top of page

Forspoken incelemesi | Beklentilerin altında kalmış bir oyun

Forspoken, Luminous Productions tarafından geliştirilen ve Square Enix tarafından yayınlanan bir aksiyon-macera oyunudur. Oyun, 24 Ocak 2023'de piyasaya sürüldü.i

Forspoken incelemesi

Forspoken incelemesi

Oyun, Frey Holland adlı genç bir kadının hikayesini anlatıyor. Frey, New York'ta yaşayan bir genç kadındır. Bir gün, Frey'in hayatı bir anda değişir. Frey, sihirli bir güç tarafından Athia adlı bir başka dünyaya taşınır. Athia, tehlikeli yaratıklar ve büyülü güçlerle dolu bir dünyadır. Frey, Athia'da hayatta kalmaya ve eve dönmeye çalışırken, sihirli yeteneklerini keşfeder. Forspoken, üçüncü şahıs aksiyon-macera oyunudur. Oyuncular, Frey Holland'ı kontrol ederek Athia'da keşiflere çıkarlar. Frey, çeşitli silahlar ve sihir kullanabilir, engelleri aşabilir ve bulmacaları çözebilir.

Oyun mekaniği Forspoken, üçüncü şahıs aksiyon-macera oyunudur. Oyuncular, Frey Holland'ı kontrol ederek Athia'da keşiflere çıkarlar. Frey, çeşitli silahlar ve sihir kullanabilir, engelleri aşabilir ve bulmacaları çözebilir. Frey, çeşitli silahlar kullanabilir. Bu silahlar arasında kılıç, balta, yay ve büyülü silahlar bulunur. Frey, silahlarını kullanarak düşmanlarını yenebilir ve engelleri aşabilir. Frey, ayrıca çeşitli sihir kullanabilir. Bu büyüler arasında ateş, buz ve yıldırım büyüleri bulunur. Frey, büyülerini kullanarak düşmanlarını yenebilir ve bulmacaları çözebilir. Bu yetenekler arasında atlama, tırmanma ve süzülme becerileri bulunur. Frey, bu yeteneklerini kullanarak Athia'da daha hızlı ve daha kolay hareket edebilir.


Grafikler ve ses Forspoken, güzel grafiklere ve seslere sahip. Oyunun görselleri, Athia'nın büyülü dünyasını yansıtıyor fakat burada da yapay zekanın çok kötü olmasından kaynaklı şehir aşırı sıkıcı ve ölü görünüyor. Oyunun sesleri de atmosfere katkıda bulunuyor. Oyunun müzikleri, Frey'in yolculuğunu heyecan verici hale getiriyor denilebilir

Forspoken incelemesi

Değerlendirme Forspoken, eğlenceli olmaya çalışıp bunu başaramayan ve sürükleyici olamayan bir aksiyon-macera oyunudur. Oyun, fantastik dünyalar ve büyülü güçler sevenler için ilgi çekici bir deneyim sunuyor diyebiliriz. Oyunun bazı olumlu yönleri:

  • Güzel grafikler ve sesler.

  • Çeşitli görevler ve aktiviteler.

Oyunun bazı olumsuz yönleri:

  • Hikayenin işlenişi başarısız

  • Yapay zekası çok kötü

  • Görüntüleri güzel gözükse bile tanıtımlara göre çok geride

  • Parkur mekaniği başarısız

  • Oyunun sonu biraz aceleye getirilmiş.

  • Oyun genel olarak sıkıcı

Genel olarak, oyun birçok açıdan çok sıkıcı, yapay zekadan görevlere, aksiyondan 'gizlilik' adı altında her şeye çok sıkıcı. Tanıtımlardaki parkur mekaniği de aynı şekilde çok donuk kalmış. Forspoken, eğlenceli ve sürükleyici bir aksiyon-macera oyunu olmaya çalışsa bile bunu başaramadığı kesin.

1 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page