top of page
Yazarın fotoğrafıYarım Kadraj

Hafta Sonu Evde İzlenebilecek 8 Güzel Film

Güncelleme tarihi: 1 May 2021

Pandemi koşulları ve yeni kısıtlamalar ile bu hafta sonunda da evlerdeyiz. Evde zaman geçirmenin en iyi yollarından biri ise film izlemek. Bu yüzden sizlere bu hafta sonu izleyebileceğiniz 8 film önerisi hazırladık.


1- The Call

IMDB: 7.1

Netflix üzerinden izleyebileceğiniz 2020 yapımı Kore gerilim/bilim kurgu filmi The Call (Telefon) bir seri katilin 20 yıl sonradan bir telefon almasıyla şekilleniyor. Aynı evde 20 yıl sonrasında yaşayan bir kadınla aynı telefon üzerinden iletişim kurmaya başlayan katil telefonun ucundaki kişinin yani 20 yıl sonrasında orda yaşayan kadının geçmişi ve hayatı ile oynayarak kendi kaderini değiştirmeye çabalar.


2- Minari

IMDB: 7.6

2021 Oscar Ödülleri için 3 adaylığı bulunan Minari yılın sürpriz filmlerinden birisi. Kore sinemasının son yıllarda başlayan çıkışının devamı gibi duran Minari filminde 1980'lerde Kore Kökenli Amerikalı David'in babasının isteğiyle kırsala taşınmaları ile başlıyor. Babası Jakcop, annesi, kardeşi ve David beraber Arkansas'ta bir bölgeye taşınıyorlar. Aile bu kırsal bölgeye ve çevreye karşı uyum sağlamaya çalışmaktadır. Aile yeni çevrenin yeni yaşam tarzı ile karşı karşıya kalarak farklılıklara alışmaya çalışmaktadır.


3- Görünmeyen Misafir (The Invisible Guest)

IMDB: 8.1

Genç bir iş adamı, otel odasında yanında fotoğrafçı sevgilisinin cesedi dururken polis tarafından yakalanır. Olayı anlamayan adam ünlü bir avukat tutarak nasıl bu hale geldiğini çözmeye çalışır. İlişkileri hakkında konuşurken olayların ilginçleştiği bir an gelir. Daniel Garrido adında bir adamın öldüğü araba kazasında bulunan ikilinin hayatlarının buraya nasıl geldiği merak konusu olmaya başlar. Filmin yönetmen koltuğunda oturan Oriol Paulo aynı zamanda senaryosunu da kaleme almıştır. Film Netflix üzerinden izlenebilir.


4- Yetenekli Genç Kadın (Promising Young Woman)

IMDB: 7.5

Yetenekli Genç Kadın filmi başrolünde Carey Mulligan, yönetmen koltuğunda ise senaryosunu da yazan Emerald Fennell yer alıyor. Herkisen genç, yetenekli bir kadın olarak tanıdığı Cassie geçmişinde trajik olaylar yaşamış ve bunların izlerini taşımaya devam etmektedir. Fakat gizemli bir olayla beraber Cessie'nin intikam arayışında olduğunu öğreniyoruz.


5- Beyaz Kaplan (The White Tiger)

IMDB: 7.1

2021 yapımı dram/suç türündeki Beyaz Kaplan filmi 2 saat 5 dakikalık uzun süresine rağmen sıkmadan izlenebilecek bir yapım. Beyaz Kaplan filmi 2021 Oscar Ödülleri'nde En İyi Uyarlama Senaryo dalında aday oldu. Zengin bir Hint ailesinin şoförü olan Balram Halwai fakir bir köy insanıdır. Hırslı Balram fakirikten kurtulmak ve girişimci olarak zenginleşmek istemektedir. Hizmet etmek için o yaşa kadar geldiği için her işinde başarılı olarak zengin iş verenlerinin de gözdesi durumdadır. Aynı isimli kitaptan uyarlanan Beyaz Kaplan Ramin Bahrani yönetmenliğinde çekilmiştir.


6- Wolfwalkers

IMDB: 8.1

Yönetmen koltuğunu Tomm Moore ve Ross Stewart'ın paylaştığı animasyon yapım 17. yüzyılın İrlanda'sında geçiyor. Disney filmlerinden aşina olduğumuz tatlı ve duygusal animasyon filmlerinden birisi olan Wolfwakers birbirlerine çok zıt olan iki karakteri yani Robyn ve Mebh karakterlerini ele alıyor. İkisinin arkadaşlıklarını konu edinen bu animasyon film 2020 yılında Apple TV+ tarafından çocuk/macera türünde yapılmış. Fakat sadece çocukların değil her yaş grubunun ilgisini çekeceğine eminiz.


7- Sound of Metal (Metalin Sesi)

IMDB: 7.8

Amazon'un video izleme platformu olan Prime Video'da yer alan yapım 2 saatlik süreye sahip. Ruben metal bateristidir. Fakat işitme yetisini kaybetmeye başlamaktadır. Doktorun durumun iç açıcı olmadığı, gittikçe kötüleştiğini söylemesi ile iyice kariyerinin biteceğini düşünen Ruben'e sevgilisi farklı bir hayat imkanını sunar. Ruben uyuşturucu batağında olduğu için oradan da kurtulmasını isteyen sevgilisi eski bir bağımlı ile sağır rehabilitasyonu için bağlantı kurar. Orada kendisine bir hayat verilebileceğini gören Ruben iki yaşam tarzı ve hayat arasında seçim yapmak zorunda kalır.



8- Donma Noktası

IMDB: 6.2

2021 yapımı aksiyon macera türündeki film Netflix üzerinden izleyicilerin beğenisine sunuldu. Hapishane nakliyesi yaparken uğradıkları saldırı ile dondurucu soğuk havanın ortasında kalan polis memuru hem içeride hem dışarıda yaşam mücadelesi vermektedir. Kafanızı dağıtacak bir aksiyon filmi arıyorsanız İspanyol yapımı Donma Noktası sizler için uygun bir film olabilir.




İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page