top of page

IMDB Puanlarına Göre Gelmiş Geçmiş En Kötü 10 Türk Filmi

Türk sineması dönem dönem yukarıları görse bile özellikle 2000-2010 yılları arasında oldukça kötü filmleri de içinde barındırmıştır. IMDB puanları göz önüne alınarak yapılan bu listede Türk sinema tarihinde bulunan en kötü on filmi sizler için derledik.

10- Avanak Kuzenler (2008) / IMDb Puanı: 2.4

Oğuzhan Tercan'ın yönetmen koltuğunda oturduğu ve oyuncu kadrosunda Alp Kırşan, Yağmur Atacan, Paşhan Yılmazel, Fatma Toptaş ve Özlem Savaş gibi isimlerin yer aldığı Avanak Kuzenler en kötü Türk filmleri listesinde onuncu sırada yer alıyor. Farklı farklı 3 kuzenin bir araya gelerek CD-DVD dükkanı açmalarını konu edinen filmde bütün sorumlulukların ağır gelmesi ve işin altında kalmaları ile yüzleşiyorlar. Sinemalarda Avanak Kuzenler filmini 400 bin seyirci sinemalarda izledi.

9- Pak Panter (2010) / IMDb Puanı: 2.4

Enerji Bakanımız Bağımsız Devletler Topluluğu'nun başı Rusya'ya kaçırılmıştır. Ülkemizde laboratuvarda yetiştirilen askerlerle yapılacak çok zorlu bir operasyon ile bakanımızın kurtarılması planlanmaktadır. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar Kurulu istihbarat başkanı Fahrettin Bey'e başvuruyor. Fahrettin Bey iki saf casusa bu çok önemli görevi veriyor ve o iki ajanımız Rusya yerine yanlışlıkla Azerbaycan'a gidiyor. Film kalitesiz olmasının yanında gereksiz bir şekilde kendi milletimizi kötülemekten başka bir aşamada değil.


8- Kayhan (2018) / IMDb Puanı: 2.1

Şahan Gökbakar'ın Recep İvedik filmleri ile ben ne yapsam izlenir mantığının ters teptiği bir film olan Kayhan'ın yönetmen koltuğunda Togan Gökpınar yer alıyor. Daha önce televizyon programında canlandırdığı Kayhan karakterini filme uyarlayan Şahan Gökbakar sinemada çakıldı.

7- Avrupalı (2007) / IMDb Puanı: 2

Türkiye'nin Avrupalı olma mücadelesini izlemeye çalışan filmde bir Türk ailesinin yabancı bir Yunan ailesi ile olan yasa dışı ve romantik ilişkilerin incelendiği Avrupalı Türk sinema tarihine adını yazdırmış başka bir film. Avrupalı olarak tanıtılan karakterin iki kız arasında kalışını izliyoruz. Bu kızlardan birisi Türk diğeri Yunan'dır. Bunları izlerken Avrupalının yaşadıkları ile Türk halkının sorunlarını da bize gösterme çabası sunan Avrupalı film puanından da anlaşılacağı üzere başarısız olmuş.


6- Çılgın Dersane Kampta (2008) / IMDb Puanı: 2

Serinin diğer filmlerine göre sönük kalan filmde üniversite sınavına çok kısa süre kalmış öğrenciler kampa alınmaktadır. Dersane bu kamp ile öğrencileri stresten uzaklaştırmak ve eğlenceli bir tatil geçirtmek istemektedir. 15 günlük bu tatili bizlere anlatan film yine en kötü filmler arasına girme başarısını yakalayan bir başka Çılgın Dersane filmi oldu.


5- Çılgın Dersane (2007) / IMDb Puanı: 1.9

İstanbul Özlem Dersanesi sahibi Hadi (Cüneyt Arkın) torunu Özlem (Tuba Ünsal) ile beraber batmak üzere olan dersanelerini kurtarmaya çalışmaktadır. Farklı bir pazarlama stratejisi deneyen baba kız dersaneye kayıt olanlara tatil hediye etmektedir. Her ne kadar çok uğraş vermiş olsalar da bu dershaneyi kurtarmaya yetmeyecektir. Çok güçlü oyuncu kadrosuna rağmen en kötü filmler listesinde önemli bir yer edindiler.

4- Dünyayı Kurtaran Adam’ın Oğlu (2006) / IMDb Puanı: 1.7

Mehmet Ali Erbil'in başrolünde yer aldığı Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu filminde dünyayı kurtaran adam Cüneyt Arkın'dır. Filmin 90 sahnesi tamamen bilgisayar ortamında çekilmiştir. Türk astronotu Gökmen’in kurtuluş hikayesini anlatan Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu oldukça başarısız olmuştur.


3- Emret Komutanım: Şah Mat (2007) / IMDb Puanı: 1.6

Dizisini hepimizin sevdiği Emret Komutanım bir film olarak çıktı. Fakat dizideki başarısını burada gösteremedi. Filmde her yıl Mayıs ayı bir günlüğüne ezel vatandaşlarımızın askerliğe alınması anlatılmaktadır. Bu vatandaşlar zihinsel engellidir. 56B Piyade Alayı Karargah Destek Bölüğü'ne bir günlük askerlik yapmaya gelen vatandaşları izliyoruz.


2- Neşeli Gençlik (2007) / IMDb Puanı: 1.4

Dünyada oldukça popüler olan Amerikan Pastası serisinden yola çıkan Türk yapımı film bu başarının yanına bile yaklaşamamıştır. Cinsellik ile yeni yeni tanışmaya başlayan bir gencin yaşadığı olayları izlediğimiz yapımda maçlardan partilere, hocalarla yaşanan samimiyetlerden kavgalara komik ve erotik olduğu düşünülen hikayelere yer verilen yapım başarısızlıkta neredeyse zirveye yerleşiyordu.

1- 18’ler Takımı (2007) / IMDb Puanı: 1.4

2007 yapımı film bu dönemde olmasa da o dönemde gençler arasında sorun teşkil edebilecek bir durumdan müzdaripler. O döneme özgü olarak üniversiteyi kazanamadan askerlik hizmetini yapma ihtimali olan dört arkadaş ne yapıp edip o sınavı kazanmaya odaklıdırlar. Liseden mezun olmuş fakat sınavı kazanamamış bu gençler her gün askere çağırılma korkusunu yaşamaktadır. 18'ler takımı adını alan bu gençler sınavı kazanmayı kafaya takarlar. Ekip olaylar ilerlerken Deren adında gizemli bir kız ile tanışırlar. Olaylar gittikçe çığırından çıkar.

Mesut Taner, listedeki ilk iki filminde yönetmenliğini yaparak büyük bir başarısızlık örneği göstermiş durumda.


Unutmadan Ekleyelim: Cumali Ceber: Allah Seni Alsın (2017) / IMDb Puanı: 1.0

Cumali Ceber adlı kısa videolar çeken bir kişi ise bu videoların çok izlenmesinden yola çıkarak bunları film yapalım demiş. Bütün kısa videoları birleştirmişler havası olan filmin senaristi ise Cihan Berk Berkeban. Bir yönetmene de sahip olan filmin yönetmen koltuğunda ise Gökhan Gök oturmaktadır. Emekli olmasına bir gün kala işinden olan Cumali Ceber'in hikayesini anlatan film IMDB'nin en kötü filmi olarak tarihe geçmiştir.

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

コメント

5つ星のうち0と評価されています。
まだ評価がありません

評価を追加
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page