top of page

En İyi Savaş Filmleri

Bu yazımızda tüm zamanların en iyi savaş filmlerinden bahsedeceğiz. Bu, pek çok harika savaş filmi olduğu için birçok kişinin ilgisini çekeceği kesin bir konudur. En iyilerinden bazılarını vurgulayacağız ve onlardan neler bekleyebileceğinizi size söyleyeceğiz. O halde lafı fazla uzatmadan başlayalım.


Görmeniz Gereken En İyi 11 Savaş Filmi


1. "Er Ryan'ı Kurtarmak" (Saving Private Ryan) (1998)

Steven Spielberg'in yönettiği "Er Ryan'ı Kurtarmak", II. Dünya Savaşı'nda Normandiya İstilası sırasında geçen bir savaş filmi. Steven Spielberg tarafından yönetilen bu İkinci Dünya Savaşı filmi, içlerinden birini düşman hatlarının gerisinden kurtarmak için bir göreve gönderilen bir grup askerin hikayesini anlatıyor. "Er Ryan'ı Kurtarmak", savaşın dehşetini gerçekçi bir şekilde tasvir etmesi ve duygu yüklü hikayesi sayesinde, tüm zamanların en iyi savaş filmlerinden biri olarak kabul ediliyor


2. "En Uzun Gün" (The Longest Day) (1962)

"En Uzun Gün", İkinci Dünya Savaşı sırasında Müttefiklerin Normandiya'yı işgali olan D-Day olaylarını anlatan bir savaş filmidir. Film, yıldızlardan oluşan bir kadroya sahiptir ve aynı adlı bir kitaptan uyarlanmıştır.

3. "Britanya Muharebesi" (The Battle of Britain) (1969)

"Britanya Muharebesi", İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanya'nın Birleşik Krallık'a karşı yürüttüğü hava harekatı olan Britanya Savaşı'nı anlatan bir savaş filmidir. Guy Hamilton'ın yönettiği filmde yıldız oyuncu kadrosu yer alıyor.

4. "Das Boot" (1981)

Wolfgang Petersen'in yönettiği "Das Boot", II. Dünya Savaşı sırasında geçen bir savaş filmi. Film, tehlikeli bir göreve çıkan bir Alman denizaltısının mürettebatını takip ediyor.


5. "Kwai Köprüsü" (The Bridge on the River Kwai) (1957)

"Kwai Köprüsü", İkinci Dünya Savaşı sırasında geçen bir savaş filmidir. Film, Japonlar için bir köprü inşa etmekle görevlendirilen bir grup İngiliz savaş esirini takip ediyor. David Lean'in yönetmenliğini üstlendiği filmin kadrosunda tüm yıldızlar yer alıyor.


6. "Schindler'in Listesi" (Schindler's List) (1993)

Steven Spielberg'in bir diğer 2. Dünya Savaşı filmi olan "Schindler'in Listesi", Holokost sırasında binden fazla Yahudi'nin hayatını kurtaran Alman işadamı Oskar Schindler'in gerçek hikayesini anlatıyor. "Schindler'in Listesi", vahşetin ortasında bile insan nezaketinin ve şefkatinin önemini vurgulayan önemli bir film.

7. "Piyanist" (The Pianist) (2002)

Bu film, Holokost'tan kurtulan Polonyalı bir müzisyen olan Wladyslaw Szpilman'ın hikayesini anlatıyor. Szpilman'ın aynı adlı otobiyografisine dayanmaktadır.


8. "Anne Frank'in Hatıra Defteri" (The Diary of Anne Frank) (1959)

Bu film, İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazilerden saklanan Yahudi bir kız olan Anne Frank'in günlüğüne dayanmaktadır.


9. "Tutku - İsa Mesih'in Çilesi" (The Passion of the Christ) (2004)

Mel Gibson'ın bu tartışmalı filmi, İsa Mesih'in yaşamının son saatlerinin hikayesini anlatıyor. "The Passion of the Christ", İsa'nın çarmıha gerilmesine yol açan olaylara benzersiz bir bakış açısı sağlayan güçlü ve hareketli bir film.


10. "Avcı" (The Deer Hunter) (1978)

Michael Cimino'nun yönettiği "Avcı", Vietnam Savaşı sırasında geçiyor ve çatışmalardan farklı şekillerde etkilenen bir grup arkadaşın hikayesini anlatıyor. "Geyik Avcısı", savaşın dehşetini ve onu deneyimleyenler üzerinde yaratabileceği kalıcı etkileri yakalayan üzücü bir film.


11. "Müfreze" (Platoon) (1986)

Oliver Stone'un yönettiği "Platoon", çatışmada savaşan bir grup askerin hikayesini anlatan bir başka Vietnam Savaşı filmi. "Müfreze", savaşın gerçeklerine üzücü bir bakış sağlayan cesur ve gerçekçi bir film.


97 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page