top of page

İç Savaş (2024): Sinema Tarihinde Yeni Bir Sayfa

Sinema dünyası, Alex Garland’ın yönetmen koltuğunda oturduğu ve A24 yapımı olan “İç Savaş” filmiyle sarsıldı. Geçtiğimiz hafta sonu 25,7 milyon dolarlık gişe hasılatıyla beklentileri aşan film, eleştirmenler tarafından “rahatsız edici” olarak nitelendirilse de, A24’ün şimdiye kadarki en büyük açılışını gerçekleştirdi.

İç Savaş filmi

Scott ve Scorsese’yi Geride Bırakan Başarı

Yüksek bütçeli Hollywood yapımlarına meydan okuyan “İç Savaş”, Martin Scorsese’nin “Dolunay Katilleri” ve Ridley Scott’ın “Napolyon” gibi filmlerin açılış hasılatlarını geride bırakarak dikkatleri üzerine çekti. 50 milyon dolarlık bütçeyle çekilen bu distopik savaş filmi, ilk üç gününde 26 milyon dolar kazanarak başarısını kanıtladı.


Oyuncu Kadrosu ve Konusu

Kirsten Dunst, Wagner Moura, Cailee Spaeny, Stephen McKinley Henderson, Sonoya Mizuno ve Nick Offerman gibi isimlerin yer aldığı film, İkinci Amerikan İç Savaşı’nın kaosunu ve bu dönemde ABD’yi dolaşan bir gazeteci ekibinin hikayesini anlatıyor.


Eleştirmenlerden Tam Not

Rotten Tomatoes’da film için “Büyük fikirlerle ve Kirsten Dunst’ın harika performansıyla bezeli, muhteşem bir şekilde çekilmiş bir ibret hikayesi” yorumu yapılırken, film aynı zamanda “krizdeki bir ulusta yaşamın şiddetli belirsizliğine yakın plan bir bakış” sunuyor.


Türkiye’de Vizyon Tarihi

Alex Garland’ın senaryosunu yazdığı ve yönettiği “28 Gün Sonra”, “Gün Işığı” ve “Beni Asla Bırakma” gibi filmlerden tanıdığımız bu usta sinemacının yeni filmi “İç Savaş”, 19 Nisan’da Türkiye’deki sinemaseverlerle buluştu.

13 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page