top of page
Yazarın fotoğrafıYarım Kadraj

En İyi Belgeseller

IMDB puanlarına göre gelmiş geçmiş en iyi belgeselleri bir listede topladık. Belgesel izlemenin farklı tadını tadan herkes eminiz bu listeye bayılacaktır.


10. Life (2009) | 9,1

Hayvanların ve sürüngenlerin hayatta kalma mücadelelerinde gittikleri olağanüstü uçları gözlemlediğimiz Life 2009 yılında yayınlanmış Birleşik Krallık yapımı dizi belgesel filmdir. Yapımcılığını BBC'nin yaptığı seri, ilk olarak 12 Ekim 2009'da BBC One ve BBC HD kanallarında gösterilmiştir.


9. The Last Dance (2020) | 9,1

Bu belgesel dizisi süperstar Michael Jordan'ın ve Chicago Bulls'un 90'lardaki yükselişini unutulmaz 97-98 sezonundan ilk kez yayınlanan görüntülerle gözler önüne seriyor. Bu 10 bölümlük belgesel dizisini Netflix üzerinden izleyebilirsiniz.


8. Cosmos (1980) | 9,2

Şimdi ise eskilerden bir belgesel geliyor. Cosmos: A Personal Voyage, Carl Sagan, Ann Druyan ve Steven Soter tarafından yazılan, Carl Sagan tarafından sunulan 13 bölümlük belgesel serisidir. Belgesel hayatın kökeni ve kainatın yapısını zevkli ve sade bir şekilde izleyicilere anlatmaktadır.


Kozmos: Bir Uzay Serüveni, 2014 Amerikan yapımı bir bilimsel belgesel dizisidir. 1980 yılında Carl Sagan'ın yazıp sunduğu Cosmos: A Personal Voyage (8 numaradaki belgesel) dizisinin devamı niteliğindedir. 2014 yılında yayınlanan bu mini dizi 13 bölümden oluşmaktadır.


6. Our Planet (2019) | 9,3

Muazzam bir içeriğe sahip olan bu çarpıcı belgeselde, gezegenimizin doğal güzelliğine şahit olurken iklim değişikliğinin tüm canlıları nasıl etkilediğini göreceksiniz. Aynı zamanda Gezegenimiz belgeseli Netflix üzerinden kaydolmadan izleyebileceğiniz bir içerik.


5. Blue Planet II (2017) | 9,3

Blue Planet II, 7 bölümlük bir BBC tarafından üretilen deniz yaşamıyla ilgili 2017 İngiliz doğa belgeseli dizisidir. Selefi Mavi Gezegen gibi, doğa bilimci Sir David Attenborough tarafından anlatılır ve sunulur. Ana müziklerinin ise Hans Zimmer tarafından oluşturulmuş olması çok ciddi dikkatimizi çekmesini sağlamıştır.


4. Seven Worlds, One Planet (2019) | 9.4

Yedi Dünya, Bir Gezegen, BBC belgesel dizisidir. Her bölümün tek bir kıtaya odaklandığı yedi bölümlük dizi 27 Ekim 2019'da gösterime girdi ve doğa bilimci Sir David Attenborough tarafından anlatılıp sunuldu. Çok büyük bir prodüksiyon sahibi belgesel 41 ülkede 92 çekimle 1.794 günde 1.500'den fazla kişi ile çekilerek hazırlandı.


3. Çernobil (2019) | 9,4

Chernobyl, İngiliz-Amerikan yapımı beş bölümlük tarihi drama türünde çekilen mini dizidir. Craig Mazin dizinin hem yaratıcısı hem senaristi iken Johan Renck, dizinin yönetmenidir. Chernobyl, HBO ile Sky'ın ortak yapımıdır. Çıktığı günden itibaren büyük bir kitleye sahip olan belgesel diizisi son yılların çarpıcı yapımlarından biri olmayı başardı.


2. Planet Earth (2006) | 9,4

Yeryüzü, BBC yapımı bir doğa belgeseli dizisidir. İlk kez 2006 yılında BBC'de yayınlanan ve 11 bölümden oluşan diziyi David Attenborough seslendirmiştir. İzleyiciler ile buluşması ile birlikte ilk gösterimi 8,7 milyon kişi tarafından izlenen dizinin bu denli beklenilmesi çekimlerinin 5 yıl gibi uzun bir sürede tamamlanmış olması. Popülaritesi her bölümle daha fazla arttıran Yeryüzü'nün bu kadar beğenilmesi 10 yıl sonra devamı niteliğinde Yeryüzü 2'nin çıkmasına neden oldu.


1. Planet Earth II (2016) | 9,5

Planet Earth II, BBC tarafından 2006 yılında yayınlanan Planet Earth'ün devamı olarak üretilen 2016 yapımı doğa belgesel dizisidir. Dizi, Hans Zimmer tarafından bestelenen ana tema müziği ile Sir David Attenborough tarafından sunuldu ve anlatıldı. IMDB verilerine göre şimdiye kadarki en iyi belgesel olan Planet Earth 2 bu başarısıyla 3. serisinin de yolunu açmış oldu.


84 görüntüleme0 yorum

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page