top of page

Marvel Yıla Damgasını WandaVision Dizisiyle Vurdu | Spoilersız İnceleme

Marvel'ın son yıllarda sinemada bizleri filme boğmasının ardından pandemi sebebiyle duraksaması dizileri için bir fırsat doğurdu.

Dizi ile yeni bir şeyler deneyen Marvel çıktığı dönemde en popüler dizi olmayı başardı. Sinema evreni gayet geniş ve başarılı olan Marvel anlaşılan dizi sektörü içinde ayna başarıyo yakalamayı hedefliyor. Elizabeth Olsen ve Paul Bettany dizinin başrollerini paylaşırken oyuncu kadrosunda Kathryn Hahn, Kat Dennings ve Evan Peters yer almakta. Dizi Disney+ platformunda yer alıyor.

İlk bölümü herkesin bildiği gibi siyah beyaz başlayan dizi fragmanlarda gördüğümüz gibi 1950-60 yıllarının sitcom dizileri tarzında. Oldukça sakin ve tamamen sitcom göndermeleri, gülme efektleri olan bölümler insanı ilk başta şaşırtıyor. Çünkü alışık olmadığımız bir Marvel yapımı ile karşı karşıya kalıyoruz.


Bu durum ilerleyen bölümlerde zaten değişiyor. Dizinin akışı temposu zaman zaman değişiyor. Özellikle diziye katılan beklenmedik karakterler ile olay daha da heyecanlı bir hale geliyor. Bunu belirtmemizdeki sebep diziyi ilk iki üç bölümüne bakarak vazgeçmenizi engellemek. Evet sakin ilerliyor alıştığımız Marvel yapımlarından çok farklı ama aynı zamanda ilginçte. Her bölümün farklı bir sitcom tarzı olması hatta hepsinin giriş jeneriğininde farklı olması insana merak duygusu katıyor.


Wandivision dizisinin en önemli noktası dizinin kendisinden ziyade Marvel sinematik evrenine kattıklarında gizli. Marvel bu dizi ile başlayacak olan yeni dizilerinde sinematik evrenle iç içe bir sistem kurmaya başlıyor. İzlemezseniz ana filmleri izlerken bir şey kaybetmeyeceksiniz fakat izlerseniz olayların derinliğine inmeniz daha kolay olacak.


Diziyi daha derinden incelemek gerekirse yaşatığı çeşitlilik başta olmak üzere ilerleyen bölümlerle beraber ters köşeler ve Wanda'nın geçmişi gibi bazı bilgileri öğrenmemiz yer yer aksiyonların olması ve başrolümüzün güzel oyunculuğu diziyi bir çırpıda bitirmemize sebep oluyor. Wanda karakteri kadar Vision ile ilgili sahnelerin derinlikleri yine bizi memnun eden noktalardan. İlk başta oluşturduğu kafa karışıklığı ile ne olduğunu anlamadığımız havayı bizle Vision karakterinin beraber yaşıyor olması belirsizlik ve şüpheleri aynı anda sırtlamamıza sebep oluyor. Böylece karakter ile bağ kurmamızın önü açılıyor.


Sonuç olarak Wandavision Marvel'ın dizi sektörüne çok sağlam giriş yaptığı bir dizidir. Eski diziler vardı fakat burda bahsedilen Marvel sinematik evreni ile paralel ilerleyen bir dizi. Marvel sinema filmleri ile kurduğu geniş evreni yaptığı dizilerle daha da büyütecek gibi gözüküyor. Wandavision ise hem sinematografisi ile hem siyah beyaz kısımlarının yaptığı atıflarla gerçekten başarılı bir yapım olmuş.

130 görüntüleme0 yorum

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Zarif arka plan

Doğduğunuz Tarihte Çıkan Filmler

bottom of page