top of page
Yazarın fotoğrafıYarım Kadraj

Mart ayında TRT 2 ekranlarında her akşam bir film var! Mart 2024 TRT 2 filmleri

TRT 2, Mart ayında seyircilerine birbirinden değerli ve etkileyici filmleri sunmaya devam ediyor. Bu ayın programında öne çıkan filmler arasında Pather Panchali, Yol Türküsü, Olli Mäki'nin En Mutlu Günü, Radioactive, 400 Darbe, Dobar dan za posao ve Stalker gibi yapımlar bulunuyor.


Pather Panchali (01 Mart Cuma - 21.30)

Yol Türküsü: Satyajit Ray'in yönetmenliğini üstlendiği bu film, Hindistan'ın fakir bir köyünde yaşayan bir ailenin yaşam mücadelesini konu ediniyor. İnsani duyguları ve aile bağlarını derinlemesine işleyen bu film, sinema tarihinde önemli bir yere sahip.


Olli Maki'nin En Mutlu Günü (02 Mart Cumartesi - 21.30)

Olli Maki'nin En Mutlu Günü

Juho Kuosmanen'in yönettiği bu film, Olli Mäki isimli boksörün hayatından esinlenerek çekilmiştir. Olli Mäki'nin dünya şampiyonluğu maçına hazırlanma sürecini ve bu süreçte yaşadığı duygusal deneyimleri konu alır.


Radioactive (03 Mart Pazar - 21.30)

Marjana Satrapi'nin yönettiği bu film, Nobel ödüllü bilim insanı Marie Curie'nin hayatını konu edinir. Curie'nin bilimsel keşifleri ve kişisel hayatı, filmde etkileyici bir şekilde işlenmiştir.


400 Darbe (04 Mart Pazartesi - 21.30)

François Truffaut'nun yönettiği bu film, genç Antoine Doinel'in hikayesini anlatır. Toplum tarafından anlaşılmamış ve yalnız hisseden Antoine'in yaşadığı zorluklar ve içsel çatışmaları işler.


Dobar dan za posao (05 Mart Salı - 21.30)

Martin Turk'ün yönettiği bu film, genç bir adamın iş arama sürecinde yaşadığı deneyimleri konu edinir. İş dünyasının acımasız gerçekleri ve insan ilişkileri üzerine derinlemesine bir bakış sunar.


Mavzer (06 Mart Çarşamba - 21.30)

Fatih Özcan'ın yönettiği bu yerli yapım film, Türkiye'nin yakın tarihinden kesitler sunar. Mavzer, 1970'li yıllarda geçen ve Türkiye'deki siyasi atmosferi yansıtan etkileyici bir hikayeye sahiptir.


Elveda Oğlum (07 Mart Perşembe) - 21.30

Elveda Oğlum TRT 2

Di jiu tianchang - Xiaoshuai Wang'ın yönettiği bu film, Çin'in ekonomik dönüşümü sırasında yaşanan değişimi konu ediniyor.


Bangladeş Yapımı (08 Mart Cuma) - 21.30

Made in Bangladesh - Rubaiyat Hossain tarafından yönetilen bu film, Bangladeş'te tekstil fabrikalarında çalışan kadınların yaşamlarını ve mücadelelerini anlatıyor.


Yenilmez (09 Mart Cumartesi) - 21.30

Aparajito - Satyajit Ray'in yönettiği bu film, Apu'nun hikayesini sürdürüyor. Apu'nun hayatındaki değişimleri ve büyüme sürecini konu alıyor.


Baba (10 Mart Pazar) - 21.30

Baba TRT 2

The Father - Florian Zeller tarafından yönetilen bu film, yaşlılığın getirdiği zorlukları ve baba-kız ilişkisini konu ediniyor. Anthony Hopkins ve Olivia Colman'ın performanslarıyla dikkat çekiyor.


Erken Gelen Turnalar (11 Mart Pazartesi) - 21.30

Rannie zhuravli - Bolotbek Şemşiyev'in yönettiği bu film, Kırgızistan'da yaşayan bir ailenin hikayesini anlatıyor. Ailenin yaşadığı zorluklar ve umut dolu anları işliyor.


Tutsaklar (12 Mart Salı) - 21.30

Foglyok - Kristof Deak'ın yönettiği bu film, Macaristan'da geçiyor. İkinci Dünya Savaşı sırasında bir çocuğun yaşadığı olayları ve savaşın etkilerini konu alıyor.


Maşuk'un Nefesi (13 Mart Salı) - 21.30

Maşuk'un Nefesi - Murat Pay'ın yönettiği bu yerli film, insan ilişkileri üzerine derinlemesine bir hikaye sunuyor.


Yara (14 Mart Perşembe) - 21.30

Blizna - Krzysztof Kieslowski'nin yönettiği bu film, İkinci Dünya Savaşı sonrası Polonya'da geçiyor. Savaşın izlerini ve insanların yaşadığı travmaları ele alıyor.


Apu'nun Dünyası (15 Mart Cuma) - 21.30

Apu'nun Dünyası

Apur Sansar - Satyajit Ray'in yönettiği bu film, Apu'nun hikayesini tamamlıyor. Apu'nun evlilik ve aile kurma sürecini konu ediniyor.


Yaşamak (16 Mart Cumartesi) - 21.30

Living - Oliver Hermanus'un yönettiği bu film, Güney Afrika'da geçiyor. Apartheid döneminde yaşanan ayrımcılığı ve bir ailenin içsel çatışmalarını konu alıyor.


Eleştirel Düşünme (17 Mart Pazar) - 21.30

Critical Thinking - John Leguizamo'nun hem yönettiği hem de başrolünde yer aldığı bu film, gerçek bir hikayeden esinleniyor. Miami'deki bir lisede öğrencilerin satranç takımının başarı hikayesini anlatıyor.


Çanakkale Yolun Sonu (18 Mart Pazartesi) - 21.30

Çanakkale Yolun Sonu - Kemal Uzun ve Serdar Akar'ın yönettiği bu yerli film, Çanakkale Savaşı'nın son günlerinde yaşananları ve savaşın insanlar üzerindeki etkilerini konu ediniyor.


Ayna (19 Mart Salı) - 21.30

Zerkalo - Andrei Tarkovsky'nin yönettiği bu film, insanın içsel dünyasına dair derin ve simgesel bir hikaye sunuyor.


Nabat (20 Mart Çarşamba) - 21.30

Nabat TRT 2

Nabat- Elçin Musaoğlu'nun yönettiği bu film, Dağlık Karabağ'da yaşanan çatışmalar sırasında bir kadının yaşadıklarını konu ediniyor.


Aşık (21 Mart Perşembe) - 21.30

Aşık - Bilal Babaoğlu'nun yönettiği bu yerli film, aşk ve tutku dolu bir hikaye sunuyor.


Üniversitede İkinci Yılım (22 Mart Cuma) - 21.30

Sale dovom daneshkadeh man - Rasoul Sadrameli'nin yönettiği bu film, İran'da üniversite yaşamını konu alıyor.


Ömer (23 Mart Cumartesi) - 21.30

Omar - Hany Abu-Assad'ın yönettiği bu film, Filistin'de geçen bir aşk hikayesini anlatıyor.


Cinnah (24 Mart Pazar) - 21.30

Jinnah - Jamil Dehlavi'nin yönettiği bu film, Pakistan'ın kurucusu Muhammed Ali Cinnah'ın hayatını konu ediniyor.


İz Sürücü (25 Mart Pazartesi) - 21.30

Stalker TRT 2

Stalker - Andrei Tarkovsky'nin yönettiği bu film, bilim kurgu ve felsefi unsurları bir araya getirerek izleyiciyi derin düşüncelere sevk ediyor.


Akasyalar (26 Mart Salı) - 21.30

Las Acacias - Pablo Giorgelli'nin yönettiği bu film, bir kamyon şoförü ile bir anne arasındaki beklenmedik bağlantıyı konu ediniyor.


Eski Şehir (27 Mart Çarşamba) - 21.30

İçərişəhər - Bu belgesel film, Azerbaycan'da bulunan eski bir şehrin izlerini sürerek tarihe ışık tutuyor.


Sessiz Kız (28 Mart Perşembe) - 21.30

An Cailin Ciuin - Colm Bairead'ın yönettiği bu film, İrlanda'da yaşayan bir genç kızın sessizce yaşamını sürdürmesini konu ediniyor.


Ninni (29 Mart Cuma) - 21.30

Cinco Lobitos TRT 2

Cinco Lobitos - Alauda Ruiz de Azúa'nın yönettiği bu film, bir kadının beklenmedik bir anda karşısına çıkan zorluklarla nasıl başa çıktığını anlatıyor.


Tornavida (30 Mart Cumartesi) - 21.30

Mafak - Bassam Jarbawi'nin yönettiği bu film, Filistin'de geçen bir hikayeyi konu ediniyor.


Adem Oğlu Abu (31 Mart Pazar) - 21:30

TRT 2'de "Adaminte Makan Abu" filmi saat 21.30'da yayınlanacak. Bu film, Salim Ahmed tarafından yönetilen ve "Adem oğlu abu" ismine sahip.


TRT 2'nin Mart ayı film yayın akışı bu şekildedir. Güncellemeler ve program değişiklikleri için bizi ve yayın zamanlarını takip etmeyi unutmayın!

1.282 görüntüleme0 yorum

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page