşan durumları konu alan dizi bir çok eleştirmen tarafından iyi eleştiriler alsa da bazı seyirciler tarafından gerçekçilik açısından olumsuz yorumlar aldı.

2. Yeşilcam

IMDB: 7.9 Tür: Dram, Romantik Yönetmen: Çağan Irmak

1960’lar Türkiye’sinin gölgesinde, altın çağını yaşamaya başlayan Yeşilçam’da bir yapımcının ayakta kalma hikâyesini anlatıyor. Bir çok sinema severin küçüklüğünden beri zevkle izlediği Yeşilçam'ı anlatan dizide; Semih Ateş hikayeler olmadan yaşayamayan, sinemadan gözü dönen, ‘film çekemezsem ölürüm ben’ diyen hırslı bir prodüktördür. Yapım şirketi Ateş Film’i rakibi Vehbi’ye kaybettikten sonra Semih’in iki amacı vardır: unutamadığı eski eşi, Yeşilçam’ın ünlü oyuncusu Mine Cansu’yu geri kazanmak ve yeni şirketi Büyük Ateş’i de kaybetmeden bol gişeli bir film yapmak.

3. Doğu

IMDB: 7.5

Tür: Dram, Komedi Yönetmen: Doğu Demirkol, Emrah Aguş

Ailesi ve çevresi, Her Türk ailesinde olduğu gibi Doğu’yu 7 yıldır okuduğu mühendislik bölümünü bitirip herkesçe kabul gören sigortalı bir meslek edinmeye, sabah 9 akşam 6 işe gitmeye, münasip bir eş bulup bir an önce çoluk çocuk sahibi olmaya yönlendirmektedir. Yine herkes gibi olağanüstü sıradan bir hayatı olan Doğu’nun tek isteği komedyen olmaktır. Başta bir türlü mezun olamadığı ağır dersler ile dolu bilgisayar mühendisliği, “Bir Cem Yılmaz Olamayacaksın.” diyen ailesi ve ona olmayan güvenleri, Her mühendisin sorunu olan yürütülemeyen gönül ilişkileri ve her biri düzenli işlere girmiş ve aile kurmuş yaşıtlarına yani komşu çocuklarına rağmen hayatını yoluna sokmaya ve çocukluk hayali olan komedyenliğin peşinden gitmeye çalışan Doğu’nun trajikomik hikayesi.

4. The Sopranos

IMDB: 9.2

Tür: Dram, Polisiye - Suç

David Chase’in yaratıcısı olduğu HBO yapımı; 5 Altın Küre, 21 Emmy Ödüllü The Sopranos, televizyon efsanelerinden biri. Dizi; büyük bir İtalyan-Amerikan mafya ailesi olan Soprano ailesi ve ihanete tahammülü olmayan mafya lideri Tony Soprano’nun dehşeyler ve ölümler ile dolu hikayesini anlatıyor. Tony Soprano, bilinmeyen bir sebeple sık sık geçirdiği baygınlıklardan sonra zorla psikiyatriste gider. Doktoru Melfi ve Tony arasında geçen suç, aile, adalet gibi kavramlar ve onların arasında denge kurmak dizinin ana çatışmasını oluşturur. The Sopranos, halen birçok dizi senaristi tarafından gelmiş geçmiş en iyi dizi olarak kabul edilir.

5. Aynen Aynen

IMDB: 7.6

Tür: Komedi Yönetmen: Yunus Ozan Korkut, Osman Kaya

“Aynen Aynen” eğlenceli kadın-erkek ilişkisini konu alan yeni nesil mini dizilerden biridir. Başrollerinde Kerem Bürsin ve Nilperi Şahinkaya'nın yer aldığı bu dizide, hayal kırıklıklarıyla dolu bir ilişkiden çıkan Nil yeni ev arkadaşı Deniz’le eğlence ve aşk dolu maceralara atılıyor! Nil ve Deniz’in zıt karakterlerinin aslında ne kadar eğlenceli olabileceğini gösteriyor.

6. True Detective

IMDB: 8.9

Tür: Dram, Gizem, Polisiye - Suç

5 Primetime Emmy ödülü kazananan ve HBO'nun en prestijli dizilerinden olan dizi; her sezon farklı bir cinayet ve polis soruşturmasıyla birlikte polislerin sırlarla dolu kişisel hayatlarına odaklanıyor. Cinayet ve polise olayların çok detaylı ve heyecan dolu işlenmiş olması diziyi soluksuz izlemenize sebep olan en büyük etken olacaktır.

7. Estonia

IMDB: 8.8

Türk: Belgesel, D+ Originals, Doğaüstü & Gizem

MS Estonya feribotu, 1994 yılında Baltık Denizi'ni geçerek battı ve 852 kişi öldü. Uzmanlar yeni kanıtlarla birlikte feribotun neden battığını açıklamaya çalışırlar. Bu çalışmaları ve geminin batış sebebi hakkında güzel bir belgesel dizi tadı veriyor.

8. Westworld

IMDB: 8.6

Tür: Dram, Fantastik - Bilim Kurgu, Gizem

7 Primetime Emmy ödülü almış dizi; gelecekte zengin kesime hitap eden bir eğlence parkında, yapay zekanın karanlığını ve insanoğlunun günahkarlığına odaklanıyor. Gelen ziyaretçilerin katılabildiği oyunlarla dolu bu parkta; Vahşi Batı macerası sunan bölümde bir büyük sorun ortaya çıkar. Bir grup robotun bilinç kazanması ile başlayan hikaye, çok geçmeden yaşanan cinayetlerle tehlikeli bir maceraya dönüşür. Park yöneticileri bu duruma nasıl müdahale edecektir.


9. Euphoria

IMDB: 8.3

Tür: Dram

Bir grup Amerikalı gencin seks, uyuşturucu, travma ve sosyal medyayla çevrili dünyalarındaki çetrefilli hayatlarını, romantik birlikteliklerini ve arkadaşlık ilişkilerini anlatan dizi; 17 yaşındaki Rue’nun ilginç hikayesine odaklanıyor. Rue, yaz boyunca ortadan kaybolmuştur ve arkadaşları aşırı dozdan öldüğüne artık emindir. Ancak o, yazı değişik bir rehabilitasyon merkezinde geçirmiştir. Bir ev partisinde yaşanan olaylardan sonra Rue’nun hayatına bazı şeylerin değişebileceğini gösteren yeni biri girer. Bu kişi işlen olan hikayesini ve amerikan çarpık hayatını anlatan dizi soluksuz bir dram içeriyor.


10. The Leftovers

IMDB: 8.3 Tür: Dram, Fantastik - Bilim Kurgu, Gizem

Dünya nüfusunun %2’sinin ani bir şekilde kaybolmasından 3 yıl sonra, geri kalanlardan bir grup insan olayın açıklanamayan trajedisi ile başa çıkmaya ve hayatlarını devam ettirmeye çalışır. Felsefk din bakışları kaybolmadın etkisiyle psikoloji bozulan insanlar oluşan yeni din ve tarikatlar hepsi bu dizide hemen bırakmazsanız eminiz efsane diziniz olacaktır.


60 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

YARIMKADRAJ

TAKİP ET

  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Pinterest

İLETİŞİM

© YARIMKADRAJ.COM-TÜM HAKLARI SAKLIDIR.

2024

bottom of page