top of page
Yazarın fotoğrafıYarım Kadraj

Karnaval Sokağı 2. Sezon: Etkileyici ve Heyecan Verici Bir Final

Fae ve insanların karanlık ve büyüleyici dünyasını geri getiren Karnaval Sokağı'nın ikinci ve final sezonu nihayet geldi. İlk sezonun hayranları hikayenin devamını merakla bekliyordu ve beklentiyi çok yükseltmediğimiz sürece hayal kırıklığına uğratmadığını söyleyebiliriz. Karnaval Sokağı 2. Sezon, ilk sezonu düşünüldüğünden başarılı yapan fantezi, romantizm ve politik entrikanın başarılı karışımını sunmaya devam ediyor.

Hikaye, Burgue şehrinin güçlü bir peri ulusu olan Pact ile savaşın eşiğinde olduğu bir önceki sezonun kaldığı yerden devam ediyor. Fae ve insanlar arasındaki ilişki, her iki tarafta da yüksek tansiyonla her zamankinden daha karmaşık. Ana karakterler Rycroft Philostrate (Orlando Bloom) ve Vignette Stonemoss (Cara Delevingne), karmaşık ilişkilerinde yol almaya devam ederken, bir yandan da büyüyen çatışmaya kapılırlar.


Karnaval Sokağı 2. Sezonun en güçlü yönlerinden biri, ilk sezondaki dünya inşasını genişletme şeklidir. Fae'nin tarihi ve insanlarla ilişkilerinin yanı sıra Burgue içindeki siyasi ve sosyal dinamikler hakkında daha fazla şey öğreniyoruz. Karizmatik fae kraliçesi Imogen Spurnrose (Tamzin Merchant) ve gizemli Jonah Breakspear (Arty Froushan) dahil olmak üzere yeni karakterlerin eklenmesi, Karnaval Sokağı'nın zaten zengin olan dünyasına daha da fazla derinlik katıyor.


Bloom ve Delevingne'in her zamanki gibi güçlü performanslar sergilediği bu sezondaki oyunculuk da olağanüstü. Bununla birlikte, göze çarpan performanslar yardımcı oyunculardan, özellikle Merchant ve Froushan'dan geliyor. Tüccar, Imogen rolüne büyüleyici bir enerji katarak onu zorlayıcı ve karmaşık bir karakter yapıyor. Bu arada Froushan, Jonah'a seyirciyi gergin tutan bir tehlike ve öngörülemezlik duygusu aşılıyor.


Karnaval Sokağı 2. Sezon'daki yazı da birinci sınıf, her bölüm seyirciyi meşgul etmek için pek çok sürpriz sunuyor. Patlayıcı finaline ulaşana kadar sezon boyunca yavaş yavaş artan gerilimle ilerleme hızı iyi yapılmış. Patlamadan kastımız olumsuz. Final bölümü sezonun açık ara en başarısız bölümü olmuş. İlk sezonda var olan önyargı ve eşitsizlik temaları, bu sezonda daha da derinden keşfedilerek şovun güncel olaylarla daha alakalı hissetmesini sağlıyor.

Sahip olduğumuz küçük eleştirilerden birisi, bazı olay örgüsünün aceleye getirilmiş veya az gelişmiş hissettirdiğidir. Bunun sebebi büyük ihtimalle final sezonu olmak zorunda oluşu. Hikayelerine daha fazla ilgi gösterebileceğini düşündüğümüz birkaç karakter vardı, özellikle Sophie Longerbane (Caroline Ford). Ancak, bu final sezonu olduğu bilinen bir dizi için küçük bir şikayet.


Genel olarak, Karnaval Sokağı 2. Sezon, hayranların daha fazlasını istemesine neden olacak, hikayenin çekici ve heyecan verici bir devamıdır. Fakat üzücü kısım daha fazlasını hayranlar göremeyecek. Dünya inşa etme, oyunculuk ve yazma genel olarak başarılı sayılabilir, bu da onu fantazi türünün hayranları için izlenmesi gereken bir şey yapıyor. Karmaşık karakterleri ve temalarıyla Karnaval Sokağı, basit bir peri masalından daha fazlası olduğunu kanıtlıyor.


Fakat şunu belirtmek gerekiyor, çok büyük potansiyelli bir yapım maalesef heba edilmiş durumda. Bunun sebepleri arasında bazı diziden kaynaklanan hatalar olduğu gibi Amazon'un sabırsızlığıda yer alıyor.


203 görüntüleme0 yorum

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page