top of page
Yazarın fotoğrafıYarım Kadraj

BoJack Horseman! Zirveyi Gören Bir Dizi

90'lı yılların başarılı oyuncusu Bojack Horseman'ı izlediğimiz dizide karakterimiz pabucu dama atılmış eski bir yıldız olarak ortada kalmıştır. Fakat Bojack insanların kendisini alkolik, kötü ve bitmiş bir yıldız olarak değil iyi bir şekilde hatırlamalarını istiyor. Başrolünde bir at olan dizi duygu yoğunluğu ile izleyenleri şaşırtmayı başaran bir dizi. Seslendirmesini Will Arnett'ın yaptığı Bojack karakteri bizlere komedi, dram ne ararsanız veriyor.

Mutluymuş gibi davran ve sonunda numara yapacağını unutacaksın. - BoJack Horseman

Bazı insanların hala ön yargı ile yaklaştıkları bir türde olan BoJack Horseman, animasyon görüntüsünden dolayı yanlış anlaşılan dizilerden bir tanesi. Yetişkin animasyon tabiri ile anılan dizi göründüğü ve tanıtımından çok daha ileri bir seviyede. İlk başta BoJack'in modası geçmiş bir Hollywood dünyasında tekrar var olma çabasını görüyoruz. Davranışları, sözleri ve tavrı ile çevrisendeki hiçkimse tarafından sevilmeyen BoJack bizi iç dünyasıyla şaşırtmaya başlıyor. Aslında göründüğünden daha derin anlamlar taşıdığı, sürekli kendine acımasının neden ve sonuçlarını görüyoruz.


Ve korkunç bir insan olduğunu anlamaman seni daha az korkunç insan yapmaz. - Bojack Horseman

Komedi dizisi olarak karşımıza çıkan BoJack Horseman 'kara mizahta denilebilir', özellikle dram konusundada çok başarılı. Duygusal yoğunluğu vermek istedikleri zaman sonuna kadar içinize işlemesine sebep oluyorlar. Dizinin bu kadar iyi olmasındaki sebeplerden biriside yan karakterlerin gelişimi ve derinliğinin çok iyi işlenmiş olması. Evet belki Başrol Bojack üzerinden ilerliyor olay fakat her yan karakteride en ince ayrıntısına kadar tanıyorsunuz.



Dizideki güzel ayrıntılardan bir taneside diziye konuk olarak gerçek dünyadan katılan ünlü kişilerin kendi karakterini seslendirme tekliflerine olumsuz cevap vermesi üzerine o karakterliren sonları pek iyi bitmiyor. Mesela bunlardan birisi olan Andrew Garfield bir deliği düşerek bütün kemiklerini kırıyor.



41 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

MULAN

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page