top of page

En İyi Brad Pitt Filmleri 5'lisi

Başarılı bir aktör olarak, Bratt Pitt'in en iyi filmleri arasında yer alan "Once Upon a Time in Hollywood", "Fight Club", "The Big Short", "Se7en" ve "12 Monkeys" gibi yapımları, hem kanıtlarıyla hem de IMDb puanlarıyla birlikte aşağıda sıraladık.


Once Upon a Time in Hollywood (IMDb puanı: 8,0)

Once Upon a Time in Hollywood, 2019 yapımı bir Quentin Tarantino filmidir ve başrollerinde Brad Pitt, Leonardo DiCaprio ve Margot Robbie gibi ünlü isimler yer almaktadır. Film, 1969 yılında Hollywood'da geçmektedir ve eski bir Western TV yıldızı olan Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) ve onun dublörü Cliff Booth (Brad Pitt) üzerine odaklanmaktadır. Rick, Hollywood'daki kariyerinde bir durgunluk yaşamaktadır ve Cliff de onunla birlikte eski günlere dönmek için elinden geleni yapmaktadır. Film, Charles Manson ve onun tarikatı olan "Family" üyelerinin gerçekleştirdiği Tate-LaBianca cinayetleriyle sonuçlanan olayları da içermektedir. Brad Pitt, filmde Cliff Booth karakteriyle yer almaktadır ve performansıyla oldukça beğenilmiştir.


Fight Club (IMDb puanı: 8,8)

David Fincher tarafından yönetilen ve Chuck Palahniuk'un aynı adlı romanından uyarlanan Fight Club, 1999 yılında gösterime girdi. Film, Edward Norton'ın canlandırdığı anlatıcı karakterinin hayatında yarattığı radikal değişimleri konu almaktadır. Norton, hayatına yeni bir anlam kazandıran Tyler Durden (Brad Pitt) adında gizemli bir karakterle tanışır ve bir dövüş kulübü kurarlar. Ancak bu kulüp, kısa sürede daha büyük bir harekete dönüşür ve anlatıcının hayatı tamamen altüst olur. Brad Pitt, filmde Tyler Durden karakteriyle yer almaktadır ve sıra dışı performansıyla dikkat çekmektedir.

.

The Big Short (IMDb puanı: 7,8)

Brad Pitt, Steve Carell, Ryan Gosling ve Christian Bale'in yer aldığı The Big Short, 2007-2008 finansal krizini anlatan bir film olarak karşımıza çıkıyor. Michael Lewis'in aynı isimli kitabından uyarlanan film, Wall Street'teki yatırımcıların ve bankacıların kısa vadeli kar hırsı yüzünden gerçekleşen finansal krize neden olduğunu anlatıyor. The Big Short, finansal krizin nasıl gerçekleştiğini anlamak isteyenler için oldukça ilginç bir film. Filmin senaryosu, finans dünyasındaki karmaşık terimleri basit bir dille anlatarak izleyicilere kolaylık sağlıyor. Bu nedenle, finansal krizin ne olduğunu ve neden gerçekleştiğini anlamak isteyenlerin mutlaka izlemesi gereken bir film.


Se7en (IMDb puanı: 8,6)

Se7en, 1995 yılında David Fincher tarafından yönetilmiş bir gerilim filmidir. Film, Morgan Freeman'ın canlandırdığı emekliye ayrılmak üzere olan dedektif Somerset ile Brad Pitt'in canlandırdığı genç ve tutkulu dedektif David Mills arasındaki iş birliği üzerine odaklanmaktadır. İkili, tarihin en korkunç seri katillerinden birinin işlediği cinayetleri çözmeye çalışmaktadır. Film, son derece gerilimli bir atmosfer yaratması ve sıradışı bir sona sahip olmasıyla dikkat çekmektedir. Brad Pitt, filmde David Mills karakteriyle yer almaktadır ve performansıyla da övgü toplamaktadır.


12 Monkeys (IMDb puanı: 8,0)

Brad Pitt, Jeffrey Goines karakterini canlandırdığı bu film, gelecekte bir virüs nedeniyle insanların çoğunun ölümüne sebep olan bir salgının ardından, geçmişe yolculuğa çıkan bir adamın hikâyesini anlatıyor.


Brad Pitt'in oynadığı bu filmler, onun oyunculuğu ve senaryolarıyla dikkat çeken yapımlar olması nedeniyle, izleyiciler tarafından oldukça beğenilmiştir. Bu filmleri izlemeyi düşünenler için, IMDb puanlarının eklenmiş olması izleyiciler için bir rehber olacağını düşünüyoruz.


Sizin eklemek istedikleriniz var mı? Yorumlara yazabilirsiniz!

84 görüntüleme0 yorum

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page