top of page
Yazarın fotoğrafıYarım Kadraj

Blue Eye Samurai incelemesi | Netflix yapımı yeni animasyon dizisi

Blue Eye Samurai, Netflix'te yayınlanan bir yetişkin animasyon dizisidir. Dizi, Japonya'nın sınırlarını dış dünyaya kapattığı Edo döneminde geçiyor.

Blue Eye Samurai incelemesi

Mizu adında melez bir kızın, kendisini bir canavara dönüştüren beyaz babasından intikam almak için yaptığı yolculuğu anlatır. Mizu, mavi gözleri yüzünden toplum tarafından dışlanır ve öldürmek istediği dört beyaz adamdan birinin babası olduğunu düşünür. Mizu, bu amacına ulaşmak için bir samuraya dönüşür ve yolda arkadaşlar edinir.


Dizi, intikam, arkadaşlık, aşk, onur gibi temaları işlerken, görsel olarak da çok etkileyicidir. Dizinin animasyon stili, Japon kültürüne ve tarihine saygılı bir şekilde tasarlanmıştır. Dizinin seslendirme kadrosu da çok başarılıdır. Maya Erskine, George Takei, Darren Criss, Masi Oka gibi isimler dizide rol almaktadır.


Dizi, eleştirmenler ve izleyiciler tarafından çok beğenilmiştir. Rotten Tomatoes'ta %100'lük bir puan almıştır. IMDb puanı 8.8 olan dizi, kendini keşfetme yolculuğunu, karakter gelişimini ve tarihi atmosferi çok iyi yansıttığı için övülmüştür. Dizi, aynı zamanda bir anime olmadığını, kendine özgü bir estetiğe sahip olduğunu da vurgulamıştır.


Blue Eye Samurai, izlemeye değer bir dizi olduğunu kanıtlamıştır. Dizi, hem eğlenceli hem de duygusal bir hikaye sunmaktadır. Dizi, sadece 8 bölümden oluşan birinci sezonuyla izleyicileri tatmin etmiştir. Dizi ikinci sezonu için onay almıştır.

25 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page