top of page
Yazarın fotoğrafıYarım Kadraj

En İyi Film Oscarı'nı İngilizce Dışında Bir Dille Kazanan İlk Film: Parazit

Güncelleme tarihi: 11 Nis 2021

92 yıllık Oscar Ödülleri'nde İngilizce dışında bu ödülü alabilen ilk film olması ile gündemi sarsan Parazit, Amerikalılar başta olmak üzere İngilizce konuşan bütün ülkelere altyazılı film izletmeyi başardı. Senaryosunu Bong Joon-ho ve Han Jin-won'ın yazdığı filmin yönetmen koltuğunda ise Bong Joon Ho oturuyor. En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo ve Yabancı Dilde En İyi Film Oscar'larını kazanan film 2019 senesine resmen damgasını vurdu.


Gerilim/komedi türünde olan film aynı zamanda kara mizah içeriyor. Güney Kore sinemasının gelişimine paralel olarak ödüle kavuşan Parazit filminde hikaye Seul'un iki yüzünü bizlere gösteriyor. Ekonomik olarak en alt seviyelerde olan Kim ailesi bodrum tarzı bir evde yaşamlarını zor idame ettiremektedirler. Park ailesi ise tam tersine zengin bir kesimde zengin bir hayat yaşamaktadırlar.



Başta ailenin oğlan çocuğu zengin Park ailesinin yanına kızlarına özel ders vermek için giriyor. Devamında ablası, annesi ve babasınında aileye çeşitli işlerle girmeye başlaması Park ailesine yapışan parazit bir aile oluyorlar. İşlerin ilginç ve sürükleyici bir hal alması bir parazit ailenin daha olduğunun öğrenilmesi ile başlıyor. Bir anda olayın geçişi ve bizleri bıraktığı yer şok etkisi yaratıyor. Hikayenin işlenişi, karakterler, mekanlar ve daha niceleri basit bir sınıf farklılığı filminin çok ötesinde bir kaliteye sahip.



Kısaca Parazit filmi Güney Kore sinemasının gelişimini dünyaya duyuran ve kalitesiyle her dilden insanın beğenisini alan bir yapım olmuş. Şimdiye kadar izlemediyseniz hemen izlemenizi tavsiye ederiz.



31 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page