top of page

Az Bilinen Efsanevi Savaş Filmleri

Savaşları yeni nesillere aktarmanın en büyük yardımcısı olan sinema her geçen sene bu alanda kendisini geliştiriyor. Bazıları kurgu bazıları gerçeğe dayanan filmlerden oluşan listemiz sizlerle.

“Bir ulusun asker ordusu ne kadar güçlü olursa olsun, kazandığı zafer ne kadar yüce olursa olsun, bir ulus ilim ordusuna sahip değilse, savaş meydanlarında kazanılmış zaferlerin sonu olacaktır. Bu nedenle bir an önce büyük, mükemmel bir ilim ordusuna sahip olma zorunluluğu vardır.” Gazi Mustafa Kemal Atatürk

1917

1917, askerlerin hayatını etkileyecek önemde bir mesajı iletmekle görevlendirilen iki askerin 1.Dünya Savaşı sırasındaki hikayesini konu alıyor. Bu mesaj görevleri sonucu ya binlerce asker ölecek yada hepsini kurtarabilecekler. Zamana karşı bu yarışta düşman bölgelerinden geçerek mesajı iletmek için verilen cesurca mücadelenin hikâyesi anlatılıyor.


Midway

Midway, Amerika Birleşik Devletleri ve Japonya İmparatorluğu arasında 2.Dünya Savaşı esnasında yapılan Midway muharebesini konu alıyor. Savaş sırasında alınan kararların liderleri nasıl içgüdülere sahip oldukları, cesaretleri ve verdikleri mücadeleleri anlatıyor. Bu kararların Pasifik Cephesi'ndeki savaşın seyrinin nasıl değiştirdiğini anlatıyor.


Fury

Fury, 1945 yılının nisan ayında , gerçekleşen 2.Dünya Savaşının bitmesine yakın diğer asker arkadaşları Komutan Wardaddy, topçu Boyd Swan, yükleyici Grady Travis, şoför Trini Garcia ve yardımcı şoför Norman'dan oluşan müfrezenin, aniden 300 düşman askerinin ortasında ellerinden sınırlı mühimmat ile karşı kalmaları ve zorluklar ile başa nasıl çıktıklarını konu alan bir film.

Savaş Vadisi

Savaş Vadisi, tek bir kurşun bile sıkmadan 75 askerin hayatını kurtaran bir askerin Amerika'nın ilk onur nişanı alan askeri olmasını konu alıyor filmde oldukça Amerikan propagandası yapılsa da güzel bir film. Sizi duydular arasında bir yolculuğa çıkartabilir.


Pearl Harbor

Eskiden beri aralarında derin bir dostluk bulunan iki arkadaş, savaşa gitmenin arifesindedirler. İkinci Dünya Savaşı tüm vahşetiyle sürmektedir ve savaşa dahil olan Amerika Birleşik Devletleri, kendi kaderini belirlemek üzeredir. Savaş bu iki insanı da içine katarak, dev bir liman baskınıyla, derin bir vahşet sunacaktır. Savaş her zamanki gibi, görkemli ve kanlıdır. Savaş ve aşkın iç içe olduğu bu filme kendinizi kaptıracaksınız.

161 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page