top of page

Martin Scorsese'nin Yeni Filmi: Killers of the Flower Moon Vizyon Tarihi Belli Oldu

Sinema dünyası, David Grann'in en çok satan kitabından uyarlanan ve Martin Scorsese'nin yöneteceği "Killers of the Flower Moon" filmi için heyecanlanıyor. Kitap, 1920'lerde Osage yerlilerine yapılan vahşi katliamları ve bu olayların ardındaki zengin petrol yataklarına ilişkin gerçek bir hikayeyi anlatıyor. Film, Leonardo DiCaprio, Robert De Niro ve Jesse Plemons gibi ünlü oyuncuları kadrosunda bulunduracak.

Film, 1920'lerde Amerika Birleşik Devletleri'nin Oklahoma eyaletindeki Osage County'de geçiyor. Osage yerlileri, federal hükümet tarafından koruma altına alınmıştı ve zengin petrol yataklarının sahipleriydi. Ancak, Osage'ler arasında bir dizi gizemli ölüm meydana geldiğinde, FBI olaya müdahale etti ve soruşturmayı yürütmeye başladı. Soruşturma, Osage'lerin büyük bir bölümünün öldürüldüğü, bazılarının ise zehirlendiği dehşet verici bir gerçeği ortaya çıkardı.


Filmin başrol oyuncusu Leonardo DiCaprio, Osage yerlileriyle ilgili araştırmalarını kitabın yazarı David Grann ile birlikte yapmıştı. Scorsese, filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Eric Roth ile yaptı. Roth, daha önce "Forrest Gump", "Dune" ve "Munich" gibi filmlerde senarist olarak görev almıştı.


Filmin yapımı uzun süredir bekleniyordu. Martin Scorsese, projeye ilk kez 2016 yılında dahil oldu ve çekimlerin 2020 yılında başlaması planlanıyordu. Ancak, COVID-19 pandemisi nedeniyle çekimler ertelendi ve yapımcılar, filmin vizyon tarihini Ekim 2023'ye kadar uzattılar. Apple yapımı olan film TV+'tan önce sinemada seyirci ile buluşacak.

"Killers of the Flower Moon", yalnızca gerçek bir olayı anlatmakla kalmayacak, aynı zamanda Amerikan tarihindeki ırkçılık ve zenginlik eşitsizliği sorunlarına da değinecek. Martin Scorsese'nin yönetmenliği, Eric Roth'un senaryosu ve oyuncuların performansı ile, film sinema dünyasının en çok beklenen yapımlarından biri haline geldi. Heyecanla beklenen "Killers of the Flower Moon", 20 Ekim 2023 tarihinde vizyona girecek.

48 görüntüleme0 yorum

תגובות

דירוג של 0 מתוך 5 כוכבים
אין עדיין דירוגים

הוספת דירוג
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page