top of page
Yazarın fotoğrafıYarım Kadraj

Love Death + Robots 2. Sezon İncelemesi


İlk sezonu ile Netflix'in hayran kitlesine yeni insanlar katmayı başaran Love Death + Robots 2. kısmının yayınlanacağının duyurduğu andan beri merakla bekleniyordu. İlk sezonda 18 bölüm ile gönüllere taht kuran yapım iki sene sonra 8 bölüm ile tekrar karşımıza çıktı.


İlk sezonu ile gönüllerimize taht kuran yetişkin animasyon antoloji dizisi Love Death + Robots her bölüm farklı bir olayı farklı bir animasyon tekniği ile karşımıza çıkarmıştı. Yine aynı şekilde ilerleyen dizi bu sezonda Tim Miller ve David Fincher imzası ile hazırlandı. İlk sezon bölümleri 8 ila 17 dakika arasında olan antoloji dizisinin ikinci sezon bölümleri de benzer sürelere sahip. En kısa bölüm 7 dakika ile sınırlı iken en uzun bölüm ise 18 dakika.


Otomatik Müşteri Hizmeti bölümü ile başlayan 2. kısım sakin ve basit bir bölümle bizi karşılıyor. Teknolojinin gelebileceği noktaları mübalağa yaparak komedi ile bizlere gösteren bölümün ardından Buz adlı bölüm bizleri karşılıyor. Dünya gezegeninden uzakta bir gezegene ailesi ile giden iki kardeşten modifiyesiz olan abinin mücadelesini izliyoruz.

Nüfus Kontrol Ekibi bölümü ise adından anlaşılacağı üzere aşırı nüfuslanmış bir dünyada geçilen yeni düzeni en acı haliyle gözler önüne seriyor. Snow Çölde ile bilim kurguyu Blade Runner tarzı ile izlediğimiz bölümü ise Yüksek Otlar takip ediyor. Daha önce farklı filmlerde gördüğümüz hatta direk üzerine film yapılan konulardan biri olan yüksek otlar arasında kaybolur. Büyüleyici ışıkları takip ederek girdiği otlar bir anda çevresini sarınca enteresan bir gerilim yaşamaya başlıyoruz.

Sürpriz Noel Baba bölümü ise noel baba figürünü çok farklı bir şekilde işleyerek bizlere güzel bir bakış açısı kazandıran bölüm ürpertici detaylarla bizi kendisine hayran bırakıyor. Acil Durum Barınağı adlı bölüm olabildiğince bilim kurgu içeriklerini içinde barındırıyor. Issız bir gezegene zorunlu iniş yapan pilot oradaki sığınağa gelir. Fakat orda karşısına daha büyük bir tehlike çıkıyor.


Son bölüm ise Sahile Vural Dev. İlk başta gerçek çekim sandığımız bölüm 13 dakikalık süresi ile bizlere garip bir deneyim sunuyor. Genç bir insan bedeni bir balina misali sahile vuruyor. Yerel halkın çok dikkatini çeken bu hadiseyi bizlere gün gün anlatan bölüm ile sezon tamamlanmış oluyor.

Her ne kadar güzel bölümler olsa bile ilk sezon kadar ilgi çekici olmayan dizi özellikle kısa bölümlerinin ilk başını ve sondaki iki dakikasını çıkarınca fazla kısalıyor. 7 dakikalık dizi 4 dakikaya adar düşebiliyor. Çekim kalitesi olarak oldukça üst düzey olsa bile senaryo kısmında ciddi sıkıntılar var. Bazı bölümler sırf çekmek için çekilmiş durumda. İlk sezonda yaşadığımız keşke devamı olsa hissiyatı yerini keşke bir sonu olsaymışa bıraktı. Sezonun en iyi bölümlerinden sayılabilecek Sürpriz Noel Baba bölümü ise aşırı kısa süresi ile yine yetersiz kaldı. Görsel kaliteleri çok üst düzey olmasa çoğu bölüm izlemeye bile değecek senaryo kalitesinde değil. üçüncü sezonu umarız daha iyi olur. 2022 yılında 3. sezonu gelecek olan Love Death + Robots başlı başına her olaya getirdiği farklı bakış açıları ve görüntü kalitesi ile izlenmeye değer bir içerik.




48 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Commentaires

Noté 0 étoile sur 5.
Pas encore de note

Ajouter une note
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page