top of page

Etkileyici Hayat Hikayelerinden Uyarlama 5 Film Önerisi

Güncelleme tarihi: 19 Ağu

filmler

Uçsuz bucaksız film furyasına baktığımızda izleyiciler tarafından ilgi çeken alanlardan birisi de gerçek yaşam hikâyelerinden esinlenerek oluşturulmuş senaryolara sahip filmlerdir. Bu içerikte sizleri birbirinden sürükleyici gerçek yaşam öykülerinden uyarlama filmler bekliyor.

HADİ BAŞLAYALIM.


1. Asfaltın Kralları (Ford V Ferrari ) (8.1)

araba yarışı

1966 yılında düzenlenen Le Mans Dünya Şampiyonasını konu alan filmde, Henry Ford II otomotiv vizyoneri Carroll Shelby’den pistlerin bir numarası Ferrari’ye yarışta galip gelmesi adına bir yarış arabası yapmasını istemektedir. Bunun üzerine Shelby yarışçı arkadaşı, otomotiv yarış mühendisi ve sürücüsü Ken Miles’ten yarışlara yaptığı Ford arabayla katılmasını istemiştir. İşte mücadele şimdi başlar. Gerçek hikâyesiyle de azim ve başarının insanı nerelere getirdiğini gösteren bu çekişmeli mücadele güçlü oyuncu kadrosuyla izlenmek için siz izleyicileri beklemektedir.


2. Into The Wild (8.1)

vahşi yaşam

Üniversiteden iyi bir dereceyle mezun olan Christopher, yaşamını sorguladığında asıl istediği hayatın bu şekilde olmadığını fark eder. Tüm yaşamından bir anda vazgeçerek vahşi doğada istediği yaşamı aramaya başlar. Bu arayışta başrolün başına hem iyi hem de kötü şeyler gelmesine rağmen benlik ve hayat arayışına hız kesmeden devam edecektir. Film sadece fiziksel olan bir yolculuğu değil, aynı zamanda ruhun kirliliğinden temizliğine doğru bir yolculuğu başarılı kadrosuyla işlemiştir. İnanılmaz bir gerçek hikâyeden uyarlama bu filmde karakterle birlikte yolculuğa çıkmaya hazırlanın.


3. Kaptan Phillips (7.8/10)

korsanlar

Başrolünü Tom Hanks’ in üstlendiği filmde, Afrika ülkelerine gidecek erzağı taşıyan “Maersk Alabama” adlı yardım gemisinin kaptanı ile mürettebatının, Somali yakınlarında korsanlar tarafından saldırıya uğramaları sonucunda başta Kaptan Phillips olmak üzere mürettebatıyla verdiği mücadele konu edilmiştir. Somalili korsanlar tarafından rehine alınan Kaptan Phillips’in kurtarılma süreci kurgulaştırılarak izleyiciye sunulmuştur. İzleyiciler olarak bu soluksuz mücadelenin gerçek yaşam öyküsünden uyarlandığını ve Kaptan Phillips’in olağanüstü çabası ve azminin gerçek olduğunu bilmek filmi daha etkileyici hale getirecektir.


4. Zodiac (7.7/10)

seri katil

ABD’ de 60’lı yılların başı ve 70’li yılların sonunda geçen film, Zodiac takma adlı bir seri katilin ilk cinayetini sergilemesi sonucunda muhabir Paul Avery (Robert Downey Jr.) ve karikatürist Robert Graysmith (Jake Gyllenhaal)’in ilgisini çekmesini; sonrasında şifreli mektuplarla cinayetlerini gazetecilere yollayarak bir oyun haline getirmesini anlatmaktadır. Paul ve Robert hiçbir şeyden habersizce seri katili yakalama oyununa kapılmışlardır. Filmin daha da çarpıcı olmasının en büyük sebebi de elbette gerçek hayattan uyarlama olmasıdır. Gerçekte bu katilin uzunca bir süre bulunamadığı, fakat sonrasında öldükten sonraki süreçte bir kişinin DNA araştırmaları sonucunda Zodiac katili olarak kabul edildiği söylenmektedir. İşte bütün bu sır perdesinin aydınlanma çabasını Zodiac filminde bulacaksınız.


5. 127 Saat (7. 5/10)

yaşam mücadelesi veren adam

Gerçek yaşam öyküsünden uyarlanan etkileyici bir diğer film de 127 Saat’tir. Film, genç bir dağcı olan Aron’un Utah yakınlarında keşfe çıktığı zaman diliminde kanyonun içine düşüp büyük bir kaya parçasının arasına sıkışmasıyla başlar. Kolu büyük ölçüde zarar gören genç dağcı sıkıştığı yerden çıkmak için büyük şeylerden feragat etmek zorundadır. İzleyen herkese ilham kaynağı olan bu filmin gerçek yaşam öyküsünden uyarlandığını öğrenmek hem filme bakış açınızı değiştirecek hem de sizlerin hayatlarına da dokunacaktır.


İYİ SEYİRLER DİLERİZ..

82 görüntüleme0 yorum

Komentarze

Oceniono na 0 z 5 gwiazdek.
Nie ma jeszcze ocen

Oceń
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page