top of page
Yazarın fotoğrafıYarım Kadraj

En İyi 10 Dizi

Güncelleme tarihi: 11 Nis 2021

IMDB verilerine göre gelmiş geçmiş en iyi on diziyi sizler için kısa tanımları ve fragmanları ile listeledik. Mini dizilerin yer almadığı listede bulunan çoğu diziyi bilseniz de şaşıracağınız ve bilmediğiniz dizilerinde mevcut olduğuna inanıyoruz.


10. The Office (2005) | 8,8

The Office'in ilk sezonuyla itibaren Dunder Mifflin'in bölge yöneticisi Michael Scott (Steve Carell) büro ekibi ve çalışanlarını, münasebetsiz davranış, iyi niyetli fakat saptırılmış yorumlar ve sayısız kötü yönetim teknikleri arasında bir gezintiye götürür. Sitcom türünün başyapıtlarından olan The Office listede de kendine yer buldu.


9. Fargo (2014) | 8,9

Kiralık katil Lorne Malvo, bir görevinin başında kaza geçirir Bunun üzerine hastaneye kaldırılan. Lorne Malvo orada Lester Nygaard ile tanışıyor. Bu tanışma ise hayatının değişmesine sebep olur. Suç türünde olan dizinin 4. sezonu 2020 yılı içerisinde yayınlanmış ve güncelliğini devam ettirmektedir.


8. True Detective (2014) | 8,9

True detective dizisinin ilk sezonu Louisiana eyaletinde geçmekte olup Martin Hart ve Rustin Cohle isimli iki dedektif Louisiana cinayet işlerinde çalışmaktadır. Dedektifler insanı acımasızca öldüren bir seri katilin izini sürmektedir. 17 yıl boyunca katilin peşinde olan dedektiflerin arayışı devam etmektedir.



7. Sherlock (2010) | 9,0

Sherlock karakteri hepimizin bildiği bir karakter. Şehirde cinayetlerin peşine düşen polis teşkilatının dahi bir beyne sahip olan Sherlock Holmes ve arkadaşı eski asker Doktor Watson'dan aldığı yardımlarla cinayetlerin çözümlenmesini konu almakta.


6. Soprano Ailesi (1999) | 9,2

New Jersey'de bir Amerikan-İtalyan mafya ailesi patronu Tony Soprano'nun meslek, suç, şiddet, aile, adalet ve dostluk kavramları arasındaki denge kurma mücadelesi üzerine kurulmuştur. Dizi aynı zamanda Soprano ailesinin bireyleri ve Tony'nin yakınında bulunan insanların hayatından da kesitler sunar.


5. Rick and Morty (2013) | 9,2

Rick and Morty, Justin Roiland ve Dan Harmon tarafından Adult Swim için yaratılan bir yetişkin animasyon televizyon dizisidir. Dizi, kendi zamanlarını aile hayatı ve boyutlar arası yolculuk arasında bölüştürmüş alkolik bilim insanı Rick ve onun torunu Morty'nin maceralarını anlatır. En iyi yetişkin animasyon dizilerinden bir tanesi.


4. Avatar: Son Hava Bükücü (2005) | 9,2

Kendisine erken yaşta verilen büyük sorumluluklarından kaçarak buz dağına sıkışan Avatar'ı aradan geçen 100 yıl sonra güney su kabilesindeki iki kardeş kurtarmıştır. Böylece Avatar tarihi yeniden yazılmaya başladı. Beraber dünyayı kurtarmak için 4 element üzerinde usta olmaya çalışacak olan Aang'i izleyeceğimiz dizi baştan sona karakter ve hikaye gelişimiyle kendisini içine çeken bir öyküyü barındırmaktadır.


3. Taht Oyunları (2011) | 9,2

Yazların on yıllar, kışların bir insan ömrü sürebildiği diyarda, dehşetli ve soğuk zamanlar yaklaşmaktadır. Kışyarı'nın kuzeyindeki buzul topraklarda, Yedi Krallık'ı koruyan Sur'un ötesinde tehditkâr doğaüstü güçler toplanmaktadır. Müthiş kurgusu ve karakterleriyle belki birinci olabilecek bir dizi fakat son sezonları izleyicileri çok memnun etmedi. Yoksa puanı çok da yüksek olabilecek bir dizi.


2. The Wire (2002) | 9,3

The Wire dizisi her sezonunda farklı konuları ele almaktadır. Baltimore şehri baz alınarak konular işleniyor. İlk sezonunda Baltimore şehrindeki uyuşturucu kullanımı konu ediliyor. Uyuşturucu kullanan gençleri, yaptıkları hataları ve yaşadığı zorlukları izliyoruz.


1. Breaking Bad (2008) | 9,4

Breaking Bad, 50 yaşında lisede kimya öğretmeni olan Walter White, maddi açıdan ailesinin gereksinimlerini karşılayabilmek için araba yıkamacısında ek iş yapmaktadır ancak bir süre sonra ileri derecede akciğer kanseri olduğunu ve çok kısa bir ömrünün kaldığını öğrenir. Dizide Walter White ailesine para bırakabilmek için uyuşturucu yaptığını bir rastlantı sonucu öğrendiği eski öğrencisi Jesse Pinkman ile birlikte metamfetamin işine girer. Listede birinci sırada olması zaten bazı şeyleri elli ediyor.


BONUS

Friends (1994) | 8,8

Friends altı farklı karakterdeki bir arkadaş grubunun Amerika'nın New York şehrinde yaşadıkları hayat dolu hikayelerden oluşuyor. Samimi dostlukları ile birbirinden farklı maceralara giren altılının öyküsünü anlatan dizi, sitcom türünde yine başı çeken dizilerden biri.


Leyla ile Mecnun (2011) | 8,7

Aynı gün, aynı hastanede dünyaya gelen iki bebek, yatak sayısının azlığından dolayı yan yana yatırılırlar. Ailelerinin "doğar doğmaz birbirlerini buldular" sözü üzerine beşik kertmesi yapılan bebekler, isimlerini de efsane âşıklar Leylâ ve Mecnun'dan alırlar. Listemize eklediğimiz son bonus içerik bir Türk yapımı Leyla ile Mecnun. Yer yer komik yeri geldiğinde hüzünlü sahnelere sahip olan dizi özellikle ilk sezonları çok kaliteli bir seviyede bizleri mest etmeyi başarıyor.



60 görüntüleme0 yorum

Σχόλια

Βαθμολογήθηκε με 0 από 5 αστέρια.
Δεν υπάρχουν ακόμη βαθμολογίες

Προσθέστε μια βαθμολογία
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page