top of page

Ekonomi Üzerine İzlenmesi Tavsiye Edilen Filmler

Ekonomik konuları işleyen ve bu konuların insanlar üzerindeki etkisini anlatan popüler filmler arasında yer alan 'The Big Short', 'Wall Street', 'Moneyball' ve 'The Pursuit of Happyness', finansal piyasaların nasıl çalıştığını, beyzbol takımı yönetiminin ekonomik yönünü ve ekonomik zorlukların insanları nasıl etkilediğini anlatmaktadır. Tüm bu filmleri sizler için derledik.


1- The Big Short (IMDb puanı: 7,8)

"The Big Short", yönetmen Adam McKay tarafından yaratılmış ve 2015 yılında yayınlanan bir filmdir. Film, 2008 finans krizinin nasıl meydana geldiğini ve bu krizin nasıl önlenebileceğini anlatmaktadır.


The Big Short filmi, ekonomik konulara oldukça ayrıntılı bir şekilde değinmektedir ve film, finansal piyasaların nasıl çalıştığını ve bu piyasalarda meydana gelen krizlerin nedenlerini anlatmaktadır. Film, Wall Street'te çalışan bir grup insanın 2008 finans krizi öncesinde bu krizle ilgili ipuçlarını keşfettiğini ve bu ipuçlarını değerlendirerek para kazandığını anlatmaktadır.

The Big Short filmi, oyuncu kadrosunda Steve Carell, Ryan Gosling, Brad Pitt, Christian Bale gibi ünlü isimlerin yer aldığı bir filmdir ve film, izleyicilere finansal piyasaların işleyişini ve bu piyasalarda meydana gelen krizlerin nedenlerini açık bir şekilde anlatmaktadır. Eğer ekonomik konulara ve finansal piyasaların işleyişine ilgi duyuyorsanız ve bu konuları işleyen bir film izlemek istiyorsanız, "The Big Short" filmini izlemeyi düşünebilirsiniz.


2- Wall Street (IMDb puanı: 7,4)

"Wall Street", yönetmen Oliver Stone tarafından yaratılmış ve 1987 yılında yayınlanan bir filmdir. Film, New York Borsası'ndaki finansal işlemleri ve Wall Street'te çalışanların hayatlarını anlatmaktadır.

Wall Street filmi, finansal piyasaların nasıl çalıştığını ve bu piyasalarda çalışanların nasıl bir hayat sürdüğünü anlatmaktadır. Film, Wall Street'te çalışan bir gencin (Charlie Sheen) finans sektöründe yükselişine ve bu yükseliş sırasında yaşadıklarına değinmektedir. Film aynı zamanda, Wall Street'te çalışan bir grup insanın hırslarını ve bu hırslarının sonuçlarını da anlatmaktadır.


3- Moneyball (IMDb puanı: 7,6)

Moneyball, yönetmen Bennett Miller tarafından yaratılmış ve 2011 yılında yayınlanan bir filmdir. Film, beyzbol takımının genel menajerinin (Brad Pitt) takımını nasıl iyileştirmeye çalıştığını anlatmaktadır.

Moneyball filmi, beyzbol takımı yönetiminin ekonomik yönünü işlemektedir. Film, beyzbol takımının genel menajerinin (Brad Pitt) takımını nasıl iyileştirmeye çalıştığını ve bu iyileştirme sürecinde nasıl zorluklarla karşılaştığını anlatmaktadır. Film, aynı zamanda beyzbol takımının performansını nasıl iyileştireceğine dair farklı yöntemleri de ele almaktadır.


4- The Pursuit of Happyness (IMDb puanı: 8,0)

"The Pursuit of Happyness", yönetmen Gabriele Muccino tarafından yaratılmış ve 2006 yılında yayınlanan bir filmdir. Film, gerçek bir hikâyeyi anlatmaktadır ve film, bir baba (Will Smith) ve oğlunun (Jaden Smith) hayatını ve bu hayatın içinde yaşadıkları zorlukları anlatmaktadır.

The Pursuit of Happyness filmi, ekonomik zorlukların insanları nasıl etkilediğini ve bu zorlukları aşmaya çalışan bir baba ve oğlunun hikâyesini anlatmaktadır. Film, baba ve oğlunun zorluklarını aşmak için verdikleri mücadeleyi ve bu mücadele sırasında yaşadıkları zorlukları anlatmaktadır.


The Pursuit of Happyness filmi, oyuncu kadrosunda Will Smith, Jaden Smith, Thandie Newton gibi ünlü isimlerin yer aldığı bir filmdir ve film, izleyicilere ekonomik zorlukların insanları nasıl etkilediğini ve bu zorlukları aşmaya çalışan bir baba ve oğlunun hikâyesini açık bir şekilde anlatmaktadır. Eğer insanların ekonomik zorlukları aşmaya çalışırken yaşadıkları zorlukları ve mücadelelerini anlatan bir film izlemek istiyorsanız, "The Pursuit of Happyness" filmini izlemeyi düşünebilirsiniz.

93 görüntüleme0 yorum

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page