top of page
Yazarın fotoğrafıYarım Kadraj

İstanbul İçin Son Çağrı incelemesi | Türk sineması için son çağrı!

İstanbul için son çağrı, Netflix'te yayınlanan ve Amerikalılardan daha Amerikalı olma sevdası güden bir romantik komedi filmi. Filmin başrollerinde Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ var. Film, İstanbul'daki hayatlarından uzakta, New York'ta havaalanında tesadüfen karşılaşan Mehmet ve Serin adlı iki evli insanın tutkulu bir gece yaşamasını anlatıyor.

İstanbul İçin Son Çağrı incelemesi

Film, senaryosu, yönetimi ve oyunculuklarıyla hayal kırıklığı yaratıyor. Film, klişe ve sığ bir hikaye sunuyor. Karakterlerin motivasyonları ve duyguları yeterince geliştirilmiyor. Film, aşkın ve sadakatin ne olduğunu sorgulamak yerine, aldatmanın ve kaçmanın romantikleştirilmesine yol açıyor. Film, New York'un atmosferini ve kültürünü de yansıtmıyor. Filmdeki tek olumlu nokta, Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ'un uyumlu bir çift olması. Ancak bu da filmi kurtarmaya yetmiyor.


Film, eleştirmenler ve izleyiciler tarafından da olumsuz yorumlar aldı. Film, IMDb'de 10 üzerinden 5.4, Sinemalar.com'da 10 üzerinden 5.7 puan aldı. Film, Netflix'in Türkiye'deki en çok izlenen filmleri listesine de giremedi.


İstanbul için son çağrı, Beren Saat ve Kıvanç Tatlıtuğ'un hayranlarını bile tatmin edemeyen, vasat bir film. Film, romantik komedi türüne yeni bir şey katmıyor. Film, izleyiciye sadece zaman kaybı yaşatıyor. Film, izlenmeye değmez..


Türk Sineması İçin Son Çağrı

Film, Türk sinemasının geldiği durumu göstermesi açısından önemli bir örnek. Film, Türk sinemasının yaratıcılık, kalite ve özgünlük açısından gerilediğini ve Amerikan sinemasının gölgesinde kaldığını gösteriyor. Film, Türk sinemasının kendine has özelliklerini ve gücünü kaybettiğini gösteriyor. Türk sinemasının yeni ve farklı hikayeler anlatması, kendi kültürüne ve izleyicisine saygı duyması, ve Amerikan sinemasının etkisinden kurtulması gerektiğini gayet net bir şekilde kanıtlıyor. Aslında bu film Türk sineması için bir son çağrı niteliğinde. Artık bir şeylerin değişmesi, özen gösterilmesi gerektiğini anlamalıyız. Sinemamızın kendini yenilemesi ve geliştirmesi için bir fırsat olarak bakabilirsiniz.


Türk sinemasının ve sinemacılarının uyanması için bir alarm çalıyor!

4 görüntüleme0 yorum

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page