top of page

İstari Kimdir? Istari Ne? Meteor Adam Kim Belli Oldu!

Güncelleme tarihi: 4 May


Öncelikle Meteor Adam Kim olabilirdi?

Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri Dizisinin Gizemli Meteor Man Karakterini İnceliyoruz.


Hepimizin yılardır merakla beklediği Güç Yüzükleri dizisinin bütün bölümleri ve bölüm incelemeleri daha yayınlandı ve sezon finali yaptı.



Fakat herkesin merak ettiği ve dizide sezon sonunu kadar ortaya çıkmayacağını düşündüğümüz ve öyle de olan gökten düşen bir karakter vardı. Meteor ile gelen bu yeni karakterin kim olduğunu anlamak için insanlar üstüne uzun tartışmalar yaptı.



Yüzüklerin Efendisi Güç Yüzükleri dizisi yayınlanan 8. bölümü ile sezon finali yaptı. Önceki bölümlerde daha iyi olan bu bölüm ile birlikte Meteor Man ve Sauron gibi karakterlerin kim olduğu ortaya çıktı.


Daha önce incelediğimiz Meteor Man Kimdir? yazımıza buradan ulaşabilirsiniz. Bu yazımızda bütün ihtimalleri göz önüne alıp en büyük ihtimalin Istar olduğunu belirtmiştik. Bu sefer Istar'ın ne olduğunu ve Meteor Adam'ın hangi İstar olduğu üzerine bir yazı ile karşınızdayız.

The Stranger karakteri olarak bilinen Meteor Man'in peşinde The Dweller adında çileciler olarak geçen rahibe de sayılan gezginler Meteor Adam ile karşılaştılar.


İlk Tepki | Meteor Man Sauron Mu?

The Dweller ile yardımcıları sahnenin başında Meteor Man karakterine Sauron olduğunu söylediler. Souron olduğunu öğrenen Meteor Adam bazı gelgitler yaşamaya başladı. Kendisinin kötü olduğunu düşünmeye başladı.

Fakat ilerleyen sahnelerde öğrendiğimiz üzere aslında Meteor Adam'ın Istari olduğu ortaya çıktı.


Kültist'ler Stranger'ı şu sözlerle tanımlıyor:


-O, Sauron değil. -Bu diğeri. Istar. O…

Sonuç olarak Meteor Adam'ın kim olduğu nerdeyse ortaya çıktı. Asıl konumuz ise Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri’nde İstar kimdir?Istar veya Istari isimleri ile bahsedilen varlıklar Lotr kulliyatının içinde ayrıntılı olarak bahsedilmekte.


Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri Dizisinde Istari Kimdir?

Istari yani diğer dillerde geçtiği anlamıyla Büyücü ırkı Valar'ın Morgoth'un çöküşünün ardından ortaya çıkan Sauron karakterine karşı Maiar'ından gelen temsilciler olarak Orta Dünya'ya gönderilmiştir.


Lotr Kulliyatı incelendiğinde Orta Dünya'ya gönderilen 5 büyücüden bahsedilir. Bu büyücüler

Saruman (Curumo)

Gandalf (Olórin)

Radagast (Aiwendil)

Mavi Büyücüler (Alatar ve Pallando)


Yüzüklerin Efendisi Güç Yüzükleri dizisinde geçen Meteor Man karakterinin hangi İstar (Büyücü) olduğu halen gizliliğini sürdürmekte. Saruman'ın hobbitler ile hiç temasının olmaması o ihtimali dışarı atıyor gibi gözükse bile Gandalf'ında doğuya hiç görmediğinden daha önce bahsetmesi Meteor Man karakterinin Gandalf olma ihtimalini çürütüyor gibi gözüküyor. Fakat dizi bazı yönleri ile filmlerden ve kitaplardan farklı ilerlediği için bunlardan şuanlık çok emin olamıyoruz.



En Yüksek İhtimal Gandalf Mı?

Gandalf diğer saydıklarımızın aksine Hobbitlerle iyi ilişkileri olan bir karakter. Genel olarak dizideki karakterde Gandalf'ı bize anımsatıyor. Nori'nin gri bir kaftan getirmesi bile bizi bu ihtimal düşündürmeye itiyor. Dizide filmlerden tanıdığımız bir karakterin olması diziye olan ilgiyi şüphesiz arttıracaktır. Doğu'ya hiç gitmemiş olsa bile dizide bu değiştirilmiş olabilir. Fakat yapımcıların daha önce yaptığı bir açıklama bu düşünceyi biraz çürütüyor. Yapımcılar daha önce "Orta Dünya’da Gandalf, Saruman ve Radagast dışında da, onlar gibi olan varlıklar var." diye bir açıklama yapmışlardı.


Bir başka ihtimal olan diğer Istari yani Büyücü üyelerinden Mavi Büyücüler olan Alatar ve Pallando bir çok sebepten Meteor Man olmaya adaylar. Hem Güney'de bulunmaları hemde 2. Çağ'da olmaları ihtimali artırıyor.


Tüm ihtimalleri göz önüne almıştık ve İstarilerden bahsetmiştik. 2. Çağ içinde olmaları ve güneyde bulunmaları dikkatimizi çekmişti. Sezon Finali bölümü ile birlikte ''Meteor Adam Kim? '' Sorusuna neredeyse cevap bulmuş olduk.

Aynı şekilde dizide çözümlenmesini beklediğimiz bir olayda Sauron'un kim olduğuydu. Sezon finali ile bunuda çok net öğrenmiş olduk. Halbrand'ın Sauron olması ihtimaller dahilinde olsa bile kesin olmayan bir şeydi. Çünkü dizide neredeyse her karakter Sauron olmaya aday gibi gözüküyordu. Özellikle Halbrand rolünü canlandıran Charlie Vickers bile Sauron olduğunu 3. bölümde söylemişler.


Dizinin merak ve gizem unsurlarını ilk sezon çok iyi kullanıldığı aşikar. Fakat bu durum hikayenin daha iyi olmasını engellemiş gibi duruyor. Bu gizemlerin biraz çözülmesi dizinin devam sezonlarında hikayenin daha iyi olması için bir fırsat olabilir.


Sizin bu konuda fikirleriniz neler? Meteor Man hakkında bir tahminleriniz nelerdi ? Yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın.




5.258 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page