top of page
Yazarın fotoğrafıYarım Kadraj

Godzilla vs Kong-İnceleme Gibi İnceleme (Spoiler)

Filmin esas konusu Apex şirketiyle ilgili insanların Godzilla'nın varlığına tahammülü olmadığı ve onu tehditmiş gibi görmeleri üzerine inşa edilmiş. Apex şirketi Mechagodzilla'nın gözüyle Godzilla'yı tahrik ederek şehre saldırmasını sağlıyor. Bunun sonucunda mağdur edebiyatı yapmak için Apex şirketinin eline büyük bir koz geçmiş oluyor. Şirketin çok önemli bir güç kaynağına ihtiyacı var ve bunun için Kong'u kullanmalarıda hikayenin diğer kısmı olarak karşımıza çıkıyor.

Peki bu Mechagodzilla ya nasıl hükmedeceklerdi bunun çözümünü bir önceki film olan Godzilla II: Canavarlar Kralı filminde kafatasını hatırlarsanız bir iş adamı almıştı bu kafatasını ve sibernetik teknoloji olarak kullandılar. Bu noktada farklı bir bakış açısı olmuş gerçekten. Kendi uyduları üzerinden de kablosuz bağlantı sağlayabildiler.


Film de savaş sahneleri oldukça tatmin ediciydi. Godzilla'nın etkileyici gücünün nerden gelmiş olduğunu de öğrenmiş olduk. Peki Godzilla bu kadar güçlüyken henüz evrimi tamamlamamış yalnız ve bu yalnızlığı insanlarla kurduğu bağ ile gidermeye çalışan Kong, Godzilla karşında ne yapabilirdi? İnsanlar Godzilla'dan korumak için Kong'u oluşturdukları bir habitata yerleştirdiler. Kong burada kısıtlı olmaktan mutsuzdu ama yapacak çokta bir şeyi olmadığını biliyor ve mutsuzluğu her anından belli oluyordu.


Açıkçası Kong geçmiş hikayesi çok hoşumuza gitti filmde çok bahsedilmese de verdikleri ipuçları sonraki filmlerde bolca bahsedileceğinin kanıtı gibiydi. Filmdeki ortamlarda çok güzeldi kendimizi farklı dünyalarda hissettirdi. Bazı sahnelerde de kendimizi Batman vs Süpermen filminde de hissetmedik değil.



28 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page