top of page

Liberal Arts (Özgür Sanatlar) | Spoilersız İnceleme

Özgür Sanatlar, 2012 yapımı Josh Radnor'un yönettiği, yazdığı ve oynadığı dram/komedi türlerinde romantik bir film.

19 yaşındaki üniversite öğrencisi Zibby ile romantik bir ilişkisi olan 35 yaşındaki Jesse'nin hikayesini anlatıyor. Filmin galası Ocak 2012'de Sundance Film Festivali'nde yapıldı. Peki boşrollerine çok aşina olduğumuz bu film nasıl?

Hepimizin tanıdığı How I Met Your Mother dizisinin başarılı Ted karakterini canlandıran Josh Radnor bu filmin başrolü olduğu gibi aynı zamanda senarist ve yönetmeni. Yine çok yakın dönemde dizisi çıkan ve oldukça popüler olan Wanda karakterini canlandıran Elizabeth Olsen filmin diğer başrolü. 2012 yılında film çıktığı zaman 23 yaşında olan Elizabeth Olsen filmde Josh Radnor'un canlandırdığı Jesse karakteri ile romantik bir ilişkiye başlamakta olan Zibby adlı 19 yaşında bir üniversite öğrencisini canlandırıyor.

Filmin üzerinde durduğu önemli bir nokta olan aralarındaki yaş farkı ana konumuz. Jesse 35 yaşında ve eski hocasının emekliliğe ayrılacağı gece için tekrar üniversitesine dönen ekonomuk durumu pek iyi olmayan kitap kurdu bir insan. Jesse üniversiteye tekrar döndüğü için çok mutludur ve o yılları özlemle düşünürken hocası sayesinde Zibby ile tanışır. Eski yıllara özleminde bir sonucu olabilecek şekilde Jesse kendisinden 16 yaş küçük olan Zibby'e karşı ilgi duymaya başlar.

Zibby: Bir şeyleri fazla düşünmemeye çalış, tamam mı? Jesse: Yanlış adamla konuşuyorsun.

İşin ciddileşmesinin sebebi ise Zibby'de aynı şekilde Jesse'ye karşı ilgilidir. Daha fazlası spoilera gireceği için konusunu burada bırakacağımız film hakkında diğer konulara değinme vakti geldi. Özgür Sanatlar filmi bazı felsefik konuşmaları ve romantik gezintileri ile Before Sunrise serisine, Zibby tarafında gördüklerimiz ilede gençlik filmlerine göz kırpan Liberal Arts film boyunca üniversite zamanları her şeyin mümkün ve özgür olduğu fakat sonrasında hayat denen ağır yükün altında kalacağımızı anlatan metaforlar üzerinde geziniyor.

İzlerken tatlı sahneleri olan bu dram/komedi türündeki film aynı zamanda romantizm yüklü, ahlak ile ilgili ikilemler oluşturan bir yapım. Başrollerini sevenler için kesinlikle izlenebileceği gibi çerezlik güzel zaman geçirmek isteyen işilerinde izleyebileceği güzel bir yapım olmuş Liberal Arts.


860 görüntüleme0 yorum

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page