top of page

Bollywood Sinemasından Muhteşem 10 Hint Filmi

Bollywood çıkardığı filmlerin kalitesi ile insanları şaşırtmaya devam ediyor. Hint sinemasının belki de en iyi 10 filmini sizler için listeledik.


10. 3 İDİOTS

Bir çoğumuzun izlediğini düşündüğümüz ama hala izlemeyenler olduğunu varsaydığım için listeye koyduğum harika bir film 3 İdiost.

2009 Bollywood yapımı bir filmdir. Filmde 3 mühendislik öğrencisinin üniversite de yaşadıkları bazı olayları konu almış olup Hint eğitim sistemi hakkında bazı eleştireler yapılmıştır. İzlemeyenler için oldukça ufuk açıcı bir filmdir öneririz.

IMDB: 8.4


9. Peekay (pk)

Hintli film yapımcılarının sevdiği bir tür olan bilim kurgu komedi tarzında bir film izlenmeli mi kesinlikle...

Başka bir galaksi den gelen peekay dünyada gözlem ve araştırma yapmak ister ama başına gelen olaylar sonucu gerçek tanrının peşine düşer bazı terslikler ve olaylar ile burun buruna gelen peekay bakalım bu mücadelen nasıl kurtulacaktır.

IMDB: 8.7


8. HER ÇOCUK ÖZELDİR

Aamir Khan en sevilen duygusal filmi diyebiliriz. Ağlamadan izleyebilecek misiniz ? Denemelisiniz.

Bir öğretmen nasıl olmalıdır? Çocukların ışıklarını nasıl ortaya çıkarırız? gibi soruların cevaplandığı olayların göründüğü gibi olmadığını gösteren her öğretmenin izlemesi gereken bir film.

IMDB: 8.4


7. Ghajini

Hint aksiyon filmlerini seven ve drama ilgisi olanları bu filme bekliyoruz pişman olmayacaksınız.

Sürekli hafızanızı kaybederek yaşadığınız düşünün işte tam öyle bir film yetmezmiş gibi bir eşiniz öldürülmüş ve onun öcünü almaya çalıştığınızı üstelik Hindistan gibi kalabalık bir ülkede.

IMDB: 7.3


6. Benim Adım Khan (My Name Is Khan)

Shahrukh Khan’ın en bilinen filmi tabi bunun bir sebebi var oda cok güzel bir film olması inanmıyorsanız izleyin ve görün.

Annesiyle yoksulluk içinde yaşayan Müslüman khan .Otizm bir çeşidiyle dünyaya gelmiştir. Annesi vefat adince kardeşinin yanına Amerika'ya giden khan orada aşık olur ve evlenir daha sonra 11 eylül saldırıları sonrası dünyaya adının khan olduğu ve terörist olamadığını haykırmak için şu cümleyi kurar ''benim adım khan ama terörist değilim.''.

IMDB: 8.0


5. PADMAN

Hint günlük yaşam ve zorluklarının nasıl üstesinden gelinir zorluk seni nerelere getirebilir bunun Asyalı bir örneği diyebiliriz.

Hindistan'ın fakir bölgelerinde bilinmeyen ve kullanılmayan pedi onlara tanıtan ve uygun fiyatlara kullandırtan gerçek bir adamın hikayesi ile tanışın PADMAN. Sapık gibi bir çok nitelemeye rağmen işin peşini bırakmayan cesur bir adam hikayesi.

IMDB: 8.0


4. Bajrangi Bhaijaan

Hindistan ve Pakistan arasında olan uyuşmazlığın ve kavganın ne denli gereksiz olduğunu çok güzel şekilde anlatan güzel bir film.

Doğuştan konuşamayan Müslüman bir kızın Hindistan'da kaybolması ve onu bulan Hintli gencin her şeye rağmen onu ailesine kavuşturma macerasını anlatan harika bir film.

IMDB: 8.0


3. FANAA

Türk sinemasını andıran hoş bir dram filmi diyebiliriz.

Esas olanın Keşmir mücahidi olduğu esas kızın kör olup sonradan görmeye başladığı politik bir yapılı ama Yeşilçam'a benzerliğiyle güzel bir film diyebiliriz

IMDB: 7.2


2. Drishyam

Hindistan'ın yozlaşmış sistemini çok iyi şekilde eleştiren harika bir film izledikten sonra Hindistan'a farklı bir gözle bakacağınızı düşünüyoruz.

Ünlü oyuncu kadrosuyla gizem, macera ve dram türünde Hint filmleri arasında en iyilerinden birisi. Yozlaşmış adalet sisteminin içerisinde ailesini korumaya çalışırken bir anda kendisini kötü adamların arasında bulan adamın hikayesini anlatıyor.

IMDB: 8.2


1. Baahubali serisi

Çok uzun 2 film olmasına rağmen gerçekten hiç sıkılmadan izledim mini dizi tadındaydı açıkçası.

Mahismathi Krallığı’nı elde etmek için elinden gelen her şeyi yapan ve bu sırada rekabet içinde olan iki kardeş Baahubali ve Bhallaladeva hikayesini ve bu süreçte yaşanan her bir detayı anlatan bir film.

IMDB: 8.1

264 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Commenti

Valutazione 0 stelle su 5.
Non ci sono ancora valutazioni

Aggiungi una valutazione
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page