top of page

Bucky'nin Kefaret Defterinde Türk Mü Var? T. Osman ve N. Sarı Kim?

Güncelleme tarihi: 25 Nis 2021

The Falcon and The Winter Soldier dizisinde sürekli gördüğümüz Bucky'nin defteri herkesin ilgisini çekmeyi başardı. Bu listedeki isimleri göz atarken asıl bizleri meraklandıran bir noktaya değineceğiz. Listedeki T. Osman ve N. Sarı kim?


Bucky'nin Kefaret Kitabındaki İsimlere Daha Yakından Bakalım


Anladığımız kadarıyla bunlar: A. Rostov, PW Hauser, F. Gannod, I. Tahlazar, H. Zemo, H. Henrikson, N. Sarı, T. Osman, L. Kaminski, M. Kaminski, C Kusnetson, L. Atwood, R. Nakajima, C. Holbein.


H. Zemo ve R. Nakajima'yı biliyoruz. Ama listedeki diğer isimler kimler?


A. Rostov ile çizgi romanlarda daha çok Kızıl Barbar olarak bilinen Albay Andre Rostov'a atıfta bulunulmuş olabilir,. İlk olarak Tales of Suspense 42. sayıda görülmüştü.


PW Hauser ise muhtemelen Uluyan Komandoları ile karşı karşıya gelen Hitler'in SS Elit Kolordu üyesi Wilhelm Hauser'e atıfta bulunuyor. İlk olarak Çavuş Fury ve Uluyan Komandoları 36. sayıda görmüştük. L. Kaminski, Marvel yazarı ve editörü Len Kaminski'ye bir referans olabilir.


Bizler için asıl önemli isimler ise N. Sarı ve T. Osman. Bucky'nin listesinde olan bu isimler kimler? Maalesef bu iki isim hakkında şuankıl resmi bir açıklama olmasada yaptığımız araştırmalara göre bir kaç varsayım üretebiliyoruz.



T. Osman hakkında söyle bir fikir yürütmesi yaptık. Dönem olarak tam tutmasa da Topal Osman tarihimizde oldukça önemli rol alan ve hakkında bazı spekülasyonlar olan, bazı kesimlerin Rum olarak işaret ettiği önemli bir karakter. Türk tarihi açısından bu kişinin Topal Osman olma ihtimalini yüksek olarak görüyoruz.


N.Sarı ise Türk ismi gibi gözükse de o dönemde yani 2. Dünya Savaşı'nda önemli etkilere sahip Hindistanlı bir üst düzey yetkili olduğu varsayımı üzerinde duruluyor. Bu bilginin dayanak noktası ise Nazi Almayası'nın o dönemlerde İngiltere sömürüsünde olan ve ulaşmaya çalıştığı Hindistan'a karşı yaptığı bir kaç suikastin varlığı olarak gösteriliyor.


Diğer isimler ise F. Gannod, I. Tahlazar, H. Henrikson, M. Kaminski, C. Kusnetson, L. Atwood ve C. Holbein. Bu isimler için bir bilgi veya çizgi roman referansı bulamadık.


Kaynak ve daha fazlası için: goggler.my

382 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page