top of page
Yazarın fotoğrafıYarım Kadraj

Explained | Müzikten Politikaya, Küresel Isınmadan Korsanlara Geniş Bir Belgesel Dizisi

Güncelleme tarihi: 11 Nis 2021

Pandemi sebebiyle en çok duyduğumuz şeylerin başında Netflix geliyor. Yine bir Netflix içeriğini inceleyeceğimiz yazımızda bu sefer çok çeşitli konulara kısa izlenme süreleriyle değinen Explained ilgi çekmeyi başarıyor.

İki sezon ve toplam 30 bölümden oluşan Explained 14 ile 25 dakika arasında değişen kısa sürelere sahip bölümlerde bizlere çok farklı alanlarda bilgiler veriyor. İlk sezonda son zamanların yükselen değerlerinden olan kripto paralaradan tutun espor konusuna, kadın maaşlarının neden daha düşük olduğunu irdeleyen bir bölümden sadece ünlem (!) üzerine olan bir bölüme kadar cidden çok geniş bir yelpazede ilerliyor.


Her bölümde alanında uzman çok sayıda kişileri konuk eden ve bilgilendiren bu belgesel dizi bölüm başlığı ilginizi çekmese bile içeriği ile sizleri kendine çekmeyi başarıyor. Vox medya tarafından yapılan dizi benzer bir yapıda olan Youtube serisine benziyor.


Genel anlamda güncel olayları gündeme alan ve işleyen belgesel dizisi çok farklı dallarda olduğu için bölüm isimlerine bakıp çerezlik diyebileceğimiz süre ve anlatımı ile sizlere keyif verecektir.



15 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page