top of page

Evil Dead Rise, Netflix Top 10 Listesinde Yükseliyor!

2023’ün kanlı korku hiti Evil Dead Rise, Netflix’in Top 10 listesine hızlı bir giriş yaptı ve sadece iki gün içinde ikinci sıraya kadar yükseldi. 23 Eylül Pazartesi günü platformda yayınlanan film, özellikle Cadılar Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte korku severler arasında büyük bir popülerlik kazandı.

Evil Dead Rise netflix

Lee Cronin’in yönettiği bu yeni Evil Dead filmi, franchise’ın en sevilen karakteri Ash Williams (Bruce Campbell) yer almasa bile, izleyicilerin dikkatini çekmeyi başardı. Film, sinemalardan çıkan izleyicilerden “B” CinemaScore alarak korku türü için oldukça iyi bir puan kazandı. Ayrıca, Evil Dead Rise, Rotten Tomatoes’un popüler Popcornmeter’ında 2.500’den fazla onaylanmış oylama üzerinden %76’lık bir izleyici puanına sahip.


Eleştirmenler de Evil Dead Rise’ı sevdi. Film, Rotten Tomatoes’da %84’lük bir Tomatometer puanına ulaştı ve bu da serinin önceki filmleri gibi olumlu geri dönüşler aldığını gösteriyor. Ash vs Evil Dead dizisinin neredeyse mükemmel bir Rotten Tomatoes puanı aldığını unutmamak gerek; dizi, şu anda Tomatometer’da %99 ve Popcornmeter’da %95 puana sahip.


Bruce Campbell, Evil Dead Rise’ın Netflix’te yayınlanacağını duyurduğunda sosyal medya üzerinden esprili bir uyarı yaptı: “Çocukları saklayın. Cidden.” Campbell, bu projede Ash Williams rolüne geri dönmese de, sesini kısa bir süreliğine duyabiliyoruz. Kendisi bu filmde daha çok yapımcı olarak yer aldı.


Box office’te de büyük bir başarı yakalayan Evil Dead Rise, 19 milyon dolarlık bütçesiyle sadece Amerika’da 67,4 milyon dolar kazandı. Uluslararası arenada ise 78,8 milyon dolarlık bir hasılat elde eden film, dünya çapında toplam 146,1 milyon dolara ulaştı.


Şu an Netflix’te izlenebilir durumda olan Evil Dead Rise, Cadılar Bayramı sezonunda izleyicilere korku dolu anlar yaşatmaya devam edecek gibi görünüyor.

4 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Commenti

Valutazione 0 stelle su 5.
Non ci sono ancora valutazioni

Aggiungi una valutazione
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page