top of page
Yazarın fotoğrafıYarım Kadraj

Hayao Miyazaki ve Netflix

Güncelleme tarihi: 11 Nis 2021

Hayao Miyazaki anime türüne seviye atlatmış bir kişi bizim gözümüzde. Anime deyince bazı insanlar bir duraksasa bile bunlara sadece animasyon gözüyle bakmanızı öneririz. İzlerken bu kadar samimi hissedebileceğiniz yapımlar bulmak çok zor. Bu yazımızda Hayao Miyazaki'nin Netflix'te bulabileceğiniz yapımlarını listeledik.



11. Kagliostro'nun Şatosu (1979) 7.7


IMDB puanına göre sondan başa doğru gideceğimiz listenin 11. Sırasında Kagliostro'nun Şatosu

yer almakta. Filmde Lupin, yardımcısı ve samuray savaşçısı ile beraber Cagliostro Kontu'nun şatosundaki kötü niyetli olan sahtecilik operasyonunu devralmak amacıyla hareket eder.


10. Küçük Deniz Kızı Ponyo 2008 7.7

Özel olarak bilgi vermeyeceğimiz filmlerin konularına kısaca değinmeye devam etmek gerekirse, Sosuke adındaki 5 yaşındaki küçük bir çocuk, tüm kalbiyle insan olmayı arzulayan Ponyo adındaki bir Japon balığıyla arkadaşlık kurar.


9. Rüzgar Yükseliyor 2013 7.8

Listemize animasyon sanatçısı Hayao Miyazaki'nin 7.8 IMDB puanına sahip Rüzgar Yükseliyor filmiyle devam ediyoruz. Filmde 2. Dünya Savaşı avcı uçağı Zero'nun tasarımcısı Jirô Horikoshi'nin yaşamından esinlenilmiş. Bizi içine çeken bir noktası da hikayenin onlarca yıla yayılmış halini görüyor olmamız.


8. Küçük Cadı Kiki 1989 7.8

Yapım, senaryo ve yönetmenliğini Hayao Miyazaki'nin yaptığı 1989 tarihli fantastik kurgu türü filmimizde genç bir cadının yeteneklerini uygulamak için ailesinden uzağa taşınması gerekir, ama gittiği yerlerin büyüdüğü yer gibi olmadığını anlayıp arkadaş bulmakta zorlanması ile Kiki'nin macerasını izlemeye başlarız.


7. Gökteki Kale 1986 8.0

İzlerken heyecanlanacağınız bu fantastik filmimizde madenci bir oğlanla gizemli bir kız, uzun zaman önce kaybolan ve hazinelerle dolu olduğu söylenen bir adayı aramaya başlar. Hikayenin akışı ve görkemli sahneler içinizde daha fazlasını görme isteği doğracak.


6. Rüzgarlı Vadi 1984 8.1

Listede bulunan en iyi filmlerden biri olan Rüzgarlı Vadi filminde insanlık tarafından kirletilerek yaşanılamaz hale gelen doğanın kendini korumak için evrildiği farklı bir dünyada geçiyor. Rüzgarlı Vadi izlerken merakla ne olacağını heyecanla beklediğiniz, heyecan duyduğunuz güzel bir fantastik/macera filmi. Dublajlı bir fragman bırakıyoruz fakat tabii ki nasıl izleyeceğiniz size kalmış.



5. Komşum Totoro 1988 8.2

Yaz tatilini babalarıyla Japonya kırsalında geçirecek olan küçük kız kardeşler, yakındaki ormanda yaşayan gizemli yaratıklarla arkadaş olmaya başlarlar. Totoro ile tanışacağınız bu filmimiz kesinlikle içinizi ısıtacak türde.


4. Yürüyen Şato 2004 8.2

Genç karakterimiz, sıkıcı bir kasabada rahmetli babasının şapka dükkânında çalışmaktadır. Fakat kötü niyetli birisi tarafından yaşlı bir kadına dönüştürülmesi ile yolu bambaşka bir yöne doğru gitmeye başlar. Macera öğeleri çok yoğun olan bu filmde fantastik öğelerinde bizleri merak duygusu ile olaylara çekmesi Yürüyen Şato'yu listedeki en iyi filmlerden birisi haline getiriyor.


3. Prenses Mononoke 1997 8.4

Yine IMDB puanını sonuna kadar hak eden filmlerden bir tanesi. Konusu itibarıyla ölümcül bir lanete yakalanan bir prensimiz var. Bu lanete çözüm bulma amacı ile yollara düşen prens bir anda madenci şehri ile orman hayvanları arasındaki savaşın ortasında kalır. Havanların tarafında olan Prenses Mononoke'de burada dahil olur. Bu sorunu çözmek için uğraşırken gelişen olayların büyüklüğü ve gidişatı yine seyircileri içine çekmeyi başarıyor.


2. Ruhların Kaçışı 2001 8.6

Aldığı ödüller saymakla bitmeyeceği için sadece En İyi Animasyon Filmi Oscar'ını aldığını belirtmenin yeterli olacağını düşünüyoruz. Filmin bir diğer özelliği ise Oscar alan ilk anime olması. 2001 yapımı filmde küçük karakterimiz, Chihiro adlı bir cadının yönettiği ve ona karşı gelenlerin hayvana dönüştürüldüğü sihirli bir dünyaya girer.


1. Kırmızı Kanatlar 1992 9.2

Gayet yüksek bir puana sahip olan Kırmızı Kanatlar filmde hava korsanları Adriyatik Denizi'nde terör estirmeye başlar. Onlara karşı gelebilecek kadar cesur ve canını hiçe sayacak olan tek bir kişi vardır: Yarı insan, yarı domuz bir İtalyan pilot. Filmin konusu size basit gelmesin çünkü aldığı puana da bakarsanız gerçekten kaliteli bir yapım.


Genel olarak filmlerin konusunu okuyunca belki uzak durmak isteyebilirsiniz, size hitap etmediğini de düşünebilirsiniz. Fakat en azından bir iki tanesine fırsat vermeniz şiddetle tavsiye ederiz. Yeni başlayacak olanlar için Ruhların Kaçışı, Yürüyen Şato ya da Rüzgarlı Vadi Hayao Miyazaki filmlerine girişiniz olabilir. Şimdiden iyi seyirler dileriz.

45 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page