top of page

Gelmiş Geçmiş En İyi Animasyon Dizileri

Bazı insanların animasyon dizilerine bakış açısı 'çocuklar için' mantığında olmasına rağmen özellikle son yıllarda sadece yetişkinlere özel animasyonların yapılmış olması ve yakaladıkları büyük başarı ile çok önemli yerlere geldiler. Şimdi listemizde yetişkin veya aile boyu olmak üzere birbirinden harika 8 animasyon diziyle sizleri buluşturacağız.


Avatar: Son Havabükücü (2005-2008)

IMDB: 9.2

Daha önce En İyi 10 Dizi listemizde de yer edinen listedeki en iyi yapımlardan biriyle başlıyoruz. Avatar Aang bildiğiniz gibi omuzların yüklenen büyük sorumluluğu o küçük yaşında kaldıramayarak kaçar. Şiddetlenen fırtına yüzünden bir buz dağında sıkışıp kalan Avatar'ı 100 yıl sonra Güney su kabilesinden Katara ve Sokka şans eseri bulurlar. Burdan sonra büyük Avatar destanına giriş yapmış oluyoruz. Hala eskimeyen hikayesi ve kalitesi ile bir başyapıt olan Avatar izlemeyenler için büyük bir maden kadar değerli.


Rick and Morty (2013- )

IMDB: 9.2

Yine daha önce listemizde bahsettiğimiz ve kalitesi ile bahsetmeden geçemeyeceğimiz bir diğer dizi ise Rick and Morty. Justin Roiland ve Dan Harmon tarafından Adult Swim için yapılan Rick and Morty yetişkin animasyon serilerinden birisi. Alkolik bilim insanı Rick ve torunu Morty dizi boyunca boyutlar arası yolculuklar yapmakta. Aynı zamanda Aile yapılarını ve olaylarını da görerek izleyeni kendisine kaptıran yapım bizleri maceradan maceraya koşturuyor. Yine izlemediyseniz kesinlikle tavsiye ettiğimiz bir dizi Rick and Morty.


Solar Opposites (2020- )

IMDB: 8.0

Rick and Morty dizisine yer yer benzemesi ile dikkatleri üstüne çeken Hulu orijinal yapımı dizi Justin Roiland'ın Korvo karakterini seslendirmesi ile bizlere iyice Rick and Morty dizisine götürüyor. Bildiğiniz üzere Rick karakterini de Justin Roiland seslendirmektedir. Solar Opposites dizisini diğerlerinden ayıran en önemli özelliği 'duvar'. Dizide uzaylılardan birisi kötü gördüğü ya da bazen sırf keyfi olarak bazı insanları küçültüp odasının duvarında bulunan bir yere atıyor. İşler burada ilginçleşmeye başlıyor çünkü dizi yer yer bize duvarın içinde olan mücadele, sisteme karşı direniş ve farklı hikayeler ile uzun soluklu seyir zevki veriyor. Asıl hikaye olan uzaylıların yeni gezegen bulmak için çıktığı yolculukta kazara dünyaya düşmeleri ve burada yaşamak zorunda olmalarının verdiği bilindik hikaye duvar ile çok farklı bir yere geliyor. Unutmamak gerekir. Rick and Morty gibi bu dizide yetişkin kategorisinde.


Final Space (2018- )

IMDB: 8.3

Geçtiğimiz günlerde haftalık olarak 3. sezonu yayınlanmaya başlayan Final Space Quinn adlı kızı görüp ona aşık olan Gary'nin ilk başta Quinn için yalan söyleyerek 92 gemi ve bir Meksika aile lokantasını patlatmaya sebep olduğu suçun cezasını çekmesi için 5 yıl boyunca bir uzay gemisine tıkılıp uydu tamir etme cezasına çarpılır. Burada dünya patlatabilen Mooncake ile tanışan Gary uzayda maceralara atılmaya başlar.


BoJack Horseman (2014-2020)

IMDB: 8.7

Daha önce başlı başına bir inceleme yaptığımız Bojack Horseman listedeki en iyi yapımlardan birisi. Aşağı yukarı her yapıma bunu diyoruz çünkü hepsi çok iyi yapımlar. 90'lı yılların başarılı oyuncusu Bojack Horseman'ı izlediğimiz dizide karakterimiz yıldızı sönmüş bir oyuncudur. Fakat Bojack insanların kendisini alkolik, kötü ve bitmiş bir yıldız olarak hatırlamalarını istemiyor. Sürekli depresif bir çizgi çizen dizinin başrolünde bir at olmasıyla enteresan karşılansa bile duygu yoğunluğu ile izleyenleri şaşırtmayı başarıyor. Seslendirmesini Will Arnett'ın yaptığı Bojack karakteri bizlere komedi, dram ve daha nicelerini veriyor.


One-Punch Man (2015- )

IMDB: 8.8

Saitama benzeri görülmemiş bir kahraman. İlk bakışta kimsenin umursamadığı Saitama dizinin adından da anlaşılacağı üzere tek yumrukta herkesi yenebiliyor. Fakat bu enteresan şekilde izlerken çok keyif veriyor. Fakat Saitama'nın gücünü kontrol etmek için aldığı eğitim sürecinde saçlarını kaybetmesi canını sıktığı gibi kahraman yaşamını da pek evmemektedir. Özellikle 2. sezonu ile geniş bir evren oluşturulmaya çalışılan One-Punch Man şans verilmesi gereken bir yapım.


Love, Death & Robots (2019- )

IMDB: 8.5

Animasyon türü için yeni bir bakış açısına sahip olan Love, Death & Robots dizisi 18 hikayeden oluşuyor. Her hikaye farklı bir konudan oluşan dizi komedi, bilim kurgu, korku ve daha bir sürü türde bölümlerden oluşuyor. Tek tek hikayelerden bahsedemesek bile zaten çok kısa süreleri ile bir kaç bölüme bakıp hakkında fikir edinebilir hatta çok beğenebilirsiniz. Çoğu bölümü yetişkin animasyon tarzında olan dizi aynı zamanda farklı çekim tekniklerini de içinde barındırıyor.


Esrarengiz Kasaba (2012_2016)

IMDB: 8.9

Listemizde yaş sınırı olarak her kesime hitap eden nadir dizilerden birisi Esrarengiz Kasaba. Küçük çocuklarda izleyebilir, yetişkinlerde. Her ne kadar çok basit dursada zamanla hikaye derinliği ve karakter gelişimi kendisini benzer yapımlardan sıyırıp alıyor. Ebeveynleri ikiz kardeşleri babalarının kardeşi Harika Amca Stan'in yanına yaz tatili için göndermesi ile hikaye başlıyor. Dipper ve Mabel Harika Amca Stan'in yaşadığı Esrarengiz Kasaba'ya geldikten sonra her gün farklı macera, gizem ve olayların içinde bulurlar kendilerini.


İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page