top of page

Kitaplardan Uyarlanan Diziler

Kitaplardan uyarlanan dizi ve filmleri hepimiz sevmişizdir. Özellikle daha önce okuyup hayran olduğumuz bir kitabın film olduğunu duyduğumuz o an. İşte o an bilenler için çok değerli. İlerleyen zamanlarda kitaplardan uyarlanan filmlerle serimize devam edeceğiz fakat şimdilik sizleri bu uyarlama dizilerle baş başa bırakıyoruz.


The 100 (2014–2020)

IMDB / 7.6

Kass Morgan'ın The 100 kitap serisinden uyarlanan dizide 97 yıl önce meydana gelen bir nükleer savaş sonucu dünyadan ayrılan sınırlı sayıda insanın dünyada tekrar var olabilmek için 100 genci yollamaları üzerine başlar. .


A Series of Unfortunate Events (2017–2019)

IMDB / 7.8

A Series of Unfortunate Events, 13 kitaptan oluşan bir serinin dizi uyarlamasıdır. İzleyenlerin bileceği üzerine her bölümün başında izlemememiz için bizleri uyarmasına rağmen diziyi daha fazla izlemek isteriz. Bu mantıkta aslında kitaplardan aktarılmıştır. Her kitabın başında bizlere kitabı okumamamız gerektiğini anlatmaya çalışır. Beklendiği üzere bu yine bizleri cezbeder. Ailelerini bir yahgında kaybeden üç küçük kardeş kendilerine kalacak yer bulmak zorundadır. Fakat miraslarının peşinde olan Kont Olaf (Neil Patrick Harris) bir türlü peşlerini bırakmaz.


You (2018-)

IMDB / 7.7

Joe New York'ta bir kitapçı sahibidir. Oldukça zeki olan Joe içsel konşmaları ile bizleri ilk başta samimi hissettirir. Dükkanına gelen Beck'e aşık olması ise her şeyi değiştirir. Bir anda Beck ile ilgili her şeyi bilmeye çalışan, takip eden, teknolojik olarak peşini bırakmayan Joe, Beck'in arkadaşı Peach'ın şüpheli tavırlarının merkezinde kalsa da kendisini bu durumdan çıkarıp Beck ile beraber olmak için her şeyi yapar. Gittikçe daha psikopat bir çizgi çizen Joe hayli ilgi çekici bir hikaye sunuyor bize.


American Gods (2017–)

IMDB / 7.8

Neresinden başlasak bilinmez. Amerikan Gods çok iyi bir ilk sezonla karşımıza çıktı. Hatta hızlı bir şekilde ikinci ve ardından yakın bir tarihte üçüncü sezonuyla hayranlarının beklentilerini karşılamak için yayınlandı. Neil Gaiman'ın American Gods kitabından uyarlanan American Gods ülkemizde Prime Vdeo üzerinden izlenebilmekte. Konusuna değinmek gerekirse Bir soygun sonucu hapse giren Shadow enteresan bir geçmişe sahiptir. Üç yıl içerde yattıktan sonra erken tahliye edilen Shadow asla tahmin edeeyeceği olaylar içinde kalır. Yeni Tanrılar ile Eski Tanrıların savaşının merkezine düştüğü yetmezmiş gibi aşk hayatı ile ilgili ciddi zıkıntılarda baş göstermeye başlar.


13 Reasons Why - Ölmek için On Üç Sebep (2017-2020)

IMDB / 7.6

Jay Asher'ın kitabından uyarlanan dizide lesiye giden genç dostumuz bulduğu bir kasette iki hafta önce intihar eden hoşlandığı kızın sesini duyar. Kasette intihar eden kızın sesini duyunca olayın ciddiyetini farkeder. İntihar eden kız kasete intihar etmeden önce b kararı vermesine sebep olan 13 sebebi anlatmaktadır.


Altered Carbon (2018-2020)

IMDB / 8.0

Bir çizgi roman uyarlaması olan Altered Carbon, gelecekte geçen bir yapım. Özellikle insanların yeni bedenlere transfer edilebildikleri bilgisi o geleceği kafamızda daha iyi canlandırmamıza sebep olabilir. Yıldızlararası savaşçı timinde olan Iakeshi Kovacs, bir isyan sonucu kaybettikleri çatışmadan sağ çıkan tek kişidir. Dondurulan Iakeshi Kovacs yüzyıllar sonra çok zengin bir adam tarafından hayata döndürülmek istenir. Karşılık olaraksa çok zor bir olayı, bir cinayeti çözmesini istemektedir.


The Man in the High Castle (2015–2019)

IMDB / 8.0

Meşhur bilim kurgu yazarı Phillip K. Dick’in aynı isimli romanından uyarlanan dizi The Man In The High Castle, bir distopyadır. Farklı bir bakış açısına sahip olan dizide eğer Naziler dünya savaşını kazansa dünya nasıl bir yer olurdunun üzerine gidiyor. Almanya ve Japonya dizide yeni sistemin başı olurken bunun etkilerini Kuzey Amerika üzerinden bizlere yansıtıyorlar. Karşımıza çıkan iki düşüncede dizinin devamında bizleri bekleyen şeylere işaret ediyor. Kabullenenler ve karşı çıkanlar.


Lucifer (2016– )

IMDB / 8.1

Cehennemin lordu olmaktan sıkılan Lucifer dünyanın ışıltı ve ihtişam dolu yaşamına kavuşmak için cehennemi terk ediyor. Fani bir yaşam sürmeye çalışan Lucifer Lux isimli de bir bar açmıştır. Fakat bir sorun vardır. Kardeşi ve babası yani melek ve tanrı Lucifer'ı yalnız bırakmazlar.


Mindhunter (2017–2019)

IMDB / 8.6

Mark Olshaker ile John E. Douglas'ın Mind Hunter: Inside FBI’s Elite Serial Crime Unit romanından uyarlanan dizide FBI'ın özel biriminde görev alan Holden Ford ortağı Bill Tench ile beraber tecavüzcü ve seri katilleri araştırmaya başlarlar. Bu olayları inceledikçe yeni teknikler geliştirmeye başlayan ortakların hikayesi 8.6 IMDB puanıyla ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor.


Anne with an E (2017-2019)

IMDB / 8.7

Anne With an E dizisi Lucy Maid Montgomery’nin Anne with Green Gables kitabından uyarlanmıştır. Anne ve babasının ölümü üzerine yalnız kalan Anne Shirley, bekar bir yaşlı kadın ile onun kardeşinin yanında yaşamaya başlar. Hayatına yön vermeye çalışırken Green Gables kasabasında sevgi dolu ve çok zeki olduğunu belli eden Anne, karşılaştığı zorluklarında üstesinden bir bir gelmeye başlar.


Sherlock (2010–2017)

IMDB / 9.1

Hepimizin duyduğu belki kitaplarını okuduğu bir seri Sherlock Holmes. Bu modern dizisi ile de popülaritesini zirveye çıkartıyor. Farklı olarak günümüz Londra'sında yani modern bir dünyada yaşayan Sherlock modern teknolojiyle de muhteşem bir uyum sağlıyor. Sherlock, sadık dostu Dr. Watson ile Baker Sokoğı'nda gizemleri çözmeye devam ediyor.


Game of Thrones (2011–2019)

IMDB / 9.3

Listemizin son üyesi son yılların en popüler dizilerinden biri olan ve resmen fırtınalar estiren Game of Thrones. Türkçeye Taht Oyunları diye çevirilen dizi ilk sezonundan itibaren büyük hayran kitlelerini kendine çekmeyi başardı. Taht Oyunları, George R. R. Martin'in Buz ve Ateş'in Şarkısı serisinin ilk kitabıdır. 1996 yılında yayınlanan kitap sayısız ödül ve adaylık kazanmıştır. Bu başarısını dizisi ile de devam ettirmişe benziyor. Konusuna değinmek gerekirse, yazların ve kışların oldukça uzun geçtiği, yıllarca taht kavgaları yaşandığı Yedi Krallık'ta Targaryen Hanesi’ne mensup Deli Kral bir isyan sonucu tahttan indiriliyor. Baratheon Hanesi’nden Robert ise Deli Kral'ın yerine Yedi Krallığın Kralı oluyor.Targaryen Hanesi’ne mensup Deli Kral bir isyan sonucu tahttan indiriliyor. Baratheon Hanesi’nden Robert ise Deli Kral'ın yerine Yedi Krallığın Kralı oluyor. İşte bu muhteşem destanla tam burada başlıyor.


36 görüntüleme0 yorum

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page