top of page
Yazarın fotoğrafıYarım Kadraj

En İyi Bilim Kurgu Filmleri

Güncelleme tarihi: 11 Nis 2021

Gelmiş geçmiş, görüp görebileceğiniz muhteşem olağanüstü bir liste. En iyi bilim kurgu filmleri listesi IMDB puanlarına göre değil tamamen öznel hazırlanmış muhteşem ötesi bir listedir. Sıralamadan biz bile emin değiliz o yüzden kendi sıralamanızı yorum olarak atabilirsiniz. Listenin sonunda çok güzel olan fakat ilk 15 film arasında kendine bizce yer bulamayan bonuslara da göz atmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.


15) Zaman Kapanı / Time Trap (2017)

Kayıp arkeoloji profesörlerini arayan bir grup öğrenci, bir mağara bulurlar. Fakat mağarada zamanın yüzeye göre daha farklı aktığını anladıklarında her şey çok farklı hal alır. Düşük bütçeli bu yapım IMDB puanına bakılmadan izlenmeli. Bazı yerleri kötü ve kalitesiz olsa da fikir ve olayların finali gerçekten ilgi çekici. Netflix üzerinden izleyebileceğiniz filmin fragmanını buradan izleyebilirsiniz.


14) Gattaca (1997)

Teknoloji ile bilimin sürekli geliştiği bir gelecekte kusursuz insan yapılabilen bir teknolojiye ulaşılmıştır. Bu yeni kişilerin karşısında eski insanlar dikkate alınmıyor doğdukları andan itibaren dışlanıyor. Ana karakterimizin ancak temizlikçi olacağı bir yerde yüksek mevki bir iş bulabilmesi ile işler enteresan bir hal almaya başlar. Buraya koyduğumuz kısa bir video olayı özetlemeye yetiyor.


13) Independence Day (1996)

Kurtuluş Günü, 1996 yapımı ABD bilimkurgu filmi. Aynı zamanda 'ID4' kısaltmasıyla da bilinir. Düşman uzaylıların dünyayı istilasını anlatmaktadır. Roland Emmerich tarafından çekilen film alanında başarısıyla biliniyor. 20 yıl sonra devam filmi de çıkan Kurtuluş Günü Will Smith ile beraber daha da ilgi çekici oluyor.


12) Looper (2012)

Stern tarafından yapımı üstlenilen 2012 Amerikan bilim kurgu aksiyon filmi. Filmde Bruce Willis, Joseph Gordon-Levitt ve Emily Blunt rol alıyorlar. Geleceğin suç sendikaları tarafından işe alınan "tetikçi" adı verilen "günümüz" katillerinin etrafında dönen bu filmde işlerin ilginçleştiği kısım gelecekten öldürmesi için yollanan tetikçinin kendisi olması.


11) Bulut Atlası (2012)

Sırada kesinlikle verilen ilgi ve alakanın çok fazlasını hak eden Bulut Atlası var. Aynı isimli kitaptan uyarlanan filmde kendi açıklamaları üzerine konusuna değinmek gerekirse

Bireylerin davranışların geçmişteki, günümüzdeki ve gelecekteki diğer bireylerin yaşamları üzerindeki etkileri üzerine bir araştırma, katil bir ruhun kahramana dönüşmesi ve bir iyiliğin asırlar boyunca dalgalanarak bir devrime ilham olması.

Oyncu kadrosunda Tom Hanks, Halle Berry, Jim Broadbent, Hugo Weaving, Jim Sturgess ve Doona Bae gibi isimleri barındıran Bulut Atlası farklı zaman dilimlerinde farklı hikayeleri ve bunların birbiriyle bağlantısını muhteşem bir şekilde aktaran bir filmdir.

10) E.T. (1982)

Belki de üzerinde en az konuşulacak filmlerden bir tanesi. Çünkü bilmeyen yoktur diye düşünüyoruz. Uzaydan dünyamıza gelen fakat geriye dönerken yanlarına almadıkları E.T ile onu bulan Elliot arasındaki güzel dostlğu izlediğimiz yapım zaten bir efsane.


9) Ex Machina (2014)

Liste ilerledikçe her filmin muhteşemliği. Ex Machina iş vereni Issac tarafından Turing testi için insansı robotu Vikander'ı yapay zeka ile yönetmesi için davet edilen yazılımcı Gleeson'ın hikâyesini anlatıyor. Düşük bütçeli bu film sizi mantığı, ayrıntısı ve kalitesiyle kendisine hayran bırakacak.


8) Azınlık Raporu / Minority Report (2002)

John Anderton, bazı güçlere sahip kahinler ve teknoloji yardımıyla gelecekte işlenecek cinayetleri önceden çözüp bulan bir ekibin başında. Fakat bir gün Anderton'ın cinayet işleyeceği öngörüsünün ortaya çıkmasıyla kendi ekibi peşine düşer. Kulanılan efekt ve tasarımlar ile şuan bile çağının ötesinde olan film listede çok daha yukarılarda olsa da şaşırılmayacak bir durum olur.


7) 13. kat (1999)

Bir simülasyon aracılığı ile 1930'ların Los Angeles'ına giden Douglas o zamanın muhteşem olduğunu düşünür. Zaman geçtikçe o muhteşem yer ile kendi dünyası arasında bulunan gerçeklik çizgisini kaybetmeye başlayan Douglas hiç beklemediği büyük olaylar karşısında afallamaya başlar. Daha fazlası spoiler olacağı için burda konusunu noktalıyoruz.


6) The Matrix (1999)

Listede bulunan en popüler film serilerinden olan Matrix efsanesi ile sizlerleyiz. Bilgisayar programcısı olan Thomas Anderson aynı zamanda Neo nickname'li çok usta bir "hacker" dır. Neo, Morpheus'un anlattıklarına güvenmek zorunda kalır ve içinde yaşadığımızı düşündüğümüz dünyanın aslında yalan olduğunu öğrenir.


5) Yapay Zeka / Artificial Intelligence (2001)

Bu kadar fazla muhteşem bilim kurgu filmi olması ne büyük mutluluk. Gelecekte insanoğlu, dünyanın çoğunun sular altında kaldığı bir yeryüzünde yaşamaya çalışır. Teknolojiden faydalanarak hayatların kolaylaştıran insanlar yapay zekalı robotlar üretirler. Çocuk bir robot olan David ise tam bir insansı robottur. Duygusal olarak insansı olması ise işleri daha da ilginç kılmaya başlar.


4) Truman Show (1998)

Sinemnın en özgün senaryolarından birine sahip olan Truman Show filminde Truman Burbank, çok güzel bir adada yaşamını sürdürmektedir. Güzel bir hayatı olan Truman için işlerin değiştiği nokta kendisi hariç herkesin oyuncu olması. Truman hayatını gerçek sandığı stüdyolarda sürdürmektedir.


3) Başlangıç / Inception (2010)

Uzmanlık alanı, zihnin en savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır. Cobb'un bu ender mahareti, onu kurumsal casusluğun tehlikeli yeni dünyasında aranan bir oyuncu yapmıştır. Rüyaların kontrol edildiği Leonardo DiCaprio'nun başrolünü olduğu bu filmin bir efsane olduğunu bilmeyen yoktur sanırım.


2) 12 Monkeys (1995)

12 Maymun, insan türünün sona ermek üzere olduğu yakın bir gelecekte meydana gelen bir salgının sebebini bulmak için zamanda yolculuk yapılarak sürekli geçmişe gönderilen James Cole adlı ana karakterimizin yaşadığı olayları konu almaktadır. İzlerken sizi sürükleyen bir yapısı olan filmin başrolünde Bruce Willis olması ve Brad Pitt'in de filmde yer alması bizleri daha da çekiyor tabii.


1) Yıldızlararası / Interstellar (2014)

Yıldızlararası, Christopher Nolan tarafından yönetilen epik bilimkurgu türündeki 2014 yapımı ABD filmi. Filmde bir grup astronotun bir solucandeliğinden geçerek insanların yaşayabileceği yeni bir yer arayışı konu edilmekte. Ne desek eksik olur bu film için izlemediyseniz şimdi gidin ve izleyin..



Bonuslar:

1- Mad Max: Fury Road (2015)


2- Predestination (2014)


3- Arrivel (2016)


4- Yarının Sınırında (2014)



5- Başlat: Ready Player One (2018)



6- Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı (2017)



7- Upgrade (2018)



8- Alita: Savaş Meleği (2019)



112 görüntüleme0 yorum

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page