top of page

Hayao Miyazaki Efsanesi! | Tüm Filmleri - 1

Hayao Miyazaki, Japon animasyon sineması denildiğinde akıllara gelen ilk isimlerden birisidir. Miyazaki'nin filmleri, fantastik öyküleri, renkli karakterleri, büyüleyici görselleri ve derin mesajlarıyla hem çocuklar hem de yetişkinler için unutulmaz deneyimler sunar. Miyazaki'nin filmleri aynı zamanda evrensel temalara parmak basar. Bu yazıda, Hayao Miyazaki'nin bütün filmleri ilk bölümünü kronolojik sırada tanıtacağız.


1. Cagliostro'nun Şatosu (The Castle of Cagliostro) - 1979

Miyazaki'nin ilk uzun metrajlı filmi olan The Castle of Cagliostro, ünlü hırsız Lupin III'ün maceralarını anlatır. Lupin ve arkadaşı Jigen, sahte para basan bir kontun şatosuna sızarlar. Orada kontun kaçırdığı güzel prenses Clarisse'i kurtarmaya çalışırlar. Film, macera, komedi ve romantizm dolu bir animasyon klasiğidir.


2. Rüzgarlı Vadi (Nausicaä of the Valley of the Wind) - 1984

Miyazaki'nin kendi çizgi romanından uyarladığı film, post-apokaliptik bir dünyada geçer. Nausicaä adlı genç bir prenses, insanlarla dev böceklerin yaşadığı zehirli bir orman arasında barışı sağlamaya çalışır. Film, çevre sorunlarına ve savaşın yıkıcılığına dikkat çeker.


3. Gökteki Kale (Laputa: Castle in the Sky) - 1986

Miyazaki'nin Studio Ghibli'yi kurduktan sonra yönettiği ilk film olan Laputa: Castle in the Sky, gökyüzünde gizli bir ada olan Laputa'yı bulmaya çalışan iki çocuğun hikayesini anlatır. Film, steampunk tarzı bir atmosferde heyecanlı bir macera sunar.


4. Komşum Totoro (My Neighbor Totoro) - 1988

Miyazaki'nin en sevimli ve en popüler filmlerinden biri olan My Neighbor Totoro, kırsal bir bölgede yaşayan iki kız kardeşin ormanda tanıştıkları Totoro adlı büyük ve tüylü bir yaratıkla kurdukları dostluğu konu alır. Film, çocukluğun masumiyetini ve hayal gücünün gücünü yansıtır.


5. Küçük Cadı Kiki (Kiki's Delivery Service) - 1989

Miyazaki'nin başka bir çizgi romandan uyarladığı film, on üç yaşında bir cadı olan Kiki'nin büyüme sürecini anlatır. Kiki, cadılık eğitimini tamamlamak için ailesinden ayrılıp deniz kenarında bir kasabaya yerleşir. Burada uçan süpürgesiyle paket teslimatı yapmaya başlar. Film, gençlik sorunlarına ve kadın özgürlüğüne değinir.


6. Kırmızı Kanatlar (Porco Rosso) - 1992

Miyazaki'nin en kişisel filmlerinden biri olan Porco Rosso, I. Dünya Savaşı'ndan sonra domuz şekline bürünen eski bir pilot olan Porco Rosso'nun maceralarını anlatır. Porco Rosso, Akdeniz'de korsanlarla savaşırken aynı zamanda aşk ve kimlik arayışı içindedir. Film, tarih, politika ve mizah unsurlarını harmanlar.


7. Prenses Mononoke (Princess Mononoke) - 1997

Miyazaki'nin en epik filmlerinden biri olan Princess Mononoke, doğanın korunması, insanın doğayla ilişkisi, çevre felaketi ve savaş gibi konuları ele alır. Ashitaka adlı genç bir prensin, ormanda yaşayan tanrılarla ve insanlar arasında dengeyi sağlamaya çalışmasını konu alır. Film, yoğun aksiyon sahneleri ve derin karakterlerle dolu bir orman efsanesidir.


Hepsini izlediniz mi? Devamı Çok Yakında..

67 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Kommentare

Mit 0 von 5 Sternen bewertet.
Noch keine Ratings

Rating hinzufügen
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page