top of page

Bu Hafta Vizyonda Ne Var? | 4'ü Yerli Yapım Olmak Üzere 9 Film Seyircisini Bekliyor - 10 Mart 2023

Bu hafta Türkiye'de sinema salonlarında dört yerli ve dokuz yabancı film vizyona giriyor. Yerli filmler arasında "Tek Yürek İmalat-ı Harbiye", "Ulan Salih", "Ne Olacak Halim?" ve "Uçuş 811" bulunuyor.


Tek Yürek İmalat-ı Harbiye

"Tek Yürek İmalat-ı Harbiye" filmi, Serdar Çetinkaya tarafından yönetildi ve Turgay Tanülkü, Sitare Akbaş ve İnanç Konukçu gibi ünlü isimleri kadrosunda barındırıyor. Film, 1910 yılında Fransızların kontrolündeki bir futbol ligine katılan İmalat-ı Harbiyeli işçilerin takım kurarak yaşadıkları zorlukları ve başarıları anlatıyor.


Ulan Salih

"Ulan Salih" ise Bülent Terzioğlu tarafından yönetildi ve İnan Ulaş Torun, Eslem Akar, Levent Sülün ve Aleyna Dalveren gibi genç yeteneklerin yanı sıra usta oyuncu Haluk Bilginer'in de rol aldığı bir komedi filmi. Film, hayatında birçok şeyi gerçekleştirememiş olan Salih'in, sevgilisi Aysel'den ayrılıp kız kardeşinin uygun gördüğü Sultan ile evlilik yoluna girmesi sonrası gelişen olayları işliyor.


Ne Olacak Halim?

"Ne Olacak Halim?" filminde ise Emre Altuğ, Lemi Filozof, Algı Eke ve Selen Domaç gibi ünlü isimler yer alıyor. Film, paranın, zenginliğin, şöhretin hiçbir öneminin ve garantisinin olmadığını, asıl önemli olanın aile, sevgi, huzur ve mutluluk olduğunu vurguluyor. Altuğ ünlü sunucu "Halim Pekyaman"ı, Algı Eke ise 4 çocuklu bir temizlikçiyi canlandırıyor.


Uçuş 811

"Uçuş 811" ise Hakan Kerim Karademir tarafından yönetildi ve Burcu Kara, Emre Karayel ve Yosi Mizrahi gibi isimleri kadrosunda barındırıyor. Gerilim ve dram türündeki film, bindikleri uçakta şüpheli bir ölümün meydana gelmesiyle hayatları değişen Azra ve Cengiz'in hikayesini anlatıyor.

sinemalarda izleyebileceğiniz yabancı filmler arasında sessiz bir kızın hikayesini anlatan bir film.


Sessiz Kız

Sessiz Kız" filmi hakkında konuşacağım. Colm Bairead'ın yönetmenliğini yaptığı bu filmde, Carrie Crowley, Andrew Bennett ve Catherine Clinch gibi yetenekli oyuncular yer alıyor. Berlin Film Festivali'nde iki ödül kazanan "Sessiz Kız", ailesinden uzak kalan sessiz bir kızın hayatını konu alıyor.


65

Bryan Woods ve Scott Beck'in yönetmenliğini yaptığı "65" adlı filmi ele alacağım. Bilim kurgu ve aksiyonseverleri hedefleyen bu film, Adam Driver, Ariana Greenblatt ve Chloe Coleman gibi ünlü oyuncuları kadrosunda barındırıyor. Film, 65 milyon yıl önceki dünyada, hayatta kalabilmek için kızıyla birlikte destansı bir maceraya atılan Mills'in hikayesini anlatıyor.


Çığlık 6

Çığlık 6" filmini ele alacağım. Serinin önceki filmlerinde yer alan Courtney Cox ve Hayden Panettiere gibi ünlü isimlerin yanı sıra Melissa Barrera, Jenna Ortega, Mason Gooding ve Jasmin Savoy Brown da bu filmde rol alıyor. Matt Bettinelli-Olpin ve Tyler Gillett'in yönetmenliğini yaptığı film, James Vanderbilt ve Kevin Williamson tarafından kaleme alınan senaryosuyla da dikkat çekiyor.


Haftanın animasyonları arasında Güney Kore yapımı "Pinkfong: Baby Shark" filminin devamı olan "Pinkfong Sing-Along Movie 2: Wonderstar Concert" ve Avustralya yapımı "Hayaller Ülkesi: Gizemli Macera" filmi bulunuyor.


Pinkfong Sing-Along Movie 2: Wonderstar Concert

"Pinkfong Sing-Along Movie 2: Wonderstar Concert", Wonderville'in çözümleyici ikilisi Pinkfong ve Hogi'nin canlı konserlerini yapmak üzere arkadaşlarını bir araya getirmesi sonrasında yaşananları konu ediyor. Filmin ilk yapımı olan "Pinkfong: Baby Shark" dünya genelinde oldukça popüler olmuştu ve ikinci film de beklentileri karşılamak için hazırlandı.

Hayaller Ülkesi: Gizemli Macera

"Hayaller Ülkesi: Gizemli Macera" ise genç bir kızın yanlış tuttuğu dileğin beraberinde getirdiği kötü sonuçları düzeltmek için zorlu bir maceraya atılmasını anlatıyor. Kerry adındaki kahramanımız, bir gün yanlışlıkla bir dilek yıldızını yakalıyor ve yanlış bir dilek tutarak kötü sonuçlar doğuruyor. Ardından düzeltmek için hayal dünyasına yolculuk ederek birçok maceraya atılıyor. Her iki animasyon da çocuklar ve aileler için keyifli bir seçenek olarak öne çıkıyor.

33 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page