top of page
Yazarın fotoğrafıYarım Kadraj

Bulut Atlası (Cloud Atlas) benzeri filmler

Bulut Atlası, farklı zaman dilimlerini ve dönemleri kapsayan, büyük isimlerin yer aldığı ve karmaşık bir hikayeye sahip bir film. Eğer Bulut Atlası’nı sevdiyseniz, aşağıda benzer kader, bağlantı ve zaman temalarını keşfeden 5 filmi de beğenebilirsiniz:


V For Vendetta (2005)

V For Vendetta

Wachowski kardeşler, yüksek konseptli bir işbirliği için ilk kez başka bir yönetmenle çalışmadı. 2005 yılında, Alan Moore ve David Lloyd’un çizgi romanı V for Vendetta’yı James McTeigue ile uyarladılar. Bu film, neo-faşist bir üstün ırk rejiminin Birleşik Krallık hükümetini ele geçirdiği alternatif dünyalarda geçiyor. Anarşist bir kişi olan V, bir kızı koruyucu olarak alır ve İngiltere’nin özgürlüğünü geri kazanmak için bir terörist eylem planlar.


The Matrix (1999)

The Matrix

Wachowskis’in işlerini sevenler için hala en iyi bilim kurgu aksiyon filmlerinden biri olan The Matrix’i yapmışlardı. 1999’da yapılan bu film, bilgisayarların dünyayı ele geçirdiği ve isyanın onları esaretten kurtarabilecek kişi olarak Keanu Reeves’in Neo’sunu gördüğü modern bir başyapıttır.


Run Lola Run (1998)

Run Lola Run

Bulut Atlası’nın yönetmenlerinden olan Tom Tykwer'ın yönetmenliğini yaptığı Run Lola Run. 1998 yılında çıkan bu film, Franka Potente’in (Bourne Kimliği) 20 dakika içinde 100.000 Alman Markı toplaması gereken bir kızı canlandırdığı bir film. Küçük şeylerin onun yolunu değiştirdiği ve bu nedenle onun ve erkek arkadaşının kaderini değiştirdiği farklı sonuçları gösterir.


Magnolia (1999)

Magnolia (1999)

İnsanların hayatlarını belirleyen kader fikri söz konusu olduğunda, işin içinde görünmeyen ipler olsa bile Magnolia’dan daha iyi bir film yoktur. Bu, ustaca yönetmen P.T. Anderson tarafından bir araya getirilen bir ansambldir ve birbirine bir şekilde bağlı bir grup insanı anlatır. Bir öz yardım gurusu (Tom Cruise) ve bir oyun şovu sunucusu (Philip Baker Hall) ile bir polis (John C. Reilly) ve bir ev bakım hemşiresi (Philip Seymour Hoffman) arasındaki hikayeler, her parçanın mükemmel bir şekilde uyduğu parlak bir film oluşturur.


The Double Life of Veronique (1991)

The Double Life of Veronique

Bu film, iki kadının hayatlarının birbirine bağlı olduğu gizemli bir hikaye anlatır. Yönetmen Krzysztof Kieślowski’nin yönettiği bu film, zaman, kimlik ve kader temalarını derinlemesine işler.


Bu filmler, zihninizi meydan okuyacak ve ufkunuzu genişletecek.

18 görüntüleme0 yorum

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page