top of page

En İyi 6 Gençlik Filmi | Çılgın Partilerden Romantik Aşklara

Sinemanın en güzel kafa dağıtmalık eğlenceli türlerinden olan gençlik filmleri romantik olanlar ve çılgın olanlar gibi iki uç noktada bulunuyor. İki uç noktadan da filmler barındıran listenin her filminde eğleneceğinizi düşünüyoruz.


1- 17 Yeniden (17 Again) - 2009

IMDB: 6.4

Zac Efron tarafından canlandırdığı Mike lise yıllarında tam bir yıldızdır. Basketbol takımının yıldızı, okulun popüler çocuğudur fakat kız arkadaşı hamile kalınca her şeyi bırakmak zorunda kalır ve çok kötü bir hayat yaşamaya başlar. 1989 yılında lise sona yani 17 yaşına tekrar dönmesi ise Mike O’Donnell için hayatının büyük bir şansı olur. O ikinci şans işte şimdi eline geçmiştir. Mike O’Donnell dış görünüş olarak 17 yaşında olsa bile içinin 30 yaşında olması eski havalı haline darbe vurmaktadır.


2- Aynı Yıldızın Altında (The Fault in Our Stars) - 2014

IMDB: 7.7

Tiroid kanseri ile mücadele eden Hazel kanserin akciğerine sıçramasının ardından yanında oksijen tüpü taşımak zorunda olan 16 yaşında bir genç kızdır. 3 yıldır bu kanser ile mücadele eden 16 yaşındaki genç kadın kanserli hastaların olduğu bir destek grubunda terapi seansı almaya başlar. Burada Augustus adlı genç ile tanışan Hazel için her şey çok farklı bir hal almaya başlar.


3- Project X - 2012

IMDB: 6.6

Gençlik filmi dediğimizde başı çeken filmlerden birisi ise şüphesiz Project X filmidir. Nima Nourizadeh'nin yönetmenliğini üstlendiği film 2012 çıkışlı bir komedi gençlik filmidir. filmin konusuna bakarsak üç genç arkadaşın okulda geri planda kalmaktan sıkılmış olmaları ve popüler olmak istemeleri ile başlıyor. Üç arkadaşın planlaması ile bir doğum günü partisi olarak başlayan gecenin ilerleyen saatlerde sınırları aşması ve ipin ucunun kaçması ile çok farklı hallere gelir. Çok büyük ve çılgın bir parti izleyenleri bekliyor.

4- Saksı Olmanın Faydaları - 2012

IMDB: 8.0

Başarılı güzel oyuncu Emma Watson'ın başrolünde yer aldığı gençlik filmi Saksı Olmanın Faydaları ismi ile ilgi çekmeyi başarıyor. Logan Lerman tarafından canlandırılan Charlie geçmişinde bulunan psikolojik travmaların etkisini üstüne atamadan liseye başlar. Bu sorunlarla baş etmeye çalışan Charlie okula adapte olmakta da oldukça zorlanmaktadır. Charlie için hayatın çekilebilir kılınmaya başlaması ise Emma Watson'ın canlandırdığı Sam ile önemli oyuncu Ezra Miller tarafından canlanan Patrick ile tanışarak gerçekleşmeye başlar.


5- Adı Çıkmış (Easy A) - 2010

IMDB: 7.0

Bir diğer başarılı güzel oyuncu Emma Stone'un başrolünde bulunduğu Adı Çıkmış 2010 yılında çıkmış başarılı bir gençlik filmidir. Kendi halinde okuluna devam eden Olive bir anda beklenmedik bir dedikodunun ana karakteri olur. Bütün okulun dilinde dolanan Olive hakkındaki dedikodunun yalan olduğunu her ne kadar kanıtlamaya çalışsa da Olive bir türlü bunu başaramaz. Hatta dedikodu daha çok gerçekçilik kazanmış olur.


6- Kağıttan Kentler (Paper Towns) - 2015

IMDB: 6.2

Quentin'in en büyük hayalinin peşinde koşmasını izleyerek başladığımız film Margo isimli genç, gizemli bir kızı elde etmeyi amaçlayan Quentin'i anlatıyor. Quentin'e göre gizemli, havalı ve yanına yaklaşamayacağı bir kız olan Margo aynı zamanda komşularıdır. Quentin maceracı ve sevecen bir çocuktur. Margo ile olan macerası da komşuları olarak taşındıkları 9 yaşında başlıyor. İki genç farklı çevrelerle arkadaşlık kurmaya başlasa da bir gün Margo bir konuda yardım isteyerek aralarındaki mesafeyi farlı bir boyuta taşımış ve bütün hayatını düzenli, planlı yaşayan Quentin'in hayatını alt üst etmiştir.


267 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page