top of page
Yazarın fotoğrafıYarım Kadraj

IMDb'ye göre 2023'ün en popüler 6 filmi

2023 yılı, sinema dünyasında birçok başarılı filme ev sahipliği yaptı. Bu filmler, izleyicilerden ve eleştirmenlerden büyük beğeni toplayarak, yıla damgasını vurdu. IMDb puanlarına göre, 2023'ün en popüler 6 filmi şu şekilde:


Oppenheimer (2023)

Oppenheimer

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Rami Malek, Ben Affleck, Josh Hartnett, Dane DeHaan, Jack Quaid

Konu: Amerikalı bilim adamı J. Robert Oppenheimer’ın (Cillian Murphy) hayatını ve atom bombasının geliştirilmesindeki rolünü anlatan biyografik bir gerilim filmi. Christopher Nolan’ın yönettiği film, Oppenheimer’ın kariyerini, II. Dünya Savaşı sırasında Manhattan Projesi’ni yönetmesini ve 1954’teki güvenlik duruşmasından dolayı itibarının sarsılmasını konu alıyor. Film, IMDB’de 8.4/10 puan almıştır.


Barbie (2023)

Barbie

Yönetmen: Greta Gerwig

Oyuncular: Margot Robbie, Ryan Gosling, Simu Liu, America Ferrera, Kate McKinnon, Alexandra Shipp, Emma Mackey, Will Ferrell, Kingsley Ben-Adir, Issa Rae

Konu: Barbie (Margot Robbie) adlı bir kadının, yaşadığı dünyada belirlenen standartlara uymadığı için dışlandığı ve kendini sorguladığı fantastik bir komedi filmi. Greta Gerwig’in yönettiği film, Barbie’nin kendini bulma yolculuğunu, Ken (Ryan Gosling) ile olan ilişkisini ve farklı versiyonlarıyla tanıştığı Barbieland’i anlatıyor. Film, IMDB’de 7.0/10 puan almıştır.


Sonsuzluk Havuzu - Infinity Pool (2023)

INFİNİTY POOL

Yönetmen: Martin McDonagh

Oyuncular: Brendan Gleeson, Colin Farrell, Barry Keoghan, Kerry Condon, Brian Tyree Henry, Ke Huy Quan, Christopher Walken, Ralph Fiennes

Konu: Ücra bir adada tatil yapan James (Alexander Skarsgård) ile Em (Mia Goth)'in yaşadıkları korku ve gerilim dolu olayları konu alan bir film. Brandon Cronenberg’in yönettiği film, tanıştıkları gizemli bir kadın (Cleopatra Coleman) ve amansız bir kaza sonrasında şiddet, sınırsız zevk ve sözlerin bittiği noktada dehşet etraflarını sardığını gösteriyor. Film, IMDB’de 6.4/10 puan almıştır.


Close (2023)

Yönetmen: Lucas Dhont

Oyuncular: Eden Dambrine, Gustav de Waele, Léa Drucker, Anne Coesens

Konu: İki on üç yaşındaki arkadaş Leo (Eden Dambrine) ve Remi (Gustav De Waele)'nin arasının bozulmasıyla başlayan ve Leo’nun Remi’nin annesi Sophie (Émilie Dequenne) ile yakınlaşmasını anlatan bir dram filmi. Lukas Dhont’un yönettiği film, arkadaşlık ve sorumluluk temalarını işliyor. Film, IMDB’de 7.8/10 puan almıştır.


The Flash (2023)

Yönetmen: Andy Muschietti

Oyuncular: Ezra Miller, Michael Keaton, Ben Affleck, Sasha Calle, Kiersey Clemons, Maribel Verdú, Ron Livingston, Ian Loh

Konu: Süper hızlı bir kahraman olan Barry Allen (Ezra Miller)'ın geçmişi değiştirmek için zamanda yolculuk etmesini ve bunun sonucunda süper kahramanların olmadığı bir dünyaya sıkışmasını konu alan bir aksiyon macera filmi. Andy Muschietti’nin yönettiği film, Barry’nin geleceği kurtarmak için emekli Batman (Michael Keaton), başka bir Barry ve hapsedilmiş bir kriptonluyla işbirliği yapmasını anlatıyor. Film, IMDB’de 6.7/10 puan almıştır.


Spider-Man: Across the Spider-Verse (2023)

Spider-Man: Across the Spider-Verse

Yönetmen: Joaquim Dos Santos, Kemp Powers, Justin K. Thompson

Oyuncular: Shameik Moore, Hailee Steinfeld, Oscar Isaac, Issa Rae, Jake Johnson, Hailee Steinfeld, Oscar Isaac, Issa Rae, Jake Johnson

Konu: Genç kahraman Miles Morales (Shameik Moore)'ın Gwen Stacy (Hailee Steinfeld) ile yeni bir maceraya atılmasını ve çoklu evrenin varlığını korumakla görevli bir grup Örümcek-İnsanla karşılaşmasını konu alan bir animasyon filmi. Joaquim Dos Santos, Kemp Powers ve Justin K. Thompson’ın yönettiği film, yeni bir tehditle nasıl başa çıkacaklarını anlaşmazlığa düşen kahramanların, Miles’ın bir kahraman olmanın ne anlama geldiğini yeniden tanımlamasını anlatıyor. Film, IMDB’de 8.7/10 puan almıştır.


Bu filmler, farklı türlerden ve farklı yönetmenlerden olsa da, hepsi izleyicilerden büyük beğeni topladı. 2023 yılında sinemaya gitmeyi planlıyorsanız, bu filmleri mutlaka listenize eklemelisiniz.

11 görüntüleme0 yorum

Commenti

Valutazione 0 stelle su 5.
Non ci sono ancora valutazioni

Aggiungi una valutazione
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page