Haluk Bilginer'in kısa filmi The Last Schnitzel
top of page

Haluk Bilginer'in kısa filmi The Last Schnitzel

The Last Schnitzel filmi, 2017 yılında çekilmiş bir kısa bilimkurgu komedi filmidir. Film, 2467 yılında dünyanın son günlerinde geçer. Birleşmiş Milletler, insanları Mars'taki kolonilere taşınmaya çağırmaktadır. Ancak Büyük Türkiye Cumhuriyeti'nin 47. başkanı, son bir şnitzel yemeden dünyadan ayrılmayacağını söyler. Fakat bu pek kolay değildir, çünkü tavukların soyu 200 yıl önce tükenmiştir. Başkanın yaveri, başkanın isteğini yerine getirmek için çeşitli maceralara atılır.

The Last Schnitzel

Film, Haluk Bilginer, Şevket Süha Tezel ve Serkan Keskin gibi ünlü oyuncuları bir araya getiriyor. Film, İsmet Kurtuluş ve Kaan Arıcı tarafından yönetilmiş ve senaryosu da yine bu ikili ile Onur Koralp tarafından yazılmıştır. Film, fantastik bir kurgu ile siyasi bir hiciv arasında gidip gelen, eğlenceli ve sürükleyici bir yapım olarak dikkat çekiyor.


Film, hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda çeşitli festivallerde gösterildi ve ödüller aldı. Film, 22 dakikalık kısa bir süreye sığdırdığı zengin hikayesi, başarılı oyunculukları, görsel efektleri ve mizahı ile izleyicilerden olumlu eleştiriler aldı. Film, bilimkurgu severlerin kaçırmaması gereken bir eser olarak nitelendirildi.


237 görüntüleme0 yorum
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

YARIMKADRAJ

TAKİP ET

  • Instagram
  • Twitter
  • Youtube
  • Pinterest

İLETİŞİM

© YARIMKADRAJ.COM-TÜM HAKLARI SAKLIDIR.

2024

bottom of page